Οδός Ειρήνης ή γεφύρι της Άρτας; Όπως και να ‘χει το έργο ακόμα συνεχίζεται

Εύλογα και δίκαια τα ερωτήματα των κατοίκων της οδού Ειρήνης που παρακολουθούν ένα έργο, σχετικά εύκολο, να τραβάει αδικαιολογήτως πολύ και να παρατείνει την ταλαιπωρία τους.

Στις 22 Φεβρουαρίου 2023 η δημοτική Αρχή περιχαρής υπέγραφε την σύμβαση ανάπλασης της οδού, δηλαδή πεζοδρόμηση και ασφαλτόστρωση. Το έργο ξεκίνησε το καλοκαίρι (χωρίς φυσικά να έχουν πραγματοποιηθεί τα προ-απαιτούμενα έργα ομβρίων!) και στις 13 Ιουλίου με άρθρο μας αναζητούσαμε τον εργολάβο που είχε μέρες να φανεί. Όμως παρότι μετά από 19 ημέρες ξεκίνησε πάλι το έργο, φτάσαμε στο τέλος του χρόνου και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Αξιοσημείωτο είναι το σχόλιο κατοίκου ότι τελείωσε πρώτα μια πολυκατοικία που χτιζόταν εκεί και ο δρόμος ακόμη.

Επομένως δικαιολογημένα κάτοικος γράφει:

“Η οδός Ειρήνης από την Ναυπλίου μέχρι την Γιαβάση ξεκίνησε να φτιάχνεται 1 Νοεμβρίου. Έχουμε 25 Δεκεμβρίου κι δεν έχουν φτιάξει ούτε το 50% του έργου. 300 μέτρα δρόμος κι επί 2 μήνες το προχωράνε με τοσο αργούς ρυθμους που είναι απίστευτο. Πόσο χρόνο παιρνει να φτιάξεις τα πεζοδρόμια? Στο πατρικό μου στο Χαλάνδρι, έφτιαξαν αντιστοιχα τα πεζοδρόμια σε 4-5 μέρες, κι εδώ 2 μηνες κι ακόμα τίποτα.

Πόσο ακόμα πρέπει να ταλαιπωρηθούμε όσοι μένουμε στην Ειρήνης που κλείνουν κάθε μέρα τον δρόμο και δεν μπορούν να περάσουν αυτοκίνητα?

Μπορεί να βγει κάποιος απο τον δήμο που έχει την σύμβαση του έργου να μας πει πότε ολοκληρώνεται το έργο βάση σύμβασης?”

Άραγε ποιος ελέγχει την πορεία του έργου; Η δημοτική Αρχή που το είχε κάνει σημαία θα απαντήσει ή μήπως τώρα που παραδίδει τη σκυτάλη δεν την ενδιαφέρει πια;

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.