Η Αλληλεγγύη περισσεύει στο 1ο δημοτικό “Δέν ξεχνώ να προσφέρω”

1

Πριν δυο χρόνια συζητώντας και ψάχνοντας να βρούμε τρόπους ώστε να συνεισφέρουμε σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και πρωτίστως προβλήματα καθημερινής διαβίωσης, καταλήξαμε να ξεκινήσουμε από τον δικό μας χώρο, το σχολείο και να εντοπίσουμε όσο πιο διακριτικά γινόταν τους ανθρώπους αυτούς.

2
Έτσι λοιπόν φροντίσαμε να καθιερώσουμε το «ΚΑΛΑΘΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ» μιλώντας αρχικά με τους δασκάλους του σχολείου ώστε να το ενθαρρύνουν μέσα από τις τάξεις τους και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να περάσουμε το μήνυμα στα παιδιά της αλληλοβοήθειας και της αλληλεγγύης. Κάθε Παρασκευή τα παιδιά με δική τους πια πρωτοβουλία φέρνουν ένα μόνο πράγμα από super market ή ένα τρόφιμο από το σπίτι τους που θεωρούν πως είναι χρήσιμο και το βάζουν στο καλάθι . Το καλάθι μας γεμίζει και το Σάββατο καλούμε τους γονείς που χρειάζονται βοήθεια για να έρθουν και να πάρουν ό,τι χρειάζεται ο κάθε ένας. Τα οφέλη είναι πολλαπλά μιας και τα παιδιά νοιώθουν πολύ όμορφα συναισθήματα που συμμετέχουν και βοηθούν , αρκετοί συνάνθρωποί μας βοηθιούνται σημαντικά και άμεσα κι επίσης όλοι οι εμπλεκόμενοι λειτουργούν σαν μια γροθιά.

19 Φεβρουαρίου 2015
Το ΔΣ 1ο Δημοτικου σχολειου
Αγίας Παρασκευής

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.