Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε την Κυριακή 2/11 η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. πρ. Ηλιού

tsakos-31

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού στην Αγία Παρασκευή η Θεία Λειτουργία της Κυριακής (Ε΄ΛΟΥΚΑ).

Στην Θεία Λειτουργία Ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, πλαισιούμενος απο τον Προϊστάμενο του Ναού π. Στάυρο Γούλα και τους εφημέριους.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην  Ευαγγελική περικοπή, της παραβολής του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου.

P1250131_1024x768Φωτογραφία: Τάσος Παρασκευόπουλος

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε επί τη ευκαιρία της φιλοξενίας αποτμήματος Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό όπου και θα παραμείνει προς προσκύνηση μέχρι την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου όπου και θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σαγματά Θηβών όπου και φυλάσσεται.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της παραμονής του αποτμήματος Τιμίου Σταυρού στον Ναό, θα τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες.

tsakos-12

Φωτογραφικό υλικό από: Βαγγέλης Καρπαθάκης, Romfea.gr

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.