Μια βραδιά αφιερωμένη στο Μάνο Χατζηδάκι και το έργο του παρακολουθήσαμε απόψε στο Γαλλικό Κολλέγιο

Απόψε ο “Μάνος Χατζηδάκις συνάντησε … το Τρίτο πρόγραμμα” στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Ελληνογαλλικής σχολής “Ευγένιος Ντελακρουά” στην Αγία Παρασκευή.

IMG_3743 copy

Αναφερόμαστε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής προς τιμή του μεγάλου συνθέτη και η οποία βρήκε απήχηση στους συνδημότες μας που έσπευσαν να γεμίσουν την αίθουσα. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου, Μαρία Ρεμπούτσικα.

IMG_3731 copy

Την εκδήλωση προλόγησε ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος ο οποίος ευχαρίστησε την Ελληνογαλλική σχολή για τη φιλοξενία. Δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει μια συνεργασία  του Δήμου με το Γαλλικό Κολλέγιο με ανταλλαγή διευκολύνσεων όσον αφορά αθλητικές εγκαταστάσεις και στη συνέχεια πολιτιστικές ανταλλαγές. Επίσης, έπειτα από συμφωνία τα δύο οικόπεδα απέναντι από το Γαλλικό Κολλέγιο που ανήκουν στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, θα διαμορφωθούν σε ελεύθερους χώρους με έξοδα του Κολλεγίου.

Ευχαρίστησε επίσης τους ομιλητές και τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Το πάνελ αποτελούσαν ο Μίλτος Λογιάδης, καθηγητής, διευθυντής ορχήστρας Ιονίου Πανεπιστημίου, μαέστρος, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος , μουσικοσυνθέτης, στιχουργός και ο Δημήτρης Λέκκας, συνθέτης, μαθηματικός, πανεπιστημιακός. Και οι τρεις αναφέρθηκαν στη γνωριμία τους με το μεγάλο συνθέτη, στις συναντήσεις τους, τις συζητήσεις, τις συνεργασίες και τον χαρακτήρα του Χατζηδάκι. Ο κ. Λέκκας που συνεργάστηκε μαζί του στην ΕΡΤ, στο Τρίτο Πρόγραμμα ανέφερε και αρκετά εύθυμα περιστατικά που έφεραν το γέλιο στα χείλη των ακροατών και γέμισαν την αίθουσα με χειροκροτήματα.

IMG_3736 copy

 Ακολούθησε μουσική βραδιά με τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι σε εκτέλεση από την Καλλιόπη Βέτα και τον Ηλία Λιούγκο.

IMG_3738 copy

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι πρώην Δήμαρχοι Βασίλης Γιαννακόπουλος και Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γεράσιμος Βλάχος, όλοι οι αντιδήμαρχοι, πρόεδροι των Νομικών Προσώπων, δημοτικοί σύμβουλοι όπως οι Γιάννης Λογοθέτης, Παναγιώτης Γκόνης, Γιάννης Μυλωνάκης και Κώστας Κρητικίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Γαβράς και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων της πόλης.

IMG_3714 copy

IMG_3717 copy

IMG_3704 copy

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.