Συνέντευξη ΠΑΙΣΔΑΠ: Ενημέρωση, καταγγελίες και αποκαλύψεις!! (video)

Αν οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, όσες ακούσαμε κατά τη συνέντευξη των ΠΑΙΣΔΑΠ μας διαφώτισαν πλήρως!

συνέντευξη ΠΑΙΣΔΑΠ copy

 “Δεν αφήσαμε εκκρεμότητες”

Θέμα της συνέντευξης ήταν η επιλογή και οι εγγραφές των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς Αγίας Παρασκευής. Την συνέντευξη έδωσαν η πρόεδρος κ. Έφη Καψοκεφάλου και ο αντιπρόεδρος κ. Διονύσης Λέκκας με την παρουσία του πρώην Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά. Συμμετείχε επίσης η Διευθύντρια των σταθμών κ. Μαρία Ντουντούμη

Παίρνοντας το λόγο η κα Καψοκεφάλου  ενημέρωσε «πως φτάσαμε ως εδώ» όπως είπε χαρακτηριστικά, ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την εγγραφή ενός παιδιού σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των παιδικών σταθμών Ελλάδος, για την επιτροπή επιλογής των παιδιών και την τελική απόφαση. (Τα κριτήρια επιλογής αναφέρονται στο άρθρο 7 του κανονισμού λειτουργίας).

Όπως φαίνεται όλα ξεκίνησαν με τη σκέψη ότι εφόσον οι πολίτες επέλεξαν μία άλλη διοίκηση, θα έπρεπε να δημιουργηθεί μια ευρεία και δημοκρατική επιτροπή επιλογής των παιδιών. ‘Έτσι η 3μελής επιτροπή που αποτελούνταν από την πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τη διευθύντρια των ΠΑΙΣΔΑΠ, έγινε 5μελής με μέλη έναν εκπρόσωπο της «Νίκης», έναν των γονέων, έναν των εργαζομένων, έναν της παράταξης Ζορμπά και τη Διευθύντρια, έτσι ώστε η επιτροπή να έχει κριτήρια και από τις δύο Διοικήσεις (νυν και επερχόμενη). Η επιτροπή αυτή μη λαμβάνοντας υπόψην την παράδοση των προηγούμενων χρόνων και χωρίς ομόφωνη απόφαση (3 προς 2) έφερε την πρότασή της στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 29/8/14.

Σημαντική είναι η αποκάλυψη της κας Καψοκεφάλου ότι στις 9 Ιουλίου είχε προηγηθεί συνάντηση των δύο Διοικήσεων δηλαδή κκ Ζορμπά, Καψοκεφάλου και Λέκκα με τους κκ Σταθόπουλο, Δημητρίου-Καβρουδάκη και Αϊδινή, παρουσία της Διευθύντριας και των προϊσταμένων των ΠΑΙΣΔΑΠ όπου έγινε ενημέρωση και ένα από τα θέματα που τέθηκε επανειλημμένα και συμφωνήθηκε, ήταν ο τρόπος επιλογής των παιδιών για τη νέα σχολική χρονιά.

Και φτάνουμε στην ταραχώδη και με μεγάλη ένταση συνεδρίαση της 29ης Αυγούστου –όπως την περιγράφει η κ. Καψοκεφάλου- όπου έρχεται η πρόταση με τους νέους όρους εγγραφής των παιδιών, για τους οποίους θα έπρεπε εγκαίρως να έχουν ενημερωθεί οι γονείς και ξεκινά ο Γολγοθάς… Εκεί η εκπρόσωπος της ΝΙΚΗΣ κ. Γούλια διαψεύδει τη συζήτηση και την απόφαση που πάρθηκε στις 9/7, γίνεται προσπάθεια εξατομίκευσης των κριτηρίων, αποφασίζεται η επανεγγραφή ΜΟΝΟ των παιδιών του 2010 και με εισοδηματικό όριο τις 70.000€ (χωρίς να δίνει κανείς σαφή απάντηση για το πώς προέκυψε αυτό το ποσό!) Όπου δύο μέλη της παράταξης Ζορμπά, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια συντάσσονταν και υπέγραφαν την επανεγγραφή όλων των παιδιών, ξαφνικά αλλάζουν άποψη και έρχονται απέναντι …. Με αποτέλεσμα περίπου 97 παιδιά να μην επανεγγραφούν (έως 8/9) και για παράδειγμα να υπάρχουν αδέλφια όπου το ένα επιλέχθηκε και το άλλο όχι…

Ο πρώην Δήμαρχος κ. Ζορμπάς έθεσε τα εξής ερωτήματα:

  • Πως τα 2 μέλη της παράταξής του ψήφιζαν & στήριζαν τα προηγούμενα χρόνια τον τρόπο επιλογής των παιδιών και τώρα που άλλαξε η Διοίκηση άλλαξαν θέση;
  • Πως η εκπρόσωπος των εργαζομένων στήριξε μια θέση η οποία είναι αντιεκπαιδευτική και αντιπαιδαγωγική;

Η Διευθύντρια κ. Μαρία Ντουντούμη έδωσε στοιχεία για τις αιτήσεις, τον αριθμό παιδιών που κλήθηκαν, των αιτήσεων μέσω  ΕΣΠΑ κλπ.

Η κ. Καψοκεφάλου δήλωσε πως παραιτήθηκε για δύο λόγους. Η παραίτησή της ήρθε βίαια μετά την συμπεριφορά των μελών της συμπολίτευσης στις 29/8 και τη διάψευση της κ. Γούλια για όσα είχαν συμφωνηθεί τον Ιούλιο. Ήταν θέμα ευθιξίας.

Ο δε κ. Λέκκας δήλωσε ότι παραιτήθηκε μετά από όσα ακούστηκαν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση και για τις υπόνοιες ότι το προεδρείο εξυπηρετεί κάποιους. Κατήγγειλε δε, ότι για λόγους ευθιξίας ο κ. Μαρκόπουλος (της συμπολίτευσης και επί χρόνια μέλος στους παιδικούς σταθμούς) δεν έπρεπε να δεχθεί να συμμετέχει στην επιτροπή επιλογής, από τη στιγμή που έκανε αίτηση εγγραφής του παιδιού του στο σταθμό!!!!

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη συνέχεια αυτής της καταγγελίας …

Τι λένε οι αριθμοί που παρουσιάζουν.

Τι ειπώθηκε για τις προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις.

Πότε θα ανοίξει ο νέος παιδικός σταθμός στα Πευκάκια.

Ακολουθεί το βίντεο ολόκληρης της συνέντευξης τύπου.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κατά την άποψή μας καλές είναι οι αλλαγές αλλά όχι την τελευταία στιγμή και απρογραμμάτιστα. Πόσο μάλλον όταν αφορούν παιδιά. Η όποια αλλαγή θα μπορούσε να εφαρμοστεί τη επόμενη χρονιά με έγκαιρη ενημέρωση των γονιών και με σαφή στοιχεία και κριτήρια.

Πιστεύουμε ότι οι εμπλεκόμενοι που αναφέρονται στο video θα πρέπει να απαντήσουν για όσα τους καταμαρτυρούνται και να αιτιολογήσουν τις αποφάσεις της τελευταίας (αν ήταν ) στιγμής.

Οι κουβέντες περί “εξυπηρέτησης κάποιων” καλό είναι να αποφεύγονται, γιατί στις μέρες μας μπορεί να ειπωθούν εκατέρωθεν και άντε να βγάλεις άκρη.

Και τέλος ας μου λύσει κάποιος την απορία, γιατί 70.000€ σώνει και καλά;

Η συνέχεια επί της οθόνης …

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.