Με πνεύμα ενωτικό & σύμπνοια απόψεων έκοψε τη βασιλόπιτα η “Συμμαχία Ευθύνης”

κοπή πίτας Γιαννακόπουλος 2015 1

Η δημοτική παράταξη Συμμαχία Ευθύνης έκοψε σήμερα (15/2/2015) την πρωτοχρονιάτικη πίτα της σε τοπική ταβέρνα. Για άλλη μία φορά η θετική αύρα του κ. Βασίλη Γιαννακόπουλου, του επικεφαλής της παράταξης και πρώην Δημάρχου, αλλά και η σταθερή αξία των μελών της ομάδας του, γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα σε σημείο που χρειάστηκε να προστεθούν έξτρα καθίσματα για να χωρέσουν όλοι.
Η παράταξη παρουσιάστηκε με ενωτικό χαρακτήρα και σύμπνοια απόψεων. Στο πλευρό του κ. Γιαννακόπουλου στάθηκαν οι κκ Κώστας Κρητικίδης, ο παλαιότερος της παράταξης και Γιάννης Μυλωνάκης, η ανανέωση και η συνέχεια, όπως τους χαρακτήρισε ο κ. Γιαννακόπουλος.

κοπή πίτας Γιαννακόπουλος 2015 3
Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Κώστας Κρητικίδης μιλώντας για μια παράταξη που έχει πείρα και προτάσεις, που έδωσε την ψήφο της στον προϋπολογισμό της νέας διοίκησης, όχι με λευκή επιταγή, αλλά μια ψήφο και στήριξη με προτάσεις και έλεγχο. Καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους και έδωσε το λόγο στον κ. Γιαννακόπουλο.

κοπή πίτας Γιαννακόπουλος 2015 4
Ο κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος ευχαρίστησε όλους που είναι δίπλα στην παράταξη σε μια δύσκολη εποχή και πρώτα απ’ όλα τη δημοτική ομάδα, τους εξαίρετους μουσικούς τα αδέλφια Καλογριάδες και Κολουδάκιδες, το κατάστημα και τον π. Σταύρο Τρικαλιώτη που παραβρέθηκε για να ευλογήσει τη βασιλόπιτα.
Μίλησε για την παράταξη που έχει εμπειρία και για τα έργα που είχαν ξεκινήσει και δημοπρατηθεί από αυτήν, τα οποία συνεχίζει ακόμα και ο σημερινός Δήμαρχος.
Τρεις είναι οι άξονες τους οποίους θα ακολουθήσει η παράταξη.
Αρχικά η ανάδειξη του έργου που είχε πραγματοποιηθεί. Πάνω από 30χιλμ πεζοδρόμια, την ανάδειξη του πρ. στρατοπέδου Σπυρούδη και το γήπεδο μέσα σε αυτό, συν τα μεγάλα έργα όπως η Αγίου Ιωάννου, η Ελ. Βενιζέλου, το έργο του Κοντοπεύκου που είναι σε εξέλιξη κ.α.
Στη συνέχεια ως παράταξη οφείλουν να παρακολουθούν τις ανάγκες της πόλης και να προσφέρουν όπου μπορούν και να κάνουν προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και θετική αντιπολίτευση.
Και τρίτον λένε όχι σε στείρα αντιπολίτευση. Έδωσαν ψήφο στον προϋπολογισμό της Δημοτικής Αρχής και σε όποια πρόταση είναι για το καλό της πόλης. Συμβάλλοντας με την εμπειρία του κ. Κρητικίδη στα τεχνικά και του κ. Μυλωνάκη στα πολιτιστικά θα βοηθήσουν ώστε να υπάρξει για την πόλη μια πορεία ανάπτυξης.

