Άκαρπη η συνάντηση γονιών του ΠΗΓΑΣΟΥ με το Δήμαρχο – Αναμένονται εξελίξεις

Το να αγαπάς τον Αθλητισμό είναι σπουδαίο πράγμα, αν είσαι και παιδί είναι ένα μικρό θαύμα!

Για την πόλη μας όμως το να ασχολείσαι με τον Αθλητισμό μπορεί να αναδειχθεί σε μεγάλο αμάρτημα …

Δήμαρχος-γονεις ΠΗΓΑΣΟΥ1 copy

Της  Λένας Μαρκή

Λόγω της έλλειψης ικανών κτηριακών υποδομών στο Δήμο Αγίας Παρασκευής (υπάρχουν μόνο δύο κλειστά γυμναστήρια), μικροί και μεγάλοι που  ασχολούνται με τον αθλητισμό, περίμεναν με αγωνία την κατανομή των ωρών χρήσης αυτών από τον Αθλητικό Οργανισμό. Όμως η «λύση» προήλθε από τον ίδιο το Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο, ο οποίος κατανέμοντας τις ώρες αποφάσισε να θυσιάσει το ένα σωματείο προς όφελος των υπολοίπων!!! Έτσι λοιπόν αφαίρεσε από τις περσινές ώρες του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ – που σημειωτέον είχε τις λιγότερες απ’ όλους! – και τις παραχώρησε σε άλλα τοπικά σωματεία. Το σκεπτικό δεν το γνωρίζουμε ούτε εμείς, αλλά ούτε και οι γονείς των μικρών αθλητών του ΠΗΓΑΣΟΥ, οι οποίοι αποφάσισαν να επισκεφθούν τον ίδιο το Δήμαρχο και να προσπαθήσουν να βρουν μια λύση.

Δήμαρχος-γονεις ΠΗΓΑΣΟΥ3 copyΣήμερα 11/9/14 στις 14:00μμ πραγματοποιήθηκε συνάντηση 25 γονιών με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο, τον επερχόμενο πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ,  αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Παπαγεωργίου και τον εντεταλμένο παιδείας κ. Γκόνη  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα όσα ακούστηκαν εκεί είναι, όχι απλά απογοητευτικά, αλλά τραγικά …

Οι γονείς εξέθεσαν τις απόψεις τους περί της χρήσης των κλειστών γηπέδων του Δήμου μας με επιχειρήματα και η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι έχει εκδοθεί προσωρινή απόφαση Δημάρχου μέχρι να γίνει συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ και να λυθεί το θέμα των ωρών του ΠΗΓΑΣΟΥ.

Κατόπιν οι γονείς ζήτησαν να ενημερωθούν για τις ώρες που δόθηκαν στα άλλα σωματεία και απάντηση δεν έλαβαν. Ρωτώντας οι γονείς με ποια κριτήρια έγινε η κατανομή των ωρών στα γυμναστήρια, ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι δεν είχε αριθμητικά κριτήρια (πχ αριθμό μελών του κάθε σωματείου). Οι γονείς πρότειναν τότε να μην παρθεί καμία απόφαση και να περιμένουν την συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ, οπότε με όλα τα στοιχεία να ληφθεί απόφαση. Πρόταση που δεν έγινε δεκτή! Το μόνο που τους έγινε γνωστό είναι ότι η προσωρινή κατανομή έγινε βάση της ιστορικότητας των συλλόγων και μόνο!!!  Επίσης ο Δήμαρχος παραδέχτηκε πως μόνο από τον ΠΗΓΑΣΟ αφαιρέθηκαν ώρες.

Οι γονείς θεωρούν την απόφαση του Δημάρχου κ. Γιάννη Σταθόπουλου, καταχρηστική και άνευ επιχειρημάτων. Πιστεύουν ότι τα παιδιά τους αδικούνται άνευ αιτίας. Οι γονείς δεν έχουν σκοπό να καταθέσουν τα όπλα αν δεν λάβουν μια σοβαρή και εμπεριστατωμένη απάντηση και διαβεβαίωση ότι η νέα Δημοτική Αρχή δεν θα οδηγήσει τα παιδιά τους εκτός αθλητισμού.

Δήμαρχος-γονεις ΠΗΓΑΣΟΥ2 copyΟι γονείς και οι αθλητές του ΠΗΓΑΣΟΥ ζητάνε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΙΣΟΤΙΜΗ μεταχείριση και τίποτε παραπάνω.

