Κοινωνικό Φροντιστήριο: Εγκρίθηκε η ίδρυση και ο Οργανισμός Λειτουργίας του

1563
Είναι γνωστό ότι πολλές οικογένειες με παιδιά ασφυκτιούν οικονομικά εξαιτίας των εφαρμοζόμενων δημοσιονομικών πολιτικών των τελευταίων χρόνων. Βασική σημερινή ανάγκη της  οικογένειας αποτελεί η ανάγκη εκπαίδευσης των παιδιών της.
Η Δημοτική Αρχή της Αγίας Παρασκευής έχοντας υπόψη, αφενός τις πραγματικές συνθήκες στο χώρο της εκπαίδευσης και αφετέρου τη μη  υλοποίηση των προγραμμάτων  Ενισχυτικής Διδασκαλίας από το Κράτος, ανέλαβε την πρωτοβουλία ίδρυσης Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Δήμο με στόχους τη διδακτική στήριξη και την προσφορά ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών που οι  οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Έτσι, στις 13-11-14,  το Δημοτικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την ίδρυση Κοινωνικού Φροντιστηρίου.
Η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων του Δήμου Αγίας Παρασκευής, για την ανακούφιση όσων πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Παράλληλα προωθεί την εθελοντική προσφορά και την κοινωνική αλληλεγγύη. Τα μαθήματα θα παρέχονται δωρεάν από εθελοντές εκπαιδευτικούς. Προτεραιότητα θα δοθεί στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και κατόπιν στις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου, ανάλογα με τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα δηλώσουν ενδιαφέρον.
Για την οργάνωση, τη διαχείριση και τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε Οργανισμό Λειτουργίας του και όρισε πενταμελή Διοικούσα Επιτροπή.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.