Με νέο αέρα και πανηγυρικά έγινε η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη και του Δ.Σ. (VD)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και κατάμεστο αμφιθέατρο πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη και των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων την Τετάρτη 27/12/2023. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΕΠΑ.Λ Αγίας Παρασκευής.

Η τελετή Ορκωμοσίας, το νέο Δ.Σ. σε σύνολο
Πάνω από 800 άτομα παραβρέθηκαν μέσα και έξω από το αμφιθέατρο του ΕΠΑ.Λ. Αγίας Παρασκευής

Τον νέο Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους όρκισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος, που τυγχάνει επίτιμος δημότης Αγίας Παρασκευής, συνεπικουρούμενος από ιερείς της πόλης. Υπήρξαν και δημοτικοί σύμβουλοι που έδωσαν πολιτικό όρκο ενώπιον του κ. Μυλωνάκη. Από την ορκωμοσία απουσίασαν και θα ορκιστούν σε δεύτερο χρόνο οι εκλεγμένοι επικεφαλής κ.κ. Αλέξανδρος Μουστόγιαννης και Ηλίας Τσιμπουκάκης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γεράσιμος Βλάχος.

Θρησκευτική Ορκωμοσία 27-12-2023
Πολιτική Ορκωμοσία 27-12-2023

Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από συγγενείς, φίλους και υποστηρικτές των νεοεκλεγέντων, καθώς και σημαντικά ονόματα της κεντρικής και της Αυτοδιοικητικής πολιτικής σκηνής.  Ενδεικτικά παρόντες ήταν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δ. Καιρίδης, η βουλευτής κ. Μιλένα Αποστολάκη, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης, ο Ειδικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής κ. Γιάννης Σελίμης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, ο πρώην Βουλευτής Κυκλάδων και πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Λ. Χατζηανδρέου,  εν ενεργεία και  πρώην Δήμαρχοι, πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των τοπικών συλλογικοτήτων, κ.α.. Ορισμένοι από τους οποίους μάλιστα κλήθηκαν να απευθύνουν χαιρετισμό.

Εκπρόσωποι της πολιτικής κεντρικής σκηνής και της αυτοδιοίκησης

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης οι επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ.κ. Κώστας Τσιαμπάς, Παναγιώτης Αντωνίου, Γεώργιος Οικονόμου, Βασίλης Ζορμπάς και Γιάννης Σταθόπουλος (με τη σειρά που εκφωνήθηκαν).

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης με τη σειρά του αφού ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την παρουσία τους εκεί, εξέφρασε τη συγκίνησή του για τη μεγάλη τιμή να ορκίζεται δήμαρχος. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους ανθρώπους που έχουν κάνει υπομονή όλα αυτά τα χρόνια, την οικογένειά του, ειδικά την κόρη του που όπως είπε δεν καταφέρνει να παίζει μαζί της όσο θα ήθελε, τους καλούς φίλους και συνεργάτες πίσω και μπροστά από τις κάμερες που το πίστεψαν και τελικά όλοι μαζί τα καταφέρανε. Με πολύ δουλειά, είπε ο κ. Μυλωνάκης, μπορείς να πετύχεις κάθε στόχο. Αυτή είναι και η υπόσχεση που δίνει στους συμπολίτες. Η εντολή που έλαβε είναι ξεκάθαρη, η παράταξη να εφαρμόσει το προεκλογικό της πρόγραμμα χωρίς εκπτώσεις και χωρίς παζάρια. Υποσχέθηκε ότι θα τηρήσει κάθε γραμμή του προγράμματος παρότι παραλαμβάνουν μια δύσκολη κατάσταση. Υποσχέθηκε επίσης, ότι σε κάθε μεγάλο βήμα που θα κάνουν θα ζητούν τη γνώμη των πολιτών. Μίλησε για ενότητα της πόλης γιατί κανείς δεν περισσεύει, όπως τόνισε, και μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για την πόλη της Αγίας Παρασκευής. Έχει πλήρη και απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι σε όλους τους πολίτες του δήμου. Είναι έτοιμοι έχοντας το σχέδιο τη γνώση και την όρεξη για την πολύ δουλειά που τους περιμένει. Δεσμεύτηκε ότι θα εργαστούν με όλες τους τις δυνάμεις.

Η Αγία Παρασκευή αλλάζει λοιπόν …

ξεκινώντας από την τελετή της ορκωμοσίας, συγκεντρώνοντας πλήθος πολιτών και υποστηρικτών του νέου δημάρχου σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη, με κλίμα χαρούμενο και αισιόδοξο. Η αποδοχή του Γιάννη Μυλωνάκη από το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών είναι δεδομένη, οδήγησε σε έντονα χειροκροτήματα και ζωντάνεψε την αίθουσα στο άκουσμα από τον Σεβαστό Μητροπολίτη της λέξης «Άξιος» για τον νέο δήμαρχο. Μια λέξη που επαναλήφθηκε πολλάκις από το ακροατήριο.

Δήμαρχος Γ. Μυλωνάκης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Θεοδώρητο

Από την άλλη ο ίδιος ο νέος Δήμαρχος φανερά συγκινημένος και χαρούμενος, παρουσιάστηκε προσγειωμένος και με επίγνωση του τι θα αναλάβει από την πρώτη μέρα του 2024. Σεμνός, σοβαρός, αλλά και σταθερός στις δεσμεύσεις του.

Οι υπόλοιποι επικεφαλής στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, δείχνοντας μεν διάθεση για συνεργασία, αλλά αφήνοντας και ένα μικρό παραθυράκι για αντιπαράθεση.

Η αλλαγή σκυτάλης στην δημοτική παράταξη «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» έκανε ορισμένους να αναρωτηθούν, γιατί δεν συμμετείχε στους χαιρετισμούς των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων ο κ. Βασίλης Σάρκουλας ως επικεφαλής πλέον της παράταξης. Όπως επίσης γιατί δεν βρίσκονταν στην πρώτη σειρά των καθήμενων μαζί με τους υπόλοιπους επικεφαλής! Εξάλλου ο απερχόμενος Βασίλης Ζορμπάς δήλωσε ότι ολοκλήρωσε τον κύκλο του μετά από συνολικά οκτώ χρόνια δήμαρχος.

Μια τρυφερή στιγμή όπου ο νέος Δήμαρχος δέχεται το σφιχτό αγκάλιασμα της κόρης του και παρακολουθεί με πατρικό βλέμμα ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης

Όσο για την ίδια την τελετή, χθες έλαβε νέες διαστάσεις, ξέφυγε από το είδος της αναγκαστικής διαδικασίας και πήρε τη μορφή γιορτής της Δημοκρατίας. Αναγνωρίστηκε από τους 800 plus παραβρισκόμενους και από τα στελέχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής που έδωσαν το παρών.  Παράλληλα ήταν live στο διαδίκτυο δίνοντας τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν και όσοι δεν μπόρεσαν  να παραστούν στην αίθουσα του ΕΠΑΛ.

Η Αγία Παρασκευή προχωράει μπροστά και εκσυγχρονίζεται με Δήμαρχο το Γιάννη Μυλωνάκη και τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή». Μένει να δούμε στη συνέχεια πόσο εύκολη ή δύσκολη θα είναι γι’ αυτούς η διαχείριση των προβλημάτων της πόλης.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.