Στο Τεχνολογικό Πάρκο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» σχεδιάζονται τα επόμενα βήματα της Glonatech Α.Ε.,

Στο Τεχνολογικό Πάρκο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
σχεδιάζονται τα επόμενα βήματα της Glonatech Α.Ε.,
μιας από τις πρωτοπόρες εταιρείες στο χώρο της νανοτεχνολογίας

Χωρίς τίτλο

Στο Τεχνολογικό & Επιστημονικό Πάρκο Αττικής «Λεύκιππος», που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» από το 2009, έχει το δικό της χώρο έρευνας και ανάπτυξης μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες νανοτεχνολογίας, η Glonatech A.E., θυγατρική της ΟΝΕΧ.

Η επιτυχημένη πορεία της Glonatech τα δύο τελευταία χρόνια, με αιχμή αφενός την κατάταξή της στους φιναλίστ του διαγωνισμού εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας, που διοργάνωσαν ΣΕΒ και Eurobank EFG το 2013, και αφετέρου τη διάκριση του κυρίου Πάνου Ξενοκώστα, Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου και Ιδρυτή του Ομίλου, που ήταν μεταξύ των 10 φιναλίστ Κορυφαίων Ευρωπαίων Επιχειρηματιών, στον διαγωνισμό European Business Awards 2013/14, με την τελετή απονομής να γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον Μάιο του 2014, δίνει ένα ακόμα ελπιδοφόρο παράδειγμα σύζευξης έρευνας και επιχειρηματικότητας εν μέσω κρίσης.

H Glonatech, διαθέτοντας ένα προηγμένο τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πάρκου «Λεύκιππος», παράγει ένα μεγάλο εύρος νανο-υλικών, τα οποία χρησιμοποιούμενα ως πρόσθετα, προσδίδουν στο τελικό προϊόν υψηλή προστιθέμενη αξία, όπως ενισχυμένη μηχανική αντοχή ή αυξημένη ηλεκτρική αγωγιμότητα. Ταυτόχρονα, η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες εφαρμοσμένης έρευνας για την ανάπτυξη νανο-δομημένων υλικών με ιδιαίτερα ενισχυμένα χαρακτηριστικά. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούνται προϊόντα για χρήση σε διάφορους τομείς υψηλής τεχνολογίας όπως στις μεταφορές και στα ηλεκτρονικά, σε λύσεις συσκευασίας, σε ειδικές βαφές για πλοία και αεροπλάνα και σε δομικά υλικά.

Επενδύοντας στη θυγατρική Glonatech, η ΟΝΕΧ έχει με τη σειρά της καταστεί πρωτοπόρος στον τομέα της επιστήμης προηγμένων υλικών και σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών της νανοτεχνολογίας. Οι επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη με στόχο νέα τεχνολογικά επιτεύγματα και καινοτόμες λύσεις στη νανοτεχνολογία, έχουν αναδείξει τα δύο τελευταία χρόνια την εταιρεία σε ηγέτη στον χώρο της υψηλής τεχνολογίας στην Ευρώπη.

Παράλληλα με τη δραστηριοποίησή της στον τομέα της νανοτεχνολογίας, η ONEX, από την ίδρυση της το 2004, επενδύει και υλοποιεί επιτυχώς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, πολύπλοκα και απαιτητικά έργα στους τομείς της Αεροπορικής Υποστήριξης, του ICT και των Business Services. Με το management της εταιρίας να έχει μεταφερθεί στις ΗΠΑ, η ΟΝΕΧ προωθεί καινοτόμες επενδύσεις σε στρατηγικούς τομείς στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες των εταιρειών του Ομίλου: www.glonatech.com και www.onexcompany.com

Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς: Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον – Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. “Δημόκριτος”
Τμήμα Οργάνωσης & Παραγωγικότητας
Τηλ. 210-650-3002, 3040
Fax: 210-650-3260
E-mail: pr@central.demokritos.gr

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter