Ας αξιοποιήσουμε καλύτερα τον προϋπολογισμό του Δήμου σε όφελος των Δημοτών!

Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), κληθήκαμε να συζητήσουμε, μεταξύ πολλών άλλων θεμάτων, 3 θέματα σχετικά με την μηχανοργάνωση του ΠΑΟΔΑΠ:
«1.Έγκριση δαπάνης και διάθεση σχετικής πίστωσης για Τεχνική υποστήριξη εφαρμογών του λογιστικού προγράμματος του Οργανισμού για το 2015. €5.000
2.Έγκριση δαπάνης και διάθεση σχετικής πίστωσης για προμήθεια άδειας χρήσης διπλογραφικού λογιστικού προγράμματος για το έτος 2015. €2.500
3.Έγκριση συντήρησης και άδειας χρήσης μισθοδοτικού προγράμματος για το έτος 2015 και διάθεση σχετικής πίστωσης. €2.500»
Ετήσιο σύνολο εξόδων για συντήρηση και χρήση λογισμικών προγραμμάτων €10.000
Ο ΠΑΟΔΑΠ διαθέτει και επιπλέον λογισμικά προγράμματα, όπως αντίστοιχα ο Δήμος και τα άλλα νομικά πρόσωπα του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Το πρόβλημα που παρουσιάζουμε δεν είναι μόνο τα ποσά που δαπανά ο Δήμος για την μηχανογραφική υποστήριξη των εργασιών του, είναι και το γεγονός ότι τα λογισμικά που έχουν επιλεχθεί και χρησιμοποιούνται στο Δήμο δεν παρέχουν εύκολα και σωστά, πληροφορίες απαραίτητες για την διοίκηση του Δήμου και των νομικών προσώπων. Πληροφορίες απαραίτητες σε οποιονδήποτε διαχειριστή – διευθυντή του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα.
Για να γίνουμε πιο κατανοητοί, ο Δήμος δεν μπορεί να παρακολουθεί και να ελέγχει, εύκολα και σωστά, αυτόνομα και (πιο σημαντικό) συνδυαστικά την εξέλιξη στοιχείων όπως έσοδα, έξοδα, εκκρεμείς πληρωμές, εξέλιξη της διαφημιστικής επένδυσης, αύξηση ή μείωση των συμμετεχόντων σε αθλητικά προγράμματα, τέχνες, ωδείο κτλ.
Είμαστε οι μόνοι που αναγνωρίσαμε το πρόβλημα, το οποίο και εκθέσαμε στο ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ. Σε συζήτηση που ακολούθησε μας ζητήθηκε η βοήθειά μας για την διερεύνηση του θέματος, την οποία και φυσικά προσφέραμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Σταύρος Γεωργίου
Μέλος ΔΣ ΠΑΟΔΑΠ

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.