Κρητικίδης, Γκιόκα, Δάβαρη – τρία δυνατά ονόματα στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου (VD)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Πραγματοποιήθηκε στις 2/1/2024 Ειδική Συνεδρίαση για την ανάδειξη του προεδρείου του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Όπως ήδη το aparaskevi-images.gr είχε δημοσιεύσει από τις 6 Δεκεμβρίου 2023 η πρόταση του Δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη για τη θέση του προέδρου ήταν ο κ. Κώστας Κρητικίδης επί σειρά ετών αυτοδιοικητικός με σημαντική παρουσία στο Δ.Σ.. Η επιλογή αυτή επισφραγίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία, αφού μόνο δύο ήταν οι λευκές ψήφοι αυτές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του «Φυσάει κόντρα» ενώ όλοι οι υπόλοιποι υπερψήφισαν.

Εν τέλη Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι πλέον ο Κώστας Κρητικίδης, Αντιπρόεδρος η Τερψιχόρη Γκιόκα (Νίκη των πολιτών) μια σημαντική παρουσία στο Δ.Σ. ψύχραιμη, σοβαρή και με σαφή λόγο και Γραμματέας το δυνατό «χαρτί» της «Αγίας Παρασκευής η πόλη μας», η Ελένη Δάβαρη, με μια επίσης πολυετή εμπειρία στην διοίκηση των ΟΤΑ.

Μέλη Δημοτικής Επιτροπής

Η Δημοτική Επιτροπή είναι 9μελής με πρόεδρο τον Δήμαρχο Γιάννη Μυλωνάκη και βάσει νόμου αντικαθιστά τις προϋπάρχουσες Οικονομική Επιτροπή, Εκτελεστική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Τακτικά μέλη εξελέγησαν μετά από ψηφοφορία από τη συμπολίτευση οι Γιάννης Λογοθέτης, Κώστας Γουργούλης, Κώστας Χατζηανδρέου, Λιάνα Σιούλα, Χρήστος Αθανασίου και από την αντιπολίτευση οι  Γιάννης Σταθόπουλος (Νίκη Πολιτών Αγίας Παρασκευής), Βασίλης Σάρκουλας (Αγία Παρασκευή η πόλη μας), Γιώργος Οικονόμου (Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή).

Αναπληρωματικά μέλη είναι οι Σωτήρης Παπαμιχαήλ, Πέτρος Διακογιάννης, Τάνια Νικολούλια, Δημήτρης Καράντζαλος και Χρυσούλα Ξύγγη από τη συμπολίτευση και οι Βασίλης Ζορμπάς, Ελίνα Σταματάκη, Αναστασία Σοφού από την αντιπολίτευση.

Δηλώσεις και παραλειπόμενα

// Ο νέος πρόεδρος κ. Κρητικίδης δήλωσε πραγματικά συγκινημένος με την εμπιστοσύνη που έλαβε, δεσμεύτηκε δε να κάνει κάθε προσπάθεια ώστε το Δ.Σ. να αποτελέσει ένα σημείο σύνθεσης απόψεων, σύνθεσης λειτουργιών για το καλό της πόλης για να πάει η Αγία Παρασκευή μπροστά. Να πάψουν οι κοκορομαχίες και πραγματικά να μπορούν να παράγουν ένα έργο θετικό για την πόλη. Σημαντικό είναι ότι τυγχάνει της αναγνώρισης από την αντιπολίτευσης και ακούστηκαν σημαντικά λόγια υπέρ του.

// Πολύ χαρούμενος που έχει δύο κυρίες δίπλα του, δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Μυλωνάκης. Για τον κ. Κρητικίδη εξέφρασε την πίστη ότι με το ήθος του και τη δουλειά του όλα τα προηγούμενα χρόνια θα διατηρήσει σε πολύ υψηλό βαθμό το θεσμό του Δ.Σ.. Είναι ένας άνθρωπος που τυγχάνει σεβασμού από όλες τις πλευρές και είναι βέβαιος πως θα ανταποκριθεί με μεγάλη υπευθυνότητα και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Δ.Σ.. Στην πρώτη συνεδρίαση από τη θέση του Δημάρχου ο κ. Μυλωνάκης ευχήθηκε να υπάρξει μια πολύ καλή συνεργασία προς όφελος της πόλης, κάλεσε όλους τους συμβούλους να προτάξουν την επίλυση των σημαντικών θεμάτων για να πάει μπροστά η πόλη παρότι θα υπάρχουν και θέματα που δεν θα συμφωνούν όλοι.  Αναφερόμενος στον Κανονισμό του Δ.Σ. τόνισε ότι, είναι από το 2008, είναι προφανές ότι χρειάζεται αλλαγές και ενημέρωσε ότι αναμένει ορισμένες νέες εγκυκλίους και άμεσα θα παρουσιάσουν προς διαβούλευση ένα νέο σχέδιο ώστε να προχωρήσει προς ψήφιση.

// Στο ύψος του στάθηκε ως προεδρεύων ο νυν Αντιδήμαρχος και πρώτος σε ψήφους συνολικά, κ. Γιάννης Λογοθέτης, ο οποίος έδωσε και ορισμένα στατιστικά στοιχεία. Στο σύνολο των 35 δημοτικών συμβούλων οι 21 είναι άντρες και οι 14 γυναίκες (60% και 40% αντίστοιχα) όπου η παρουσία των γυναικών κρίνεται ανοδική. Επίσης, το Δ.Σ. είναι ανανεωμένο κατά 51% αφού 19 από τους 35 δημοτικούς συμβούλους εκλέχθηκαν για πρώτη φορά. Εμπεριέχει δε δύο πρώην Δημάρχους και δύο πρώην προέδρους του Δ.Σ..

// Όσον αφορά το ενδιαφέρον που δημιουργεί η υπάρχουσα κατάσταση της αρχηγίας στον συνδυασμό «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» της ελάσσονος αντιπολίτευσης αναλύθηκε στο άρθρο «Τελικά ποιος είναι επικεφαλής;».

// Αναφέρθηκε και το θέμα της μη ορκωμοσίας του κ. Αλέξανδρου Μουστόγιαννη που αποκλειστικά δημοσίευσε το aparaskevi-images.gr. Όπως δήλωσε ο κ. Δήμαρχος τηρήθηκαν και τηρούνται όλες οι νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες με την καθοδήγηση των Υπηρεσιών του Δήμου. Στο άρθρο μας μπορείτε να δείτε και την εγκύκλιο που ορίζει την διαδικασία η οποία πρέπει να ακολουθηθεί και δίνει τις απαραίτητες διευκρινήσεις. Κρίνουμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι ΠΟΥΘΕΝΑ στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αναφέρεται ο Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης. Το αν αυτοδικαίως κρίνεται κάποιος έκπτωτος αναφέρεται αυστηρά στα γραφόμενα στην αντίστοιχη εγκύκλιο. Καλό θα ήταν ορισμένοι να είναι πιο προσεκτικοί και να μην εκτίθενται.

// Εντύπωση προκάλεσε η ζέση των κ.κ. Γιάννη Σταθόπουλου και Βασίλη Ζορμπά για την τύχη του κ. Μουστόγιαννη. Μας βάζει σε σκέψεις πως πιθανά χωρίς αυτόν στο δημοτικό συμβούλιο δεν βγαίνουν … οι αριθμοί! Άλλο συνεργασία με έναν γνώριμο επικεφαλής που έχει βοηθήσει με τη στάση του εκατέρωθεν και άλλο με ένα νέο πρόσωπο που γνωρίζουν ελάχιστα.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.