Απαντήσεις του κ Β.Σάρκουλα προς τον κ Σ.Παπαμιχαήλ

IMG_4813-copy

Κα Μαρκή σας ευχαριστώ για την επικοινωνία. Με έκπληξη και εγώ πληροφορήθηκα τις ανυπόστατες και συκοφαντικές  κατηγορίες του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ, κ. Παπαμιχαήλ, οι οποιες, κατά την άποψή μου δεν είναι τίποτε άλλο παρά φτηνές δικαιολογίες. Για να δικαιολογήσει την εμφανέστατη, ύστερα από 7 μήνες, ανεπάρκεια της νέας διοίκησης.


Τελικά υπάρχει θέμα με τους γυμναστές στον Αθλητικό Οργανισμό;
Β. ΣΑΡΚΟΥΛΑΣ: Όπως κι εσείς έτσι και εγώ πληροφορήθηκα ότι οι γυμναστές προχώρησαν σε παύση εργασίας το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου  λόγω των τεράστιων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί με τις συμβάσεις τους. Σημειώνω μάλιστα, ότι όπως φαίνεται από δηλώσεις στελεχών της νέας διοίκησης, έχουν σκοπό να τους αφήσουν “στο δρόμο” , μετά τον Ιούνιο. Να τονίσω εδώ ότι και 30 καθηγητές του Ωδείου παραμένουν απλήρωτοι από το μήνα Οκτώβριο και μέχρι πρότινος χωρίς συμβάσεις και ανασφάλιστοι. Όπως επίσης και οι 17 καθηγητές των Εργαστηρίων Τέχνης. Πέραν αυτών, στους 6 μήνες της νέας διοίκησης, μόνο δύο μήνες γίνεται καθαριότητα στους χώρους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι υγείας, ειδικά για τα παιδιά.


Ο κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ σας κατηγορεί ότι πέρυσι είχατε κάνει με απευθείας ανάθεση σε ΚΟΙΝΣΕΠ και φέτος δεν προχωρήσατε σε διαγωνισμό ώστε να μην καθυστερήσουν τα προγράμματα. Μάλιστα επικαλείται μια συνάντηση που είχατε στα τέλη του Αυγούστου με τους κ. Σταθόπουλο, Ζορμπά, Θανόπουλο, Μυλωνάκη και Μουστόγιαννη, Αλεξιου.και φυσικα Παπαμιχαηλ.
Β. ΣΑΡΚΟΥΛΑΣ: Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι η προγραμματική σύμβαση δεν εμπίπτει σε διαγωνιστική διαδικασία. Ψηφίστηκε μάλιστα ΚΑΙ από τα στελέχη του κ. Σταθόπουλου τότε. Άρα τα περί «απευθείας ανάθεσης» είναι μόνο για εντυπωσιασμό. Η παραίτησή μου εδόθη στο Δήμαρχο την 1/9/2014 μετά από συνεννοηση μαζι του! Όταν διαπιστώσαμε και οι δύο ότι υπάρχει κενό του Νόμου και δεν μπορούσε να γίνει δεκτή η παραίτησή μου, ορίστηκε αυτή η συνάντηση στην οποία αναφέρεστε στις2/9/14 και όχι τέλη Αυγούστου όπως αναφέρει ο νυν πρόεδρος. Στη συνάντηση στις 2/9/14 που πραγματοποιήθηκε και ενώπιων όλων των παρευρισκόμενων κυρίων έγινε μια εκτενής συζήτηση, για πολλοστή φορά,  περί των εκκρεμοτήτων  του Οργανισμού. Αυτό που ετόνισα ήταν η ανάγκη για έναν ανοιχτό διαγωνισμό για πρόσληψη γυμναστών μέχρι το τέλος της περιόδου, δηλαδή από Οκτώβρη 2014 έως Ιούλιο 2015, αφού πλέον έχουν καταργηθεί οι προγραμματικές συμβάσεις .
Όμως επειδή η διαγωνιστική διαδικασία είναι ένα πολιτικό ζήτημα στο οποίο η παράταξη του κ. Σταθόπουλου έχει προεκλογικά αντίθετη άποψη, του ζήτησα να μου στείλουν εισήγηση της παράταξής του προς το ΔΣ και εγώ ευχαριστως θα το εφερνα στο Δ.Σ. