Το φιάσκο της Συνέντευξης Τύπου …

πολιτικοί μαριονέτες

Γράφει η Λένα Μαρκή

Συνέντευξη Τύπου είχε προγραμματίσει για σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ στο Δημαρχείο, αλλά αναβλήθηκε λόγω έλλειψης … Τύπου.

Ναι, συνέβη και αυτό, ίσως πρώτη φορά στα χρονικά της πόλης.

Το images πιστό στο ραντεβού παραβρέθηκε στο χώρο του Δημαρχείου στην ώρα του. Αν και λόγω δυσκολίας ανεύρεσης χώρου, μας ζητήθηκε να στριμωχτούμε όλοι σε ένα γραφείο, το οποίο δεχτήκαμε καλή τη πίστη, από σεβασμό προς τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ και τον κόπο που έκανε να προετοιμαστεί και να συγκεντρώσει στοιχεία, με πρόθεση να απαντήσει στις ερωτήσεις μας.

Όμως μετά από λίγο μας ανακοινώθηκε ότι από τα άλλα δύο ΜΜΕ της πόλης το ένα δήλωσε ότι θεωρεί το θέμα ελάσσονος σημασίας και δεν θα παραβρεθεί, ενώ η εκπρόσωπος του έτερου, η οποία ήτο παρούσα, δήλωσε ότι θα αποχωρήσει εξαιτίας της δικής μας παρουσίας!!!

Επόμενο ήταν λοιπόν εφόσον ασκήθηκε veto, με απόφαση Δημάρχου να αναβληθεί η συνέντευξη τύπου …

Καταρχάς, κατά δική μου εκτίμηση ο κ. Παπαμιχαήλ ήθελε να προσπαθήσει να διαλευκάνει την υπόθεση, όμως το πράγμα ξεκίνησε στραβά από την αρχή. Συγκεκριμένα για τη συνέντευξη ενημερώθηκα από δημοσίευμα τοπικού ΜΜΕ, κατόπιν τηλεφώνησα στον κ. Παπαμιχαήλ ο οποίος με ενημέρωσε ότι αυτή συμπεριελάμβανε ΟΛΑ τα τοπικά ΜΜΕ. Λίγη ώρα αργότερα η «επίσημη» ανακοίνωση παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα της παράταξης  «ΝΙΚΗ των Πολιτών»   και στο Facebook!!! Επίσημη πρόσκληση στα ΜΜΕ αλλά και στη σελίδα του Δήμου δεν υπήρξε ΠΟΤΕ. Όπως αντιλαμβάνεστε σε κάποιους χαλάσαμε τα σχέδια ή μάλλον την πάτησαν από τη χαρά τους.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα με οδηγεί και η παρατήρηση ότι ενώ σε συνεντεύξεις του προηγούμενου Δημάρχου κ. Ζορμπά ή κάποιου Νομικού Προσώπου του παρουσιάζονταν εκπρόσωποι όχι μόνο του τοπικού τύπου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, στη σημερινή αναβληθείσα δώσαμε  το παρόν μόνο δύο!

Δεν μπορώ να αντιληφθώ όμως για ποιο λόγο διαμαρτύρονται! Όση ώρα ήμασταν εκεί δεν πήρε το μάτι μου κανέναν επαγγελματία δημοσιογράφο με επίσημα διαπιστευτήρια. Ποιοι λοιπόν «επαγγελματίες» θίχτηκαν από τους ερασιτέχνες;

Αλλά ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι ήταν έτσι, ποιός επαγγελματίας φοβάται έναν ερασιτέχνη;

Οι ικανοί φαίνονται στα δύσκολα. Οι επαγγελματίες βάζουν μπροστά την ενημέρωση του δημότη και όχι τον προσωπικό εγωισμό και την εμπάθεια.

Αλλά αυτά παθαίνεις όταν χαϊδεύεις «επαγγελματίες» κε Δήμαρχε. Έρχεται μία στιγμή που σε αφήνουν έκθετο. Γιατί όσες κοινοποιήσεις των άρθρων τους να κάνεις ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, για να τους προωθήσεις στο διαδίκτυο, αυτοί απλά καλομαθαίνουν και ζητάνε περισσότερα. Ασκούν veto και σε υποχρεώνουν να αλλάξεις τα σχέδιά σου και φυσικά όχι προς όφελός σου.

Το images  κατά τη διάρκεια της ύπαρξής του έχει παραβρεθεί σε όλες τις συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο, χωρίς να ασκήσει ποτέ veto για κανέναν, χωρίς ποτέ να σνομπάρει κανέναν και χωρίς ποτέ να φέρει σε δύσκολη θέση κανέναν.  Ακόμα και όσες φορές δέχτηκε εμπάργκο από την τωρινή διοίκηση ή υπήρξε άυλο στα μάτια της, αυτό ήταν εκεί με ένα και μόνο σκοπό: την ενημέρωση.

Αυτά όσον αφορά το φιάσκο της Συνέντευξης Τύπου.

Το θέμα του ΠΑΟΔΑΠ και του προέδρου του παραμένει ανοικτό και υπό εξέταση.

 

lena1

 

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.