Οκτώ Νομικά Πρόσωπα εξαιρούνται από την κατάργηση – Κανένα στην Αγία Παρασκευή

Μετά την ανακοίνωση των δεκαέξι συνολικά Νομικών Προσώπων και Κοινωφελών Επιχειρήσεων που διατηρούνται στους ΟΤΑ διαπιστώνεται ότι κανένα από αυτά δεν αφορά το Δήμο Αγίας Παρασκευής. Να θυμίσουμε ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε αίτημα για εξαίρεση του ΝΠΔΔ Δημοτική Βιβλιοθήκη – Μουσείο Αλέκος Κοντόπουλος, η οποία και δεν εισακούστηκε.

Δέκα έξι είναι  συνολικά τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις των δήμων που εξαιρούνται από την αυτοδίκαιη κατάργηση/ λύση, όπως προβλέπεται από τα άρθρα 27 και 29 του ν. 5056/2023.

Ειδικότερα σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών  Θ. Λιβάνιου – και όπως είχε ανακοινώσει προχθές σε ενημερωτική ημερίδα της ΚΕΔΕ–  εξαιρούνται τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των ΟΤΑ α΄ βαθμού με τις κάτωθι επωνυμίες, των οποίων η δραστηριότητα από πλευράς εξειδικευμένου αντικειμένου, απόδοσης έργου και ευρύτερης αναγνώρισης, τεκμηριώνεται πλήρως και δικαιολογεί την συνέχιση της λειτουργίας τους:

  1. «Πολιτιστικός Οργανισμός-Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας» του Δήμου Δράμας Π.Ε. Δράμας (Β’ 2705/2011, όπως ισχύει).
  2. «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ» του Δήμου Καλαβρύτων Π.Ε. Αχαΐας (Β’ 556/1994, όπως ισχύει)
  3. «Μουσείο Φωτογραφίας Καλαμαριάς-Χρήστος Καλεμκερής» του Δήμου Καλαμαριάς Π.Ε. Θεσσαλονίκης (Β’ 391/2001, όπως ισχύει).
  4. «Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς Δημήτριος και Σουλτάνα Πετσάλνικου Μπαϊρακτάρη» του Δήμου Καστοριάς Π.Ε. Καστοριάς (Β’ 195/2010, όπως ισχύει).
  5. «Ίδρυμα Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του καρκίνου ’’ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ’’» του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Π.Ε. Εύβοιας (Β’ 403/2005, όπως ισχύει).
  6. «Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα» του Δήμου Λαρισαίων Π.Ε. Λάρισας (Β’ 724/1983, όπως ισχύει).
  7. «Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας Γιώργος και Λένα Γουργιώτη» του Δήμου Λαρισαίων Π.Ε. Λάρισας (Β’ 3139/2022, όπως ισχύει).
  8. «Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, Δήμου Ρόδου» του Δήμου Ρόδου Π.Ε. Ρόδου (Β’ 2245/2012, όπως ισχύει)

Επίσης με την ίδια απόφαση εξαιρούνται από την αυτοδίκαιη λύση του άρθρου 29 του ν. 5056/2023, οι Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού, με τις κάτωθι επωνυμίες, των οποίων η δραστηριότητα από πλευράς εξειδικευμένου αντικειμένου, απόδοσης έργου και ευρύτερης αναγνώρισης, τεκμηριώνεται πλήρως και δικαιολογεί την συνέχιση της λειτουργίας τους:

1.«Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης ∆ήμου Βέροιας» του Δήμου Βέροιας Π.Ε. Ημαθίας (Β’ 1574/2011, όπως ισχύει).

  1. «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ» με διακριτικό τίτλο «Κ.Ε.ΔΗ.Κ.» του Δήμου Κασσάνδρας Π.Ε. Χαλκιδικής (Β’ 766/2011, όπως ισχύει).
  2. «Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης – Συκεών» με διακριτικό τίτλο ΚΕΥΝΣ του Δήμου Νεάπολης-Συκεών Π.Ε. Θεσσαλονίκης (Β’ 851/2021, όπως ισχύει).
  3. «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ∆ΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ-ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ» του Δήμου Πατρέων Π.Ε. Αχαΐας (Β’ 1117/2011, όπως ισχύει)
  4. «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΙΣΥΡΟΥ» με διακριτικό τίτλο «ΔΗ.Κ.Ε.Ν.» του Δήμου Νισύρου Π.Ε. Κω (Β’ 1669/2009, όπως ισχύει).
  5. «Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά» με διακριτικό τίτλο ΚΟ.Δ.Ε.Π. του Δήμου Πειραιώς Π.Ε. Πειραιώς (Β’ 1244/2011, όπως ισχύει).
  6. «Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου» με διακριτικό τίτλο «Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π.» του Δήμου Περιστερίου Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών (Β’ 626/2011, όπως ισχύει).
  7. «Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πλατανιά» με το διακριτικό τίτλο «Κ.Ε.ΔΗ.Π.» του Δήμου Πλατανιά Π.Ε. Χανίων (Β’ 992/2011, όπως ισχύει).

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.