“Αέρας” νίκης από τους “ανατροπείς” Δημάρχους της Αττικής

unnamed-3

Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Κινήματος «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, ενόψει των εκλογών στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Στο καλωσόρισμα του, ο κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στην ευρεία αποδοχή και στήριξη που λαμβάνει η νέα ανεξάρτητη αυτοδιοικητική πρωτοβουλία σε όλη την Επικράτεια. «Αυτό που μας ενώνει όλους είναι το κοινό μας όραμα και η πίστη μας σε μία θεσμικά ισχυρή, λειτουργική ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε μία δηλαδή Αυτοδιοίκηση διαφορετική από αυτήν την οποία σήμερα καλούμαστε να υπηρετήσουμε ως νέες Διοικήσεις» είπε και συνέχισε:

«Στόχος είναι η διασφάλιση της οικονομικής ανεξαρτησίας των ΟΤΑ, η ενεργός συμμετοχή στα όργανα και τις αποφάσεις, που αφορούν στη διαχείριση του ΕΣΠΑ, αλλά και τους πόρους του “Πράσινου Ταμείου”, η ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης μέσα από την προωθούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση και η κατοχύρωση νέων ρόλων και αρμοδιοτήτων στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής».

Θέτοντας τις προτεραιότητες του Κινήματος, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε:

«Πιστεύω πραγματικά, πως είναι ανάγκη να υπάρξουν ανατροπές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, αφενός για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πολιτών και αφετέρου για να αναβαθμίσουμε το κύρος του θεσμού που υπηρετούμε. Και η ανατροπή αυτή θα ξεκινήσει από την Αττική από τις εκλογές της Π.Ε.Δ.Α.

Την προσεχή Κυριακή θα εκλέξουμε τους εκλέκτορες για την Π.Ε.Δ.Α. Εκεί θα δώσουμε την πρώτη μεγάλη μάχη για την επικράτηση του Κινήματος. Με τη δική σας στήριξη και βοήθεια στην υποψηφιότητα του Δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου, θα κάνουμε το πρώτο βήμα. Όμως θα έχουμε ακόμη πολλά βήματα να κάνουμε ως την τελική νίκη, που θα είναι η εκλογή του νέου Προεδρείου της Κ.Ε.Δ.Ε.».

Αναφερόμενος σε άλλες πολιτικές δυνάμεις, «που επιχειρούν να παρουσιαστούν ως ανεξάρτητες υποψηφιότητες» – όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του Κινήματος – σημείωσε:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν ήταν αυτοί που στήριξαν με μεγάλη θέρμη πολιτικές επιλογές που υπαγορεύτηκαν από τους δανειστές μας και οδήγησαν σε οικονομικό στραγγαλισμό την Αυτοδιοίκηση. Οι αντίπαλοι μας ήταν αυτοί που έκρυβαν πίσω από της δήθεν εκσυχρονιστικές και προοδευτικές ιδέες τους την ουσιαστική ανοχή τους απέναντι στην οικονομική και λειτουργική αφαίμαξη των Δήμων μας. Δεν πρέπει λοιπόν να επιτρέψουμε να επικρατήσουν οι δυνάμεις αυτές σε καμία Π.Ε.Δ., ούτε στην Κ.Ε.Δ.Ε.».

Στη συνάντηση χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μ. Αγγελάκας και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων Δ. Καλογερόπουλος, οι οποίοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο νέα ανεξάρτητη αυτοδιοικητική πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα να ηγείται του Κινήματος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, «που διαθέτει πλούσια αυτοδιοικητική εμπειρία και σπουδαίο κοινωνικό έργο» όπως και οι δύο είπαν κατά τις ομιλίες τους.

Τοποθετήθηκαν, επίσης, ο υποψήφιος για την Προεδρεία της Π.Ε.Δ. Αττικής, Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης και ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι από τους Δήμους:

Αίγινας: Δημήτριος Μουρτζής

Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης: Γρηγόριος Κωνσταντέλλος

Ασπροπύργου: Νικόλαος Μελετίου

Γαλατσίου: Γεώργιος Μαρκόπουλος

Γλυφάδας: Γεώργιος Παπανικολάου

Δάφνης – Υμηττού: Μιχαήλ Σταυριανουδάκης

Ηρακλείου: Νικόλαος Μπάμπαλος

Καλλιθέας: Δημήτριος Κάρναβος

Κηφισιάς: Γεώργιος Θωμάκος

Λαυρεωτικής: Δημήτριος Λουκάς

Λυκόβρυσης – Πεύκης: Αναστάσιος Μαυρίδης

Μάνδρας – Ειδυλλίας: Γεώργιος Δρίκος

Μαραθώνος: Ηλίας Ψινάκης

Μαρκοπούλου Μεσογαίας: Σωτήριος Μεθενίτης

Παλαιού Φαλήρου: Διονύσιος Χατζηδάκης

Παπάγου – Χολαργού: Ηλίας Αποστολόπουλος

Πεντέλης: Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης

Σαλαμίνας: Ισιδώρα Νάνου- Παπαθανασίου

Σαρωνικού: Γεώργιος Σωφρόνης

Σπάτων – Αρτέμιδος: Δημήτριος Μάρκου

Φιλοθέης – Ψυχικού: Παντελής Ξυριδάκης

Φυλής: Χρήστος Παππούς

Ωρωπού: Θωμάς Ρούσης.

Επίσης παραβρέθηκαν οι πρώην Δήμαρχοι από τους Δήμους:

Αγ. Παρασκευής: Βασίλειος Ζορμπάς

Βριλησσίων: Κωσταντίνος Ιωαννίδης

Διονύσου: Ιωάννης Καλαφατέλης

Ηρακλείου: Παντελεήμων Βλασόπουλος

Ηλιούπολης: Ιωάννης Αναγνώστου

Κηφισιάς: Νικόλαος Χιωτάκης

Λυκόβρυσης – Πεύκης: Δημήτριος Φωκιανός

Παπάγου – Χολαργού: Δημήτριος Νικολάου

Χαϊδαρίου: Δημήτριος Μαραβέλιας

Χαλανδρίου: Γεώργιος Κουράσης.

Επίσης και οι κ.κ. Παναγιώτης Νίκας (Δήμαρχος Καλαμάτας), Κωνσταντίνος Τζανακούλης (πρ. Δήμαρχος Λαρισαίων), Αστέριος Ζωγράφος (Δήμαρχος Πολυγύρου) και Ιωάννης Τζίτζιος (Δήμαρχος Σιθωνίας).

Παραβρέθηκαν, επίσης, μεταξύ άλλων,και ο πρωην Πρόεδρος του “ΠΑΟΔΑΠ” κ Βασίλειος Σάρκουλας  “Αγία Παρασκευή” ο Πρόεδρος των εν ενέργεια και διατελέσαντων Δημάρχων της Αττικής, Παύλος Καμάρας, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων, Χρήστος Τεντόμας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης, Δημήτρης Μιχαλέλης, κ.α.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.