Μάθαμε τον νέο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου – Μια επιλογή με διαχρονική αξία

Γράφει η Λένα Μαρκή

Αντικειμενικά, και θεωρώ ότι είναι γενικώς αποδεκτό, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης έκανε επιλογή τζακ-ποτ για την προεδρεία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου τοποθετώντας στη θέση αυτή τον Κώστα Κρητικίδη!

Κωνσταντίνος Κρητικίδης

Ο κ. Κρητικίδης είναι η ήρεμη φωνή της λογικής μέσα στο Δ.Σ., είναι ο άνθρωπος που χαίρει εκτίμησης και σεβασμού από την πλειοψηφία των μελών των συνθέσεων από το 1994 που τελεί δημοτικός σύμβουλος. Πολλάκις τον έχουμε παρακολουθήσει να κάνει προτάσεις και να δίνει λύσεις σε σοβαρά ζητήματα όταν συμπολίτευση και αντιπολίτευση διαφωνούσαν έντονα. Λειτουργεί με πραότητα και σοβαρότητα χωρίς να δημιουργεί εντάσεις. Έχει συνεργαστεί σε πολλές επιτροπές που αφορούν τεχνικά έργα και την δημοτική ακίνητη περιουσία και είναι αξιοσημείωτο ότι όσοι συνάδελφοί του έχουν αναφερθεί στο όνομά του μίλησαν με τα καλύτερα λόγια, όπως και τα μέλη του προσωπικού του Δήμου με τα οποία έχει συνεργαστεί κατά καιρούς.

Η ανακοίνωση της τοποθέτησής του έγινε χθες (5/12/2023) σε συνάντηση που είχε ο κ. Μυλωνάκης με μέλη και φίλους του συνδυασμού, όπου έγινε ενημέρωση για τα επόμενα βήματα του συνδυασμού ώστε την 1η Ιανουαρίου 2024 που θα αναλάβουν επίσημα την Διοίκηση του Δήμου να είναι πανέτοιμοι.

Η θέση του προέδρου του Δ.Σ. είναι ίσως η ποιο σημαντική σε έναν δήμο μετά από αυτή του Δημάρχου. Το άτομο που θα αναλάβει πρέπει να έχει την ικανότητα να συντονίζει όλο το σώμα, να τηρεί τις διαδικασίες τις οποίες φυσικά πρέπει να γνωρίζει άριστα και να μπορεί να αποφορτίζει την ατμόσφαιρα όταν απαιτείται. Πιστεύω ότι ο κ. Κρητικίδης διαθέτει όλες αυτές τις αρετές. Εξάλλου τον έχουμε δει να το πράττει από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι με την κατάργηση των Νομικών Προσώπων το Δ.Σ. θα επιφορτιστεί με θέματα και αποφάσεις που λάμβαναν έως τώρα τα δικά τους Διοικητικά Συμβούλια. Μια εξέλιξη που καλείται να διαχειριστεί ο κ.  Κρητικίδης.

Διαθέτει ολοκληρωμένη γνώση στα σοβαρά προβλήματα του Δήμου Αγίας Παρασκευής αφού από το  1982 ασχολείται με αυτά είτε ως στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, είτε ως αιρετός. Όπως θα διαβάσετε στο Βιογραφικό του που ακολουθεί είναι Πολιτικός Μηχανικός του ΕΜΠ και υπήρξε μεταξύ άλλων Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος, Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, της Οικονομικής Επιτροπής, κ.α. από εποχής Δημάρχου Λεονάρδου Χατζηανδρέου και έπειτα.

Η εμπειρία του στον τεχνικό τομέα και στην λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και των ΟΤΑ του δίνει το αβαντάζ να οδηγήσει σε αναβάθμιση το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με Πρόεδρο τον Κώστα Κρητικίδη και Δήμαρχο τον Γιάννη Μυλωνάκη οι προσδοκίες μας αυξάνονται και αναμένουμε να παρακολουθήσουμε ποιοτικές συνεδριάσεις με ουσιαστικά αποτελέσματα. Δεν θα μπορούσε να έχει κάνει καλύτερη επιλογή ο νέος Δήμαρχος για τη θέση αυτή. Η κίνηση του αποκαλύπτει και τη δική του ικανότητα να κρίνει και να αξιολογεί τα στελέχη του και να τα τοποθετεί στη θέση που μπορούν να αποδώσουν τα βέλτιστα. Μόνο με γνώση, ηρεμία, διάλογο και  συνεργασία μπορεί να υπάρξει αναπτυξιακή πορεία στο δήμο ξεκινώντας από τον υπέρτατο θεσμό του, τον πυρήνα της Διοίκησης, το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κ. Κρητικίδης – από τη θέση του συμβούλου στη θέση του προέδρου!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Πολιτικός Μηχανικός Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Γεννήθηκε στη Σάμο το 1954 και κατοικεί στην Αγία Παρασκευή από το 1965.

Από το 1982 ως το 1988 Στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, συνεργάτης του Λεονάρδου Χατζηανδρέου, τότε που ολοκληρώθηκαν τα βασικά έργα υποδομής της Πόλης.

Από το 1994 ως Δημοτικός Σύμβουλος στο πλευρό του Αείμνηστου Δημάρχου Σταύρου Κώτση, συμμετέχει ενεργά στην αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων και συμβάλλει αποφασιστικά στην αναπτυξιακή προσπάθεια.

Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης 2003-2006, εκ μέρους της μειοψηφίας, στη θητεία του Αντώνη Σιδέρη.

Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος, μέλος Δημαρχιακής Επιτροπής από το 2007 μέχρι το 2010, τα δημιουργικά χρόνια του Δημάρχου Βασίλη Γιαννακόπουλου, που άλλαξε τη φυσιογνωμία της Πόλης.

Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας ζωής 2011-2012, Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής 2013-2014, εκ μέρους της μειοψηφίας, στη θητεία του Βασίλη Ζορμπά.

Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Βασίλη Γιαννακόπουλου 2015-2019.

Δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Παράταξης ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Μυλωνάκη, ένα νέο άξιο υποψήφιο Δήμαρχο που συνδυάζει το νέο αλλά και την εμπειρία από την πολύ επιτυχημένη θητεία του ως Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ.

Επαγγελματικά ασχολείται από το 1988 ως ελεύθερος επαγγελματίας με μελέτες-κατασκευές ιδιωτικών έργων.

Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια πιάνου Λένα Κωνσταντίνου και έχει δύο γιους.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.