Μήπως το «δαχτυλίδι» της παράταξης γράφει Γιάννης Μυλωνάκης;

Της Λένας Μαρκή

Όταν παρακολουθείς τα κοινά είναι επόμενο να παρατηρήσεις τις παρουσίες και τις συμμετοχές των παραγόντων, δημοτικών και τοπικών, στις διάφορες δραστηριότητες, αλλά και να σημειώσεις απουσίες κάποιων άλλων. Πόσο μάλιστα ατόμων που ήταν και είναι αγαπητά και οικεία στους πολίτες, όπως ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος.

Ο κ. Γιαννακόπουλος έχει γράψει μια μεγάλη πορεία στην Διοίκηση της Αγίας Παρασκευής ξεκινώντας από αντιδήμαρχος επί αειμνήστου Σταύρου Κώτση, τελώντας για 6 χρόνια Δήμαρχος με την παράταξη «Μαζί για την Αγία Παρασκευή». Σχολιάστηκε πολλάκις θετικά και αρνητικά από πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά αγαπήθηκε πολύ από τους απλούς ανθρώπους της πόλης γιατί ήταν ο δικός τους, προσιτός Βασίλης. Στις δημοτικές εκλογές του 2014  συμμετείχε ως επικεφαλής  της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Συμμαχία Ευθύνης»,  κατέλαβε την τρίτη θέση με ποσοστό 17.85% και αποτέλεσε εν μέρη το ρυθμιστή του εκλογικού αποτελέσματος της 2ης Κυριακής. Μετά όμως η παρουσία του αρχίζει να εξασθενεί.

Έκτοτε οι εμφανίσεις του στις δραστηριότητες της πόλης έγιναν αραιές έως σπάνιες…

Παρουσιάζεται κανονικά στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., αλλά οπουδήποτε αλλού συνήθως εκπροσωπείται από τον κ. Γιάννη Μυλωνάκη.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε ότι δεν πιστεύει τη ρήση πως αν ηττηθείς πηγαίνεις σπίτι σου, αντίθετα πιστεύει ότι όταν αγαπάς την πόλη σου, μπορείς να την υπηρετήσεις από  οποιαδήποτε θέση. Αυτή η άποψη και οι συχνές εμφανίσεις του κ. Μυλωνάκη μας βάζουν σε σκέψεις.

milonakis1Από την άλλη ο Γιάννης Μυλωνάκης είναι ένα νέο άτομο, ελπιδοφόρο, με όρεξη για δουλειά. Έχει αρκετή εμπειρία στα δημοτικά θέματα, υπήρξε πρόεδρος επι 4ετίας του Αθλητικού Οργανισμού, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος το 2014 και μάλιστα 1ος στην παράταξή του και γραμματέας του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου με κοινή αποδοχή.

Είναι ένας μορφωμένος δημοτικός σύμβουλος με ενασχόληση με τα κοινά από τις μέρες του σχολείου ακόμα, είναι δραστήριος και λάτρης του αθλητισμού.

Ο κ. Μυλωνάκης έχει δηλώσει ότι επιθυμεί τη συνεργασία των αιρετών του Δήμου με κύριο μέλημα την πόλη και τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής. Κατά τα λεγόμενά του η κοινωνία χρειάζεται νέους τρόπους προσέγγισης και ο Δήμος ένα ρεαλιστικό τρόπο διοίκησης σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα. Παρακολουθούμε έναν νέο δημοτικό σύμβουλο με φρέσκες ιδέες για έναν λειτουργικό Δήμο.

Όσον αφορά την παράταξη, ο κ. Μυλωνάκης αποτελεί ένα από τα βασικά στελέχη τόσο παλαιότερα στους «ΜΑΖΙ» όσο και στην μετέπειτα ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ, κατέχοντας για μεγάλο διάστημα τη θέση του γραμματέα. Είναι αγαπητός και στηρίζεται από αρκετά μέλη.

Αν λοιπόν σε αυτό το καλούπι ο κ. Γιαννακόπουλος αποφασίσει να προσθέσει και τη δική του πείρα, τότε θα έχουμε έναν ιδανικό υποψήφιο Δήμαρχο για τις επόμενες εκλογές.

Φυσικά δεν γνωρίζουμε τις ενδόμυχες σκέψεις των δύο ανδρών, ούτε τα σχέδιά τους.

Δεν θέλουμε να απαξιώσουμε το έργο του κ. Γιαννακόπουλου, ούτε τον ίδιο ως άτομο. Έχει προσφέρει σ’ αυτή την πόλη και μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα από άλλες θέσεις ανάλογες της αξίας του. Μας προβληματίζει όμως η συμπεριφορά του το τελευταίο διάστημα και μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν ετοιμάζεται να προσφέρει το «δαχτυλίδι» της παράταξης.

Παράλληλα ο κ. Μυλωνάκης περνάει αργά αλλά σταθερά στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής της Αγίας Παρασκευής.

Αυτές είναι ορισμένες σκέψεις και παρατηρήσεις προσωπικές, το σίγουρο είναι ότι σε περίπτωση που «ανοίξει» η παράταξη για εκλογή νέου αρχηγού, γνωρίζουμε ήδη έναν δυνατό υποψήφιο. Το περιθώριο του χρόνου υπάρχει και εμείς έχουμε υπομονή να περιμένουμε τις εξελίξεις.

 

lena1

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.