Για “πολιτική σπέκουλα” στο θέμα του σινε-σχολείου μιλά ο κ. Παπασπύρος στο ΔΣ

Papaspiros Sp.2Με αφορμή ανακοίνωση της παράταξης “ΝΙΚΗ των πολιτών” στην οποία αναφερόταν ότι ο ΠΑΟΔΑΠ δύναται να εκδώσει εισιτήρια για τη λειτουργία του Δημοτικού Κινηματογράφου, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι αυτός ήταν ο κύριος λόγος για τη μη λειτουργία του, στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δημ. σύμβουλος και μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ κ. Παπασπύρος μίλησε για “πολιτική σπέκουλα” στο θέμα του cine σχολείου.

 

Ακολουθεί η ακριβής δήλωση του κ. Παπασπύρου:

 

Επειδή παρατηρώ ότι η «πολιτική σπέκουλα» της Δημ. Παρατάξεως «ΝΙΚΗ», για το θέμα του Δημοτικού Κινηματογράφου «ΣΙΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ» συνεχίζεται, θεωρώ υποχρέωσή μου να κάνω γνωστά τα εξής:

  1. Ουδέποτε η παρούσα Δημοτική Αρχή ή  η Διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ ανέφεραν ότι λόγος μη λειτουργίας του κινηματογράφου απ΄ ευθείας και εξ ολοκλήρου από τον ΠΑΟΔΑΠ ήταν η μη δυνατότητα εκδόσεως εισιτηρίων από τον Οργανισμό. Συνεπώς τα όσα αναφέρει η τελευταία ανακοίνωση της «ΝΙΚΗΣ» είναι ανυπόστατα και αποκυήματα φαντασίας. Καλώ τον οποιονδήποτε από την Παράταξη ΝΙΚΗ να προσκομίσει έστω και μια ανακοίνωση που να αναφέρεται από εμάς τέτοιος λόγος. Οι αντικειμενικοί λόγοι ήταν η μη δυνατότητα προσλήψεως προσωπικού καθώς και  η μη δυνατότητα καταβολής προκαταβολής για την ενοικίαση ταινιών. Οι λόγοι αυτοί έγιναν απολύτως κατανοητοί από τα Μέλη του Δ.Σ. το ΠΑΟΔΑΠ, γι΄ αυτό και οι αντίστοιχες αποφάσεις ψηφίσθηκαν ΟΜΟΦΩΝΩΣ (και από τα Μέλη του Δ.Σ.  που ανήκουν στη ΝΙΚΗ). Για του λόγου το αληθές, καταθέτω στους παρόντες εκπροσώπους του Τύπου τα σχετικά έγγραφα .
  2. Αντιλαμβάνομαι ότι του χρόνου η νέα Διοίκηση, θέλοντας να βαφτίσει «το κρέας, ψάρι», απλά θα εκδώσει τα εισιτήρια και θα παραχωρήσει τις υπόλοιπες λειτουργίες (ενοικίαση ταινιών-κυλικείο-διαφημίσεις-πρόσληψη προσωπικού) σε ιδιώτες και γι΄ αυτό προετοιμάζεται από φέτος. Τότε θα δούμε και τις αντιδράσεις όλων όσοι τα τελευταία 4 χρόνια πολέμησαν με σφοδρότητα, με θεμιτούς αλλά και αθέμιτους τρόπους, την λειτουργία του Κινηματογράφου.
  3. Με τον κ. Σταθόπουλο προσωπικά και κατόπιν πρωτοβουλίας μου, κατόπιν συμφώνου γνώμης του Δημάρχου κ. Ζορμπά και του Προέδρου του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σάρκουλα,  συνεργασθήκαμε, με καλή διάθεση αμφότεροι, τις τελευταίες 25 ημέρες για την εξεύρεση λύσεως, προς την κατεύθυνση των δικών του θέσεων. Και μάλιστα με δωρεάν είσοδο, για την αποφυγή γραφειοκρατικών διαδικασιών. Όταν και ο ίδιος  ο κ. Σταθόπουλος διεπίστωσε το μάταιον των προσπαθειών, αυτές εγκατελείφθησαν.
  4. Θέλω να πιστεύω ότι το θέμα της λειτουργίας του Δημοτικού Κινηματογράφου είναι ζήτημα που πρέπει να ενώνει τις Δημοτικές Παρατάξεις, προς το γενικό δημόσιο συμφέρον. Και όχι αντικείμενο πολιτικής σπέκουλας, ιδεοληψιών αλλά και άθλιας αντιπολιτευτικής τακτικής.  Οι οποίες, ειδικά φέτος, στο όνομα δήθεν της μη λειτουργίας του Κινηματογράφου από ιδιώτη, οδήγησαν τους δημότες σε ιδιωτικούς κινηματογράφους με πολύ μεγαλύτερο εισιτήριο απ΄ ότι ο Δημοτικός. Κάποιοι, επί τέλους, πρέπει να αισχύνονται γι΄ αυτό .

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter