Καταπάτησε το δημοτικό οικόπεδο και το μετέτρεψε σε … λαχανόκηπο!

καταπάτηση οδός Καβάφη 1

Θα θυμάστε την πρόσφατη καταγγελία του πρ. Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά κατά την εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου Πευκακίων περί καταπάτησης δημοτικού οικοπέδου στην οδό Καβάφη.

Συγκεκριμένα κάτοικος της περιοχής συνεχίζει να καταπατά τμήμα από οικόπεδο του Δήμου και μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ζορμπά, είχε δηλώσει στους κκ Ζορμπά και Τσιαμπά ότι: “θα φύγετε εσείς (εννοώντας από τη διοίκηση) και εγώ θα κάνω ότι θέλω μετά …”.

Θελήσαμε να το ερευνήσουμε, πήγαμε στην οδό Καβάφη και αυτό που αντικρύσαμε ούτε που το φανταζόμασταν. Τμήμα του οικοπέδου είχε μετατραπεί σε  … λαχανόκηπο και μέσα σ’ αυτόν η πινακίδα που δηλώνει την ιδιοκτησία του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Στο Δήμο ανήκει όλο το διπλανό οικόπεδο συν το στενό αυτό κομμάτι έως το καινούργιο συρματόπλεγμα που δηλώνει τα όρια.

καταπάτηση οδός Καβάφη 2

Όμως όπως θα δείτε και  στις φωτογραφίες, ο γείτονας έχει ανοίξει το σύρμα δημιουργώντας μία είσοδο στην προστινή μεριά

καταπάτηση οδός Καβάφη κάθετη

και μία πιο μεγάλη στην πίσω.

καταπάτηση οδός Καβάφη 3.

Σε ένα τμήμα έχει φυτέψει λαχανικά και σε ένα άλλο έχει τοποθετήσει μπάζα. Το ντεκόρ συμπληρώνουν κολονίτσες αρχαιοελληνικού χαρακτήρα.

Και αν ο γείτονας έχει βολευτεί, εμείς απορούμε γιατί η Δημοτική Αρχή δεν βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Ο Δήμαρχος μας έχει μπερδέψει λίγο με τη θέση του πάνω στο θέμα. Στην ομιλία του στην εκδήλωση του Συλλόγου Πευκακίων είπε ότι θα είναι αυστηρός με όσους κόβουν την περίφραξη και καταπατούν τα οικόπεδα και συμπλήρωσε πως “μόνο με συννενόηση θα γίνει κάποια εξυπηρέτηση” (!),  και στην ανακοίνωση που εξέδωσε δηλώνει ότι:

6. Όποιος κάνει χρήση οικοπέδου ιδιοκτησίας του Δήμου (παρανομίες που έγιναν επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής) καλείται να «απελευθερώσει» το χώρο. Σε αντίθετη περίπτωση θα ακολουθηθεί δικαστική οδός και επιβολή προστίμων.

Θα πρέπει πάραυτα να επέμβει ο Δήμος και να διευθετήσει την κατάσταση. Η περίοδος χάριτος έχει παρέλθει προ πολλού. Καλό θα ήταν να γκρεμιστεί η ενδιάμεση μάντρα που δημιουργεί οπτικές ασάφειες και να οριοθετηθεί ευκρινώς το δημοτικό οικόπεδο. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους μας ότι ο χώρος ανήκει σε όλους τους δημότες και μόνο ο Δήμος μπορεί να τον αξιοποιήσει προς το κοινό όφελος.

Η Δημοτική Αρχή πρέπει να δράσει άμεσα και χωρίς “εξυπηρετήσεις”, διαφορετικά ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και θα θερίσει θύελλες αν δημιουργήσει κατεστημένο. Και μπορεί να σημειώνει ότι πρόκειται για “(παρανομίες που έγιναν επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής)”, αλλά δεν βλέπουμε την ίδια να τις διορθώνει. Μήπως ο γείτονας ήξερε κάτι όταν δήλωνε ότι “μετά” θα κάνει ότι θέλει;

Η ιστοσελίδα μας θα είναι σε εγρήγορση, θα παρακολουθεί το ζήτημα και θα σας ενημερώνει για τις εξελίξεις (αν υπάρξουν).

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.