ΕΚΤΑΚΤΟ: Οριστικά εκτός Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Αλέξανδρος Μουστόγιαννης

Φωτογραφία αρχείου

Όπως έγινε γνωστό εκτός Δημοτικού Συμβουλίου μένει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αγία Παρασκευή μια γενιά μπροστά”, κ. Αλέξανδρος Μουστόγιαννης.

Ο κ. Μουστόγιαννης όπως είχαμε αναφέρει δεν παραβρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στις 27/12/2023 και όλοι περιμέναμε να ορκιστεί τις επόμενες ημέρες. Όμως δεν παρουσιάστηκε μέχρι στιγμής, ούτε προσκόμισε δικαιολογητικά αντικειμενικής αδυναμίας, οπότε σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών κρίνεται αυτοδικαίως έκπτωτος.

Στην εγκύκλιο 1275, αρ. πρωτ. 103635/1-12-2023 “ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ” αναφέρεται ρητώς “Υπενθυμίζεται ότι, εάν ο ενδιαφερόμενος δεν δώσει όρκο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023, εκπίπτει αυτοδικαίως από το αξίωμά του, εκτός από την περίπτωση της αντικειμενικής αδυναμίας, όπως αναλύεται κάτωθι (Κεφ. Α, Ενότητα 6)“.

Όπως επεξηγεί η εγκύκλιος, οι λόγοι αντικειμενικής αδυναμίας, των οποίων γίνεται επίκληση, ώστε να μη δοθεί ο όρκος, πρέπει να αναφέρονται αναλυτικά και να μην είναι γενικοί, αόριστοι ή αναπόδεικτοι και τελούν, πάντα, υπό τη κρίση του Δημάρχου. Σημειώνεται ότι, σε καμία περίπτωση, δεν είναι αποδεκτή η αόριστη επίκληση «εκτάκτου οικογενειακού προβλήματος» ή «ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων», γεγονότα τα οποία δεν αποτελούν αντικειμενικούς λόγους, αλλά υποκειμενικούς, συνδεόμενους με τη βούληση του φυσικού προσώπου.

Μάλιστα έχει ήδη ειδοποιηθεί ο αμέσως επόμενος υποψήφιος του συγκεκριμένου συνδυασμού να προσέλθει στο Δημαρχείο για να ορκιστεί, ήτοι η κ. Ρουμελιώτη Θεοδώρα (Δώρα) που έλαβε 147 σταυρούς και είναι η πρώτη αναπληρωματική (Πρωτοδικείο Αθηνών).

Υ.Γ. Όσον αφορά δύο ακόμη δημοτικούς συμβούλους που δεν είχαν προσέλθει στην τελετή ορκωμοσίας, ο κ. Γεράσιμος Βλάχος (Νίκη των πολιτών) ορκίστηκε ήδη και ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κ. Ηλίας Τσιμπουκάκης απέστειλε έγγραφα ότι βρίσκεται στο εξωτερικό και θα ορκιστεί μόλις επιστρέψει.

Ανανέωση: Σήμερα 2/1/2024 ορκίστηκε και ο κ. Τσιμπουκάκης.

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.