Η κουλτούρα της Βενεζουέλας ήρθε απόψε στην Αγία Παρασκευή με την παράσταση “Συνταξιδιώτες”

IMG_3987 copy

Στα πλαίσια της 2ης Ετήσιας Πολιτιστικής Εκδήλωσης “Η Βενεζουέλα στην Ελλάδα 2014 “ παρουσιάστηκε απόψε στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου η παράσταση “Συνταξιδιώτες”. Μια παράσταση που ήδη έχουν αγκαλιάσει οι Έλληνες που την παρακολούθησαν και η οποία γέμισε απόψε το θεατράκι. Μια παράσταση που καταχειροκροτήθηκε.

IMG_3974 copy

Το θεατρικό πραγματοποιήθηκε με συνεργασία της Πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα και του Δήμου Αγίας Παρασκευής, παρουσιάστηκε ήδη σε 5 Δήμους (Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Βύρωνα, Χαϊδαρίου, Αθηναίων, Καλλιθέας) με την Αγία Παρασκευή να κλείνει τον κύκλο της εβδομάδας Βενεζουελανικού Θεάτρου.

IMG_3965 copyΤην παράσταση προλόγησε ο πρόεδρος της ΔΕΠ κ. Παναγιώτης Γκόνης

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3972 copyκαι στη συνέχεια το λόγο πήραν ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3978 copyκαι ο Πρέσβης της Βενεζουέλας στην Ελλάδας κ. Φαρίντ Φερνάντεζ

 

 

 

 

 

 

 

Δυο λόγια για το έργο:

Ο Φρανσίσκο και ο Κριστόμπαλ είναι δύο φίλοι που γνωρίζονται πάνω από 70 χρόνια. Και οι δύο φανατικοί φίλαθλοι του μπέιζμπολ, στηρίζουν διαφορετικές ομάδες, χήροι, με παιδιά και εγγόνια, κάθε πρωί και απόγευμα συναντιούνται για να παίξουν ντόμινο, να πιούνε καφέ και να φάνε καραμέλες. Απόψε όμως κάτι άλλαξε αυτές τις συναντήσεις και  μας γέμισε συναισθήματα.

Στο ρόλο του Φρανσίσκο ο Anibal Grunn, στο ρόλο του Κριστόμπαλ ο Wilfredo Peraza και οι δύο καταξιωμένοι ηθοποιοί του αναγνωρισμένου Περιφερειακού Θιάσου της Πολιτείας της Πορτουγκέσα. Σκηνοθεσία Carlos Arroyo. Ελεύθερη απόδοση του Anibal Grunn στο κείμενο “Αεροπλάνα” του Carlos Gorotiza.

IMG_3986 copy

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.