Με συγκίνηση τελέστηκαν τα εγκαίνια του νέου ιδιόκτητου Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Πευκάκια (VD)

egkainia paidikou peykakia2014

Τα εγκαίνια του ιδιόκτητου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην περιοχή των Πευκακίων έγιναν σήμερα το πρωί (30/8/14) παρουσία του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά. Ένα ιδιόκτητο πλέον κτίριο της Αγίας Παρασκευής, που κοσμεί την περιοχή των Πευκακίων.

Ο σταθμός όπως δικαίως αναγνωρίστηκε από τους αρχηγούς των παρατάξεων, είναι έργο του Δημάρχου κ. Ζορμπά. Όπως χαρακτηριστικά είπαν, αυτός αντιμετώπισε όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα και έφερε εις πέρας ένα τόσο μεγάλο έργο.

20140830_093408 copy

Όμως το έργο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την τόσο άξια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Επαινετικά λόγια ακούστηκαν από όλους για την Τεχνική Υπηρεσία που δημιούργησε, μετά από σκληρή εργασία, έναν παιδικό σταθμό βάση ευρωπαϊκών προτύπων, βιοκλιματικό και με τη σκέψη στα παιδιά και τα βρέφη που σε λίγο καιρό θα τον ζωντανέψουν.

Την τελετή των εγκαινίων ευλόγησαν ο Προϊστάμενος του Ι.Ν Αγίας Παρασκευής, Πανοσιολογιότατος Πατέρας Διονύσιος Κατερίνας και ο Πατέρας Σταύρος Τρικαλιώτης, από τον Ι.Ν των Αγίων Αναργύρων.

Παραβρέθηκαν ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, επικεφαλής των παρατάξεων και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων, μέλη της Τεχνικής Υπηρεσίας και μέλη του προσωπικού του Δήμου.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Δήμου και σύντομα θα προστεθούν και video με τις ομιλίες του Δημάρχου κ. Ζορμπά, του νεοεκλεγέντα Δημάρχου κ. Σταθόπουλου, του πρ. Δημάρχου κ. Γιαννακόπουλου, του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γκιζιώτη και του Προϊστάμενου Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του Δήμου κ. Θεοδωρίδη.

————————–

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε κλίμα ευφορίας και συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν, το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014, τα εγκαίνια του νέου Βιοκλιματικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Πευκάκια Αγίας Παρασκευής.
Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός είναι ένας σύγχρονος και λειτουργικός χώρος φιλοξενίας και δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας.

Αποτελεί μια ακόμα σημαντική κοινωνική παροχή και στήριγμα για τις οικογένειες της πόλης μας, καθώς και προθάλαμο κοινωνικοποίησης των παιδιών και εισαγωγής τους στη μάθηση και τη γνώση.
Πρόκειται για ένα απόλυτα ασφαλές, βιοκλιματικό κτήριο, υπερσύγχρονων τεχνικών προδιαγραφών, εμβαδού δομημένης επιφάνειας 1600 τ. μ,με 900 τ.μ. υπόγειο, το οποίο περιβάλλεται από αυλή 1.000 τ. μ., προϋπολογισμού 3,35 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.

Η κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού, που βρίσκεται επί των οδών Μακαρίου & Αισώπου  στα Πευκάκια Αγίας Παρασκευής, εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης Εφαρμογής των Πευκακίων στα κοινωφελή της οικόπεδα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η προμελέτη του Βρεφονηπιακού Σταθμού τιμήθηκε με διάκριση, στο διαγωνισμό που διοργανώνει το αρχιτεκτονικό περιοδικό ΔΟΜΕΣ κάθε χρόνο για ολοκληρωμένα έργα και μελέτες. Υπήρχαν 3 κατηγορίες για υποβολή έργου: “Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο των ετών 2009-2013”, “Καλύτερο πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα των ετών 2009-2013” και “Καλύτερη μελέτη των ετών 2009-2013”. Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι Richard Meier, Juhani Pallasmaa, Μιχαήλ Λυκούδης. Η μελέτη του Βρεφονηπιακού ήρθε 4η στην κατάταξη της κατηγορίας της!

Επίσης, τα 5 καλύτερα έργα σε κάθε κατηγορία δημοσιεύτηκαν και σε μια ειδική έκδοση του περιοδικού για τα βραβεία, όπου και συμπεριλήφθηκε η μελέτη.

Την Ακολουθία των Εγκαινίων τέλεσε ο Προϊστάμενος του Ι.Ν Αγίας Παρασκευής, Πανοσιολογιότατος Πατέρας Διονύσιος Κατερίνας και ο Πατέρας Σταύρος Τρικαλιώτης, από τον Ι.Ν των Αγίων Αναργύρων.

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση και την συγκίνησή του για το έργο το οποίο  με υπερηφάνεια, όπως είπε, παραδίδει ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.

