Με τις μιμόζες να δίνουν χρώμα έγινε η κοπή της πίτας του Συλλόγου Κοντοπεύκου

IMG_6572 copy

Αν και βρισκόμαστε μέσα στο χειμώνα ο στολισμός της αίθουσας που έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Κοντοπεύκου, έδινε πνοή άνοιξης. Τα κλαδιά μιμόζας γέμιζαν με το κίτρινο χρώμα τους το χώρο.

Με χαρούμενη διάθεση και μουσική υπόκρουση έγινε η εκδήλωση του Συλλόγου, με νέα πρόεδρο στο τιμόνι την κυρία Βούλα Κουτσογιάννη.

IMG_6552 copy

Η κ. Κουτσογιάννη έκανε γνωστό ότι δεν θα αναφερθούν τα προβλήματα της περιοχής, αυτό θα γίνει σε κάποια συνέλευση, αλλά είναι ώρα ευχών και διασκέδασης. Γι’ αυτό δόθηκε η δυνατότητα καταγραφής των προβλημάτων σε έντυπο που είχε μοιραστεί σε όλα τα τραπεζάκια. Στη συνέχεια θα επεξεργαστούν, θα ομαδοποιηθούν και θα δημιουργηθεί μια δέσμη θεμάτων με αποδέκτη την Δημοτική Αρχή.

Παρουσίασε το Σύλλογο λέγοντας ότι αποτελείται από ανθρώπους με κοινά προβλήματα και στη συνέχεια αναφέρθηκε επιγραμματικά στα προβλήματα που απασχόλησαν και απασχολούν την συνοικία. Έκανε αναφορά στην βιοκλιματική ανάπλαση Κοντοπεύκου και ζήτησε να αναφερθούν τυχόν προβλήματα που υπάρχουν. Κάλεσε κοντά της και παρουσίασε το νέο ΔΣ και ευχαρίστησε τους δημοτικούς παράγοντες και τους εκπροσώπους των συλλογικοτήτων της πόλης που τίμησαν το σύλλογο με την παρουσία τους.

IMG_6540 copy

Η κ. Κουτσογιάννη κάλεσε τους προηγούμενους προέδρους να απευθύνουν χαιρετισμό. Το έπραξαν ο κ. Γιώργος Ματσούκας και ο κ. Μιχάλης Γαβράς που είχε χαρακτηριστεί από την πρόεδρο ως σύμβουλός της.

Ο κ. Γαβράς αναφέρθηκε και σε δύο άλλους προέδρους που δεν βρίσκονται εν ζωή, τον Δημήτρη Χατζήρη και τον Γιάννη Βουτσινά. Αναφέρθηκε επίσης σε άτομα που πέρασαν από το Σύλλογο και άφησαν το στίγμα τους. Σύμφωνα με το αρχείο του κ. Γαβρά, στις 27/2/2000 στο 4ο Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής έγινε η πρώτη συνάντηση ενεργών κατοίκων της περιοχής Κοντοπεύκου-Παραδείσου-Πευκακίων και δημιούργησαν την πρώτη επιτροπή που έγινε “ο πατέρας” αυτού του Συλλόγου, συγκεντρώνοντας σε ένα 5σέλιδο τα τότε προβλήματα της περιοχής. Δύο ήταν τα βασικά ζητήματα, οι εργασίες που γίνονταν στην περιοχή και η αναστάτωση που έφερναν και το κτήμα Ιόλα. Αναφέρθηκε επίσης στην ιδρυτική διακήρυξη του Συλλόγου που αποτελούσε ένα πρωτοποριακό κείμενο εκείνη την εποχή.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννης Σταθόπουλος.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τα κάλαντα και τραγούδια από την Μικτή Βυζαντινή Χορωδία Αγ. Παρασκευής.

IMG_6582 copy

Ας μας επιτραπεί να σημειώσουμε ένα φάουλ της προέδρου, το οποίο φυσικά πιστεύουμε ότι έγινε λόγω απειρίας και τρακ και δεν υπήρξε πρόθεση. Εθιμοτυπικά όφειλε να καλέσει στο βήμα και τους υπολοίπους αρχηγούς των παρατάξεων που παρεβρίσκονταν στην εκδήλωση (κκ Ζορμπά και Γκιζιώτη) να δώσουν τις ευχές τους, αλλά δεν το έπραξε. Πέραν αυτού ήταν μία εξαίρετη βραδιά.

IMG_6522 copy

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.