Τελικά ποιος είναι επικεφαλής;

Photo// Pixabay

Γράφει η Λένα Μαρκή

Στη διάρκεια της Ειδικής Συνεδρίασης μετά την εκλογή του Προεδρείου  του νέου Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) δόθηκε ο λόγος στους επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης για να ευχηθούν κι να τοποθετηθούν. Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» πήρε το λόγο ο πρώην Δήμαρχος και πλέον απλό μέλος του Δ.Σ. κ. Βασίλης Ζορμπάς παρόντος του κ. Βασίλη Σάρκουλα. Λέγοντας μάλιστα ότι θέλει να είναι αυστηρό με τους χρόνους το Προεδρείο και πως εκείνος θα κάνει ενστάσεις εάν ξεφεύγουν από ότι ορίζει ο Κανονισμός.

Κι ενώ περιμέναμε, όπως εξυπακούεται, να τοποθετηθεί και ο εκλεγμένος προσφάτως επικεφαλής κ. Σάρκουλας εκείνος δεν ασχολήθηκε καν. Αλήθεια ο κ. Σάρκουλας ποια άποψη έχει για τα μέλη του Προεδρείου και για τον τρόπο λειτουργίας του Δ.Σ.; Δεν θα έπρεπε να γνωρίζουν οι δημότες και οι ψηφοφόροι του;

Όταν εξελέγη ο κ. Σάρκουλας το aparaskevi-images.gr είχε δημοσιεύσει άρθρο με δεύτερο τίτλο «Βασίλης φεύγει, Βασίλης έρχεται … Ουσιαστικά πάλι Βασίλης στην κεφαλή». Ο τίτλος δεν ήταν τυχαίος. Προφανώς το λογοπαίγνιο με το μικρό όνομα είχε κάποια ουσία. Η μέχρι τώρα σύντομη πορεία δίνει στοιχεία ότι πάλι ο ίδιος Βασίλης θα καθοδηγεί, θα παρεμβαίνει και θα πρωτομιλάει … Η επιλογή του να παραμείνει στο δημοτικό συμβούλιο φαίνεται ότι δυσκολεύει αρκετά τον νόμιμο επικεφαλής να πάρει τα ηνία της παράταξης. Οι ρόλοι άλλαξαν, αλλά κανείς από τους δύο δεν μπορεί ακόμα να εγκλιματιστεί. Θα ήταν ευχής έργο ο κ. Σάρκουλας να αναλάβει το ρόλο για τον οποίο επιλέχθηκε, να πρωτοστατήσει στην παράταξή του και να δώσει νέο αέρα και νέες ιδέες.

Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Ενώ στην πρώτη σειρά κάθισαν οι επικεφαλής των εκλεγμένων δημοτικών παρατάξεων και κλήθηκαν να ομιλήσουν, ο κ. Σάρκουλας βρέθηκε στη δεύτερη σειρά και αντί αυτού μίλησε ο κ. Ζορμπάς. Κατ’ εμέ το λόγο έπρεπε να λάβουν και οι δύο. Ο μεν κ. Ζορμπάς να μιλήσει ως ο απερχόμενος Δήμαρχος και τέλος εκεί, και στη συνέχεια να μιλήσει ο κ. Σάρκουλας ως ο επικεφαλής της «Αγίας Παρασκευής η πόλη μας».

Ελπίζουμε στην πορεία ο καθείς να λάβει την θέση του, άλλωστε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία …

Ή μήπως τα πράγματα είναι έτσι όπως προγραμματίστηκαν να είναι;

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.