Φυσάει Κόντρα: Η ασφάλεια των πολιτών και των εργαζομένων δεν είναι προαιρετική!

Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν έργα στη μέση του δρόμου στη συνάντηση των οδών Ειρήνης και Μακεδονίας. Οι συνθήκες εργασίας ήταν απαράδεκτες και επικίνδυνες, τόσο για τους εργάτες όσο και για τους περαστικούς. Όπως ξεκάθαρα φαίνεται στις φωτογραφίες παρακάτω,

έργα οδοποιιας

  1. Ο χώρος των εργασιών δεν είναι επαρκής και σωστά σημαδεμένος. Οι εργάτες δουλεύουν και έξω από τους κώνους όπου κυκλοφορούν όπως όπως τα αυτοκίνητα με κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού ή και χειρότερα.
  2. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΓΙΑ ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ!!!! Ο οδηγός μαθαίνει ότι υπάρχουν έργα μόνο σαν τα δει μπροστά του!
  3. Δεν υπάρχει στοιχειώδης χρήση προσωπικού εξοπλισμού ασφαλείας. Οι εργάτες δεν έχουν μπλούζες εργασίας (τις γνωστές κίτρινες high-vis), ούτε κράνη ή γάντια.
  4. Αυτή τη  στιγμή σε όλο το μήκος της Ειρήνης γίνονται έργα το οποίο προκαλεί ταλαιπωρία για τους κατοίκους και τους περαστικούς.

 

Η τωρινή δημοτική αρχή, όπως και η προηγούμενη (με παράδειγμα τα πρόσφατα έργα στην οδό Δερβενακίων), δείχνει παντελή αμέλεια για την ασφάλεια των εργαζομένων της (άμεσα ή έμμεσα) και των κατοίκων. Αμέλεια που παραβιάζει την εργατική νομοθεσία για έργα σε κατοικημένες περιοχές και τη βούληση των πολιτών για ασφαλείς δρόμους.

 

Ως ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή στάση και

  • Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να φροντίζει για την εργασιακή ασφάλεια όλων, ενάντια στην αισχροκέρδεια και την τσαπατσουλιά των εργολάβων
  • Απαιτούμε σωστότερο προγραμματισμό των τεχνικών έργων για να μειώνεται στο ελάχιστο η ταλαιπωρία του κόσμου
  • Απαιτούμε ουσιαστική συμμετοχή των κατοίκων στην ανάθεση και τη διεκπεραίωση των έργων καθώς και έμπειρου προσωπικού σε θέματα ασφαλείας
  • Παλεύουμε για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας για όλους ενάντια στις πρόσκαιρες ελαστικές σχέσεις απασχόλησης

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.