κοπή πίτας Γιαννακόπουλος 2015 5
Αναφερόμενος στη «Συμμαχία Ευθύνης» δήλωσε ότι πρέπει να διαμορφωθεί και να μετεξελιχθεί σύμφωνα με τα νέα δρώμενα. Να ενεργοποιηθεί η δημοτική ομάδα και τα μέλη που είναι στα δημοτικά όργανα και μέσα από μια καταγραφή ενός νέου μητρώου θα οδηγηθούν τα μέλη στη Γενική Συνέλευση, ώστε μέσα από εκεί να διαμορφωθεί και να εξελιχθεί. Πρέπει επίσης να ανανεωθεί με νέα πρόσωπα.
Ο χώρος αυτός (της παράταξης) οφείλει να υπάρχει γιατί όπως είπε ο κ. Γιαννακόπουλος είναι η εναλλακτική πρόταση αν η Δημοτική Αρχή δεν πάει καλά. Εκτιμά ότι σε ένα περίπου χρόνο θα υπάρχουν εξελίξεις τόσο κεντρικά όσο και τοπικά και αν η παράταξη είναι έτοιμη μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες θα παίξει σημαντικό ρόλο στα δημοτικά δρώμενα.

κοπή πίτας Γιαννακόπουλος 2015 7
Αναφορικά με την ανακοίνωση που είχε δημοσιεύσει, είπε ότι είναι εύλογο να ευχόμαστε να πετύχει η κυβέρνηση ανεξάρτητα απ’ ότι ψήφισε ο καθένας μας για να πάμε σε μια πολιτική ανάπτυξη. Επίσης κάποια μεγάλα έργα όπως η υπογειοποίηση της Μεσογείων, η παραχώρηση του χώρου του Υπουργείου Γεωργίας και η δημιουργία του Δημαρχείου να διεκδικηθούν από την νέα Περιφέρεια. Αυτή την έννοια είχε η ανακοίνωση.
Τόνισε ότι προχωράνε όλοι μαζί ενωμένοι και δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις.
Τέλος η μεγάλη προσέλευση σ’ αυτή την εκδήλωση δείχνει ότι υπάρχει ανάγκη συνεύρεσης και γι’ αυτό η παράταξη θα πραγματοποιήσει κάποιες εκδηλώσεις στο μέλλον.

κοπή πίτας Γιαννακόπουλος 2015 2
Ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε κι αυτός ότι όσον αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο δεν δίνουν λευκή επιταγή σε κανέναν, θα επικροτούν τα θετικά που γίνονται για την πόλη, όμως θα κάνουν σκληρή κριτική όπου χρειαστεί για ζητήματα που θεωρούν ότι πάνε πίσω την πόλη. Αναδιοργάνωση και δραστηριοποίηση όλων. Υπάρχει ανάγκη για μια κριτική στάση απέναντι σε ότι γίνεται τόσο απέναντι στη δημοτική αρχή, αλλά και στην στείρα αντιπολίτευση του κ. Ζορμπά. Τέλος δήλωσε σχετικά με το θέμα που προέκυψε, ότι αυτή είναι η δύναμη της παράταξης που μέσα από τις διαφωνίες, μέσα από την έκφραση της γνώμης του καθενός, τα συζητάνε, μπορεί να διαφωνούνε αλλά προχωράνε μπροστά.

κοπή πίτας Γιαννακόπουλος 2015 8

Μετά την κοπή της πίτας και τις ομιλίες η εκδήλωση συνεχίστηκε με κέφι, καλό φαγητό, καλό κρασί και χορούς όπου χόρεψε και ο κ. Γιαννακόπουλος.

Παρόντες ήταν από το σύλλογο Τσακού ο πρόεδρος Βασίλης Σαββίδης και ο γραμματέας Τάσος Μίχας που αποτελεί και μέλος της παράταξης, από την Ένωση Γονέων η πρόεδρος Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα, τα μέλη Μαίρη Ριζκ-Καρακατσάνη, Γιώργος Κρητικίδης και Γιάννης Νικολουδάκης, ο πρόεδρος της ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ Γιάννης Πάνου, ο πρόεδρος εργαζομένων του Δήμου Δημήτρης Σκαρλάτος, ο πρόεδρος του συλλόγου ανεγέρσεως Αγίων Αναργύρων Γιάννης Αρβανιτάκης, από τον ΓΣΑΠ ο πρόεδρος Γιώργος Καράμπελας και ο Σταύρος Σταύρου και από το σύλλογο Άγιος Ιωάννης ο Ξενοφώντας Αναγνωστόπουλος.

κοπή πίτας Γιαννακόπουλος 2015 6

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.