Προφάσεις εν αμαρτίαις. Του Σπύρου Παπασπύρου (απάντηση στην Ένωση Γονέων)

Papaspiros Sp.2Διάβασα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσοχή την ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ενώσεως Συλλόγων Γονέων, η οποία αφορά σε δικό μου πρόσφατο άρθρο. Και νομίζω ότι, χωρίς να θέλω να κουράσω, πρέπει να απαντήσω.

Αυτό που κατάλαβα είναι ότι γράφουν πολλά (και πολλές ανακρίβειες και διαστρεβλωμένα γεγονότα) , για να καλύψουν τα λίγα και ουσιαστικά. Εννοείται και τις ΕΥΘΥΝΕΣ τους. Αλλά για την «ταμπακέρα» ούτε κουβέντα.

Τα πράγματα είναι απλά. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι γνώριζαν ότι οι γυμναστές που απασχολούν τα παιδιά δεν έχουν προσληφθεί ακόμη άρα είναι και απλήρωτοι και ανασφάλιστοι. Και το κυριότερο, ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥΣ. Οι ίδιοι λένε ότι δεν το γνώριζαν. Ωραία λοιπόν (για την οικονομία του λόγου), τώρα το έμαθαν. Σε κανένα όμως σημείο της επιστολής τους δεν βλέπω να καταδικάζουν την σημερινή Διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ που τους παρεπλάνησε  και τους απέκρυψε ότι οι γυμναστές στην ουσία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (αφού δεν έχουν προσληφθεί). Ούτε βλέπω να διαμαρτύρονται που τα παιδιά βρίσκονται σε κίνδυνο. Στην επιστολή τους γράφουν ότι το 2011 «πίεσαν και διεκδίκησαν να πληρωθούν οι γυμναστές», που είχαν μείνει απλήρωτοι από την Διοίκηση Γιαννακόπουλου (σιγά μην περιμέναμε να μας «πιέσει» η Ένωση, για να πληρώσουμε ανθρώπους που είχαν εργασθεί). Με τη σημερινή τους ανακοίνωση, γιατί δεν πιέζουν και δεν διεκδικούν από  την νέα Διοίκηση να προχωρήσει τις διαδικασίες, να προσληφθούν οι γυμναστές για να πληρωθούν επί τέλους; Ακόμη και με απειλή ότι θα διακόψουν την συμμετοχή των παιδιών, μέχρι να εξασφαλισθούν τόσο αυτά όσο και οι εργαζόμενοι γυμναστές.  Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά; Όχι, απλώς επιβεβαίωση του τίτλου της ανακοινώσεως του Δ.Σ. της Ενώσεως Συλλόγων Γονέων: «Έκαστος εφ΄ω ετάχθη» κυρίες και κύριοι του Δ.Σ. της Ενώσεως Συλλόγων Γονέων. Ακόμη και για σας  εξ υμών, που όντως έχετε καλές προθέσεις και γι΄αυτό μετέχετε, αλλά σύρεσθε από ανθρώπους με πολιτικές (και όχι μόνον) σκοπιμότητες. Γιατί θα πρέπει να θυμάστε ότι « qui tacet consentire videtur» (ο σιωπών δοκεί συναινείν).

ΥΓ. Προφανώς δεν «θυμάστε» ότι πέρυσι ζητήσατε να δείτε ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. Ενέργεια που δεν είχατε κάνει  το 2012. Συγχωρείστε όμως, γιατί είχατε ένα σωρό «διεκδικήσεις», προεκλογικό έτος γαρ. Από φέτος και για 5 χρόνια, θα έχετε προφανώς λιγότερες.

 

Σπύρος Παπασπύρος

τ. Δημοτικός Σύμβουλος

Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.