ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αγ. Παρασκευής: Δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την εκπαίδευση-γνώση

laiki

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αγίας Παρασκευής απαιτεί να δοθεί εκπαιδευτική άδεια στον Νίκο Ρωμανό, ώστε να μπορεί να παρακολουθήσει απρόσκοπτα τις σπουδές του. Καταγγέλει τη στάση της κυβέρνησης ως απαράδεκτη και αδικαιολόγητη. Έχει την ευθύνη να πάρει άμεσα πρωτοβουλία, για να λυθεί εδώ και τώρα το ζήτημα. Είναι αναφαίρετο το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στη μόρφωση, ιδιαίτερα για έναν νέο άνθρωπο. Κάθε απαγόρευση των εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους είναι απαράδεκτη και πρέπει άμεσα να αρθεί.

Διαχρονικά η επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας συμπληρώνεται από την ένταση της κρατικής βίας και καταστολής για την περιφρούρηση του συστήματος της ανεργίας, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης.

Σήμερα η κυβέρνηση με το δόγμα «νόμος και τάξη» επιδιώκει να επιβληθεί η υποταγή στην αντιλαϊκή πολιτική. Κάνουμε στην άκρη το εμπόριο φόβου, αυταπατών και αποπροσανατολισμού. Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Να δυναμώσει η συλλογική διεκδίκηση και δράση, η λαϊκή συμμαχία ενάντια στην ΕΕ, στην εξουσία των μονοπωλίων, τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν.

 Να δοθεί εκπαιδευτική άδεια στον 21χρονο κρατούμενο Νίκο Ρωμανό απαίτησε, χτες, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη και των δημάρχων Καισαριανής και Χαϊδαρίου, Ηλία Σταμέλου και Μιχάλη Σελέκου, αντίστοιχα, σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Για την Λαική Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής,

Ανδρέας Γκιζιώτης

Δημοτικός Σύμβουλος

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter
Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.