ADRIAS/Papasifakis: Όταν η Ελληνική Ιστορία δημιουργεί … site στην Αμερική!

Η ιστορία της Ελλάδας, είναι γνωστό ότι ξεπερνάει τα σύνορά της.

Τόσο οι ξένοι λαοί, αλλά και ιδιαίτερα οι Έλληνες του εξωτερικού, τιμούν τους ανθρώπους που συμμετείχαν, μεγαλούργησαν  και έγραψαν ιστορία.

ADRIAS site

Της Λένας Μαρκή

Πριν μερικές μέρες (24/7/14) η ιστορία μας έγινε φτωχότερη με την απώλεια του σημαιοφόρου του Α/Τ  ΑΔΡΙΑΣ, Χρήστου Παπασηφάκη (Ναύαρχος ε.α. μετέπειτα). Τον αείμνηστο ηρωικό συνδημότης μας Ναύαρχο Παπασηφάκη τον γνωρίσαμε μόλις τα τελευταία χρόνια, όταν  τιμήθηκε για την προσφορά του στην πατρίδα από το Σύλλογο «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» και από  το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά. Η ιστοσελίδα μας έκανε εκτενείς δημοσιεύσεις για τις εκδηλώσεις αυτές, αλλά και ιδιαίτερα για την προσφορά του στις δύσκολες μέρες του πολέμου, καθώς και για την απώλειά του.

George Krestas
George V. Krestas

Πριν μερικές ημέρες λάβαμε ένα e-mail που μας ξάφνιασε ευχάριστα για δύο λόγους. Το e-mail προερχόταν από την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών και τον εξάδελφο του αείμνηστου Ναυάρχου,  κ. George V. Krestas (Professor & Chair Engineering Dept. De Anza College Cupertino,  CA), ο οποίος μας έκανε γνωστό ότι το καλοκαίρι του 2013 είχε την ευκαιρία να πάρει μια λεπτομερή συνέντευξη από τον Χρήστο Παπασηφάκη με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας με τον τίτλο:

ADRIAS   (http://adriaslegend.weebly.com/)

Όπως θα ανακαλύψετε, επισκεπτόμενοι τη σελίδα, αποτελεί ένα θησαυρό πληροφοριών για το θρύλο του Α/Τ  ΑΔΡΙΑΣ,  τον  κυβερνήτη Ιωάννη Τούμπα, τα αδέλφια Χρήστο & Μίμη Παπασηφάκη, το ηρωικό

Christos Cadet
Christos Cadet

πλήρωμα και την κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή. Παρουσιάζονται άγνωστες σε μας φωτογραφίες από το αρχείο του αείμνηστου Ναυάρχου και φωτογραφίες από αντικείμενα του ΑΔΡΙΑ. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τα ξαδέρφια που ξεχώρισαν και διέπρεψαν  εκτός συνόρων, χάρτες της πορείας του αντιτορπιλικού και πολλά άλλα.

Η ιστοσελίδα ADRIAS, τιμώντας την οικογένεια των αγωνιστών Παπασηφάκη,  αποτελεί μια πηγή γνώσης για τους αδελφούς μας στο εξωτερικό, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν μια επαφή με την πατρίδα Ελλάδα. Ο κ. George V. Krestas με την κίνησή του αυτή δημιούργησε ένα ακόμα κομμάτι στο πάζλ της ιστορίας, συγκεντρώνοντας όλα τα στοιχεία για το θρυλικό αντιτορπιλικό και το έμψυχο δυναμικό του, σε ένα site ώστε όποιος επιθυμεί, μπορεί να έχει μια πλήρη εικόνα. Οφείλουμε να τον συγχαρούμε για την αξιόλογη κίνηση.

Ο δεύτερος λόγος που μας χαροποίησε ήταν η αναφορά της  ιστοσελίδας μας -AgiaParaskevi images – στην αρχική σελίδα του ADRIAS και στη σελίδα με τη βιογραφία του αείμνηστου Ναυάρχου Παπασηφάκη. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Krestas για την τιμή αυτή.

Στην επικοινωνία που συνεχίσαμε να έχουμε με τον κ. George Krestas, του αποστείλαμε σχετικά link από το AgiaParaskevi images με βίντεο όπου ο εξάδελφός του Χρήστος εξιστορεί το ηρωικό εκείνο ταξίδι, στην εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του από το Δήμο Αγίας Παρασκευής και όπως μας ενημέρωσε τα κοινοποίησε στον μικρότερο αδελφό του αείμνηστου Χρήστου, Νίκο Παπασηφάκη (Insurance Executive, Ret.  Bloomfield, MI) στο Michigan.

Η ιστοσελίδα μας αναγνωρίζει και εκτιμά ανθρώπους σεμνούς, αγνούς, χαμηλών τόνων, που προσέφεραν για την ελευθερία της πατρίδας μας και με κάθε τρόπο εξυψώνει το ήθος και τον ηρωισμό τους.

Αισθανόμαστε ικανοποίηση που μπορέσαμε να προσφέρουμε το ελάχιστο στην οικογένεια του εκλιπόντα συνδημότη μας.

Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να αναδείξει και να γνωρίσει στους συνδημότες μας, ένα αξιόλογο site που αναπτύχθηκε στην Αμερική, με θέμα ένα κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας και έναν ήρωα που μέχρι πριν μερικές μέρες ζούσε δίπλα μας.

Η Ελλάδα δεν έχει σύνορα.

Ελλάδα είναι όπου υπάρχουν Έλληνες.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.