Πότε θα λειτουργήσει επί τέλους ο ΠΑΟΔΑΠ; Του Σπύρου Παπασπύρου

Papaspiros Sp.2Συμπληρώνονται, σε λίγο, δύο μήνες από  τότε που ορίσθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού και Αθλητικού οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), με Πρόεδρο τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ (προσωπική επιλογή του κ. Δημάρχου). Ίσως σε πολλούς φανεί υπερβολικό το να ασκείται κριτική σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα . Όμως αρνούμαι, στο πλαίσιο ενός δήθεν «πολιτικού πολιτισμού», να δείξω ανοχή σε μια καινούρια Διοίκηση και να «κάνω τα στραβά μάτια» όταν υπάρχουν  ζητήματα που θέτουν σε κίνδυνο την λειτουργία του Οργανισμού. Νομίζω ότι με όσα θα διαβάσετε, θα με δικαιώσετε πλήρως.

Κατ΄αρχάς, η «καραμέλα» του  «μόλις παραλάβαμε» δεν υφίσταται. Και αυτό διότι τόσο ο κ. Δήμαρχος όσο και ο κ. Παπαμιχαήλ αλλά και πλειάδα στελεχών της νέας Διοικήσεως, ενημερώνονταν από τον Ιούνιο για όλα τα θέματα. Πλέον αυτού, αρκετοί από αυτούς ήσαν και μέλη του απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου και έχουν πλήρη γνώση της λειτουργίας του.

Μια  από τις βασικές διαδικασίες, που κάθε χρόνο τέτοια εποχή πραγματοποιούνται, είναι η πρόσληψη προσωπικού για την λειτουργία των προγραμμάτων αλλά και για την καθαριότητα και φύλαξη των χώρων.

Στις 15 Οκτωβρίου 2014, ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΗΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, χωρίς καμμία δικαιολογία, η Διοίκηση έφερε δύο θέματα για συζήτηση και λήψη αποφάσεως: Το πρώτο ήταν η διενέργεια διαγωνισμού για την ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ προσλήψεως γυμναστών και το δεύτερο η ΑΠ΄ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ της καθαριότητος των χώρων. Η αντιπολίτευση, σχεδόν σύσσωμη, ψήφισε θετικά στις εισηγήσεις αυτές (γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσε  να λειτουργήσει ο Οργανισμός, αφού δεν επιτρέπονται απ΄ευθείας προσλήψεις), παρά το γεγονός ότι οι νυν διοικούντες (και διάφοροι συνοδοιπόροι τους, που σήμερα «κάνουν την πάπια») όταν ήταν αντιπολίτευση εξόρκιζαν την διαδικασία αυτή. Γι΄αυτό το σοβαρό πολιτικό θέμα ( της 180ο  στροφής, της δήθεν «αριστερής» Διοικήσεως του Δήμου) , δεν θα κάνω περαιτέρω σχόλια επί του παρόντος, γιατί σίγουρα έπονται και άλλες τέτοιου είδους στροφές.

Να σημειώσω ότι,  στη συνεδρίαση αυτή και στο θέμα του διαγωνισμού για τους γυμναστές, ο Πρόεδρος κ. Παπαμιχαήλ  επεχείρησε να τροποποιήσει  έναν όρο του διαγωνισμού που εξασφάλιζε πλήρως  τον Οργανισμό, με μια διατύπωση αμφιβόλου σκοπιμότητος και μάλιστα χωρίς εξήγηση. Ήταν τόσο εξώφθαλμη η αμφίβολη σκοπιμότητα, που αναγκάσθηκε να  αποσύρει την εισήγησή του αυτή όταν και Σύμβουλοι της πλειοψηφίας (εκτός από την αντιπολίτευση) δήλωσαν διαμαρτυρόμενοι ότι δεν θα την ψηφίσουν.

Παρ΄ότι οι δύο αυτές εισηγήσεις υπερψηφίσθηκαν, τρεις σχεδόν εβδομάδες μετά, η Διοίκηση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ όσον αφορά στους γυμναστές. Για δε την καθαριότητα, αν και έχει τελειώσει η προκαταρκτική διαδικασία, ο κ. Πρόεδρος  δεν προχωρά στην επόμενη ενέργειά του για να ανατεθεί η καθαριότητα στην (μέσω προσφορών) μειοδότρια εταιρεία. Αναγκάσθηκα να στείλω ηλεκτρονική επιστολή τόσο στον Πρόεδρο κ. Παπαμιχαήλ όσο και στον Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο, επισημαίνοντάς τους  κινδύνους που εγκυμονεί η αδικαιολόγητη (και ύποπτη) αυτή καθυστέρηση. Σε ερώτησή μου προς την Διοίκηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της 31ης Οκτωβρίου, για το θέμα αυτό, εισέπραξα απάντηση του τύπου «τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω…».

Δεν γνωρίζω αν αυτή η καθυστέρηση συμβαίνει από ανικανότητα της Διοικήσεως του Οργανισμού ή κάτι άλλο κρύβεται πίσω από αυτήν, που είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι εδώ και πολύ καιρό δεν καθαρίζονται οι χώροι για τους οποίους οι δημότες και τα Σωματεία πληρώνουν για να χρησιμοποιούν και δημιουργείται έτσι αδικαιολόγητος κίνδυνος για την υγεία τους. Και  ότι απασχολείται προσωπικό (οι γυμναστές ήδη έχουν αναλάβει καθήκοντα από τον Σεπτέμβριο) το οποίο δεν πληρώνεται και είναι και ανασφάλιστο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, χωρίς καν να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες.  Καλώ λοιπόν την Διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ να εφαρμόσει ΑΜΕΣΩΣ και χωρίς καμμία αναβολή τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ. Παρακαλώ δε τον κ. Δήμαρχο, αν η Διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ ολιγωρήσει και πάλι, να επιβάλει την άμεση εφαρμογή τους.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ και  στο, έως την 25η Μαΐου 2014,  «λαλίστατο και διεκδικητικότατο»  Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συλλόγων Γονέων: Γνωρίζετε ότι οι γυμναστές που απασχολούν τα παιδιά  στα δωρεάν προγράμματα, που πραγματοποιούνται σε συνεργασία μαζί σας στα προαύλια των Σχολείων, είναι ανασφάλιστοι και απλήρωτοι. Γνωρίζετε τους κινδύνους που υπάρχουν σε περίπτωση ατυχήματος. Έχετε ενημερώσει τους γονείς των παιδιών,  όπως έχετε υποχρέωση;  Ή μήπως δεν γνωρίζετε κάτι «για το έγκλημα»; Αν θυμάστε καλά, πέρυσι που η προηγούμενη Διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ εφάρμοσε το ίδιο πρόγραμμα (διασφαλίζοντας όμως την νομιμότητα), απαιτούσατε (δίκην εισαγγελέων) να δείτε τις συμβάσεις των γυμναστών, ακόμη  και τα πτυχία τους. Φέτος κάνατε το ίδιο; Ή μήπως δεν έχετε χρόνο, αναπαυόμενοι «στις δάφνες σας», ορισμένοι περιφερόμενοι εντός του Δημαρχείου;

Σπύρος Παπασπύρος

τ. Δημοτικός Σύμβουλος

Μέλος Δ. Σ. ΠΑΟΔΑΠ

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.