Αναφέρθηκε στις επίμονες και συστηματικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής της οποίας ηγήθηκε ,προκειμένου να επιτευχθεί η ένταξη και του συγκεκριμένου αλλά και  όσο το δυνατόν περισσοτέρων έργων σε κοινοτικά προγράμματα χρηματοδότησης, έτσι ώστε ο Δήμος μας να απεμπλακεί σταδιακά από την υποχρέωση καταβολής σημαντικών ποσών για ενοίκια κτηρίων που μέχρι σήμερα στεγάζουν τις υπηρεσίες του.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

«Αγαπητές μου φίλες και φίλοι,

Με την ελπίδα και την πεποίθηση να δούμε, οπωσδήποτε, την πόλη της Αγίας Παρασκευής, να αναπτύσσεται και να λειτουργεί με  ανθρώπινο πρόσωπο, όλοι μαζί εμείς ως διοίκηση του Δήμου, αλλά και ο καθένας χωριστά, δραστηριοποιηθήκαμε ώστε να το επιτύχουμε.

Στην διάρκεια των περίπου τεσσάρων χρόνων της θητείας μας, προσπαθήσαμε πολύ, ώστε τελικά η ποιότητα ζωής όλων μας που κατοικούμε στην Αγία Παρασκευή να αναβαθμιστεί. Ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα που η σκοπιμότητα τους έχει ήδη αξιολογηθεί και ελπίζω η ωφέλεια τους να δικαιωθεί στο άμεσο μέλλον στην συνείδηση όλων των πολιτών.

Σήμερα, η πρόσκληση μου, μπροστά στον νέο ιδιόκτητο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Αγίας Παρασκευής, έχει  συμβολική σημασία.

 Θέλησα την ημέρα αυτή που πρακτικά είναι και τελευταία αυτής της θητείας μου, να αποχαιρετήσω όλους τους συνδημότες μου, καταθέτοντας το έργο αυτό ως κορυφαίο αποτέλεσμα, της  συνεισφοράς μου ως Δήμαρχος αυτής της πόλης, στην επιρροή της ζωής της κοινωνίας της Αγίας Παρασκευής και ειδικά των πολύ μικρών παιδιών.

Για μένα η ύπαρξη ενός τέτοιου κτιρίου, συμβολίζει , τον απολογισμό  όλων αυτών των προσδοκιών που έθεσα, κυρίως στον εαυτό μου και εν συνεχεία σε εσάς τους συμπολίτες μου, στην διάρκεια αυτών των χρόνων.

Η ύπαρξη ενός τέτοιου κτιρίου συμβολίζει  τα θετικά  αποτελέσματα που φέρνει  η συνεργασία διοίκησης και αντιπολίτευσης και τελικά αποδεικνύεται ότι στόχοι όπως το συγκεκριμένο έργο, μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Η ύπαρξη ενός τέτοιου κτιρίου συμβολίζει την άριστη συνεργασία που είχα με τα θεσμικά όργανα, τους επιβλέποντες μηχανικούς  του Δήμου ώστε το συνειδητό αυτό δημιούργημα της φροντίδας για την κοινωνική ευημερία των συμπολιτών μου να αποτελεί «κοινό μέλλον».

Ο νέος ιδιόκτητος Βρεφονηπιακός Σταθμός, που πολύ σύντομα θα ανοίξει τις πόρτες του στα παιδιά μας, θα αποτελεί μέτρο σύγκρισης για τις επόμενες κατασκευές  όχι μόνο στον Δήμο μας αλλά και σε ολόκληρη την Αττική, διότι διαθέτει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα δημόσια κτίρια.

Εύχομαι η νέα Διοίκηση του Δήμου να υλοποιήσει παρόμοια έργα και ειλικρινά θα είμαι ο πρώτος που θα την επαινέσω.

Σας παραδίδω ένα έργο, στο οποίο ονειρεύομαι ότι και τα δικά μου μελλοντικά εγγόνια θα έχουν την τύχη να γνωρίσουν τους πρώτους φίλους τους και να βιώσουν τα πρώτα θετικά συναισθήματα της σημασίας τού να είσαι μέλος μιας ομάδας και κατ’ επέκταση μιας υγιούς  κοινωνίας!»

Το λόγο έλαβε επίσης ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας ,στην αναγκαιότητα για κοινωνική συνοχή και στήριξη και στην πρόθεσή του να αξιοποιήσει το εξαιρετικό όπως τόνισε ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου για το καλό της πόλης.

Τις ευχές τους έδωσαν επίσης οι επικεφαλής Παρατάξεων κκ. Γιαννακόπουλος και Γκιζιώτης και ο Προϊστάμενος Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του Δήμου κ. Θεοδωρίδης ο οποίος ανέλυσε και τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου που το καθιστούν ιδιαίτερο και μοναδικό στο είδος του.

Παρόντες επίσης το σύνολο σχεδόν των μελών  του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, εκπρόσωποι του Τύπου και πλήθος πολιτών.


—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.