Λαική Συσπείρωση: ζητά την ανάκληση της απόφασης για την φωτογραφία του Γ.Παπαγιάννη

Χωρίς τίτλο

Εισήγηση στο 10ο θέμα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, στις 19. 02. 2015

Στις 11 Ιανουαρίου 2012 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής, με πρόταση του Δ. Συμβούλου κ. Κώστα Κουβόπουλου, εισήλθε και συζητήθηκε το θέμα ”Ανάρτηση της φωτογραφίας του διατελέσαντος προέδρου της Κοινότητας Αγίας Παρασκευής και Δημάρχου αυτής κατά την διάρκεια της επταετίας, Παπαγιάννη Γεώργιου”.

Η πρόταση με ανούσιες τροποποιήσεις και επί μέρους παρατηρήσεις (αν θα γράφεται η ημερομηνία της θητείας του χουντικού Δημάρχου  ή όχι) καταψηφίστηκε από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Λαικής Συσπείρωσης Α. Γκιζιώτη και Γ. Τσιμπουκάκη, λευκό ψήφισε ο Γ. Καζάκος και υπερψηφίστηκε από όλους τους υπολοίπους. Το πορτραίτο αναρτήθηκε στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου …

Η Λαική Συσπείρωση προτείνει την ανάκληση της απόφασης γιατί:

Η κατάργηση του εκλεγμένου Δημάρχου Σωτήρη Κατσάρα και των Δημοτικών Συμβούλων από την στρατιωτική δικτατορία και η τοποθέτηση του δοτού – χουντικού Παπαγιάννη είναι η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του θεσμού στην πόλη μας, η απόλυτη περιφρόνηση της λαικής θέλησης και έκφρασης.

Οι κομμουνιστές Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαστρογιάννης Κώστας και Θανόπουλος Βασίλης επιπλέον σύρθηκαν σε φυλακές και εξορίες, αφήνοντας όχι απλά την θέση τους αλλά και τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους. Ίσως κάποια στιγμή το Δημοτικό μας Συμβούλιο τιμήσει αυτούς για την πατριωτική τους στάση, το ήθος και τους αγώνες τους.

Οι διάφορες δικαιολογίες για την αποκατάσταση της ιστορικής συνέχειας είναι απαράδεκτες. Η ιστορία και βέβαια πρέπει να αναφέρεται σε όλα να κρίνει, να διδάσκει. Η ανάρτηση όμως του πορτραίτου προσδίδει τιμή.

Το επιχείρημα πως και προηγούμενα είχε διατελέσει πρόεδρος της Κοινότητας δεν τον ”ξεπλένει”, αλλά τον εκθέτει γιατί  κάποιον όρκο πίστης στο σύνταγμα και τους νόμους θα είχε δώσει με το χέρι στο ευαγγέλιο και τον καταπάτησε. Και άλλοι υπήρξαν συνταγματάρχες του Ελληνικού στρατού… Τα εγκλήματά τους κρίθηκαν διαρκή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να δώσει άριστες εξετάσεις και μαθήματα Δημοκρατίας ειδικά στα νέα παιδιά της πόλης μας.

Στον φασισμό και σε κάθε έκφρασή του όχι μόνο δεν πρέπει να δείχνουμε καμιά ανοχή, αλλά να τον αποκαλύπτουμε και να τον απομονώνουμε.

Για την Λαική Συσπείρωση

Ανδρέας Γκιζιώτης, Δημοτικός Σύμβουλος.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.