Κατά τη συνάντηση ακούστηκαν και πολλές σκληρές εκφράσεις για το σωματείο του ΠΗΓΑΣΟΥ, οι οποίες δεν χρήζει  επί του παρόντος να αναφερθούν, παρά μόνον αν υπάρξει ανάγκη.

Σημειώσεις της γράφουσας:

  • Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ως αθλητικό σωματείο μπορεί να μην μετράει πολλά χρόνια στην Αγία Παρασκευή, είναι όμως ένα αναπτυσσόμενο σωματείο με 200 μέλη και αυτό ίσως ενοχλεί κάποιους.
  • Τα παιδιά-μέλη του ΠΗΓΑΣΟΥ είναι παιδιά της Αγίας Παρασκευής που ζουν σε αυτή, παίζουν στις γειτονιές της, πάνε στα σχολεία της και ανασαίνουν τον αέρα της. ΔΕΝ είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού!
  • Στην περσινή σεζόν 2013-2014 οι παγκορασίδες του ΠΗΓΑΣΟΥ στο βόλλευ κατέκτησαν την 6η θέση ανάμεσα σε 70 ομάδες της Ένωσης Πετοσφαίρισης Αθήνας & Ανατολικής Αττικής(ΕΣΠΑΑΑ). Αθλήτριες του ΠΗΓΑΣΟΥ συμμετέχοντας στο τουρνουά Beach Volley του Μαραθώνα πήραν το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο ανάμεσα σε 33 ομάδες της Αττικής που συμμετείχαν.
  • Στο ποδόσφαιρο, ο αθλητής Γιώργος Καράμπελας αναδείχθηκε 1ος σκόρερ στο πρωτάθλημα JUNIORS και βραβεύθηκε από την Π.Ε.Π.Σ.Σ. Η ομάδα JUNIORS αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στον β΄ όμιλο του TOTALFOOTBALL με 19 νίκες σε 19 αγώνες.
  • ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ; ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ; ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΓΟΓΓΥΣΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ;
  • ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ COMPUTER, ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ;
  • Η δικαιοσύνη δεν εφαρμόζεται με προσωπικά κριτήρια.
  • Το έχω ξαναγράψει παλιότερα, ότι η πολιτική δεν έχει θέση στον αθλητισμό, ούτε στη ζωή των παιδιών. Αφορά τους μεγάλους και μόνο και οι όποιες διαφορές δεν επιτρέπεται να έχουν παράπλευρες απώλειες τα παιδιά.
  • Σημειωτέον ότι το σωματείο του ΠΗΓΑΣΟΥ δεν έχει λάβει ΠΟΤΕ επιχορήγηση από το Δήμο Αγίας Παρασκευής και από κανένα Δήμαρχο.
  • Δεν θέλω να πιστέψω ότι κάποιοι προσπαθούν να σβήσουν ένα αθλητικό σωματείο από το χάρτη. Η Αγία Παρασκευή είναι μια πόλη 100.000 κατοίκων και χωράει πολύ περισσότερα σωματεία από όσα έχει ήδη.
  • Δεν θέλω με τίποτα να πιστέψω ότι κάποιοι προσπαθούν να αφαιρέσουν μέλη από τον ΠΗΓΑΣΟ και να τα κάνουν «πελάτες» αλλού.

 

Με επιθυμία των γονιών το κείμενο αυτό συνοδευόμενο από το κείμενο ενημέρωσης του προέδρου του ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ κ. Σίμου Αντωνίου σχετικά με τις συναντήσεις που είχε με το Δήμαρχο και τον επερχόμενο πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ, θα κοινοποιηθούν:

  1. Στον Υπουργό Αθλητισμού κ. Κων/νο Τασούλα
  2. Στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό
  3. Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα
  4. Στην Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου
  5. Στον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κ. Γιώργο Καραμέρο
  6. Στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας
  7. Στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Αγίας Παρασκευής και
  8. Σε όλα τα μεγάλα πανελλαδικά sites

Ζητώντας τους την αμερόληπτη πολιτική τους θέση και τις προτάσεις τους προς επίλυση του θέματος. Επίσης θα θέλαμε από τους αιρετούς του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρονται ανωτέρω, να μας απαντήσουν αν επικροτούν τη στάση του Δημάρχου που στήριξαν πολιτικά και αν αυτή χαρακτηρίζει την πάγια αθλητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Υ.Γ. Η επιτροπή γονέων έχει αύριο 12/9/2014 και ώρα 9:30πμ  ραντεβού με τον Διευθυντή του γραφείου του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Ανδριανού.

Δήμαρχος-γονεις ΠΗΓΑΣΟΥ4 copy

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.