ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι έγινε στη συνεδρίαση του ΔΣ των ΠΑΙΣΔΑΠ στις 29/8 και τι εννοεί η κ. Καψοκεφάλου

Παρόλο που δεν μας εξέπληξε  η σημερινή παραίτηση της προέδρου των ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Καψοκεφάλου, αισθανθήκαμε απορία με την περίεργη και ασαφή καταγγελία που διαφαίνεται σε αυτή.

Και αν όπως λέει ο λαός «ρωτώντας πας στην πόλη», εμείς ρωτήσαμε και συγκεντρώσαμε έγκυρα στοιχεία για το τι ακριβώς έγινε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 29/8/14, τα οποία σας παρουσιάζουμε.

Η πρόταση της κ. Καψοκεφάλου (όπως είχε δημοσιευθεί και στο site των παιδικών σταθμών) ήταν να επανεγγραφούν τα παιδιά που ήδη φιλοξενούνται, όπως γίνεται κάθε χρόνο και στα νέα παιδιά να  ισχύσουν κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Πρόταση στην οποία ψήφισαν ΥΠΕΡ οι κ. Καψοκεφάλου, κ. Λέκκας, κ. Νικολούλια και κ. Γιαννακάκος, ΚΑΤΑ οι κ. Μαρκόπουλος & κ. Σπυριδάκη (από την παράταξη Ζορμπά), το μέλος της παράταξης Σταθόπουλου κ. Γούλιου, η κ. Νιαβή (εκπρόσωπος εργαζομένων) και ο κ. Αθανασίου (της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση) οι οποίοι πρότειναν εξέταση από την αρχή όλων των παιδιών με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Ο κ. Μυλωνάκης (από την παράταξη Γιαννακόπουλου) ήταν ΑΠΩΝ.

Μετά από μια ένταση που υπήρξε με τρείς ψηφοφορίες (1 την Παρασκευή & 2 την Κυριακή), τελικά επικράτησε η πρόταση του νέου Δημάρχου που έχει ως εξής:

  1. Επανεγγραφή μόνο για τα προνήπια (του 2010) με εργαζόμενη μητέρα και όριο εισοδήματος έως 70.000€.
  2. Σε όλα τα υπόλοιπα παιδιά με εργαζόμενες μητέρες θα ισχύσουν κοινωνικά κριτήρια τα οποία είναι:
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα έως 30.000€
  • Οικονομικά αδύνατες οικογένειες με εισόδημα έως 10.000€
  • Πολύτεκνοι
  • Εργαζόμενοι ΠΑΙΣΔΑΠ
  • Εργαζόμενοι του Δήμου
  • Παιδιά γονιών με αναπηρία
  • Αδέλφια παιδιών που ήδη φιλοξενούνται

Η απόφαση της αλλαγής των κριτηρίων επιλογής των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου την τελευταία στιγμή, έφερε αναστάτωση στους γονείς που βρέθηκαν απροετοίμαστοι στην νέα κατάσταση και οδήγησε τον Σύλλογο Γονέων των Παιδικών Σταθμών,  να στείλει επιστολή αντίθεσης προς τον νέο Δήμαρχο την οποία και δημοσιεύουμε.

Ο Σύλλογος Γονέων στην επιστολή του θέτει ακριβώς τα προβλήματα που δημιουργούνται σε παιδιά και γονείς από την νέα αυτή κατάσταση και την ανασφάλεια που τους δημιουργεί.

Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε, ότι για φέτος τουλάχιστον στο τέλος θα επικρατήσει ο ήδη δοκιμασμένος και λειτουργικός τρόπος επιλογής και από τις επόμενες χρονιές ίσως υπάρξουν διαφοροποιήσεις, με έγκαιρη όμως ενημέρωση των γονέων.

syllogos paisdap_Page_1syllogos paisdap_Page_2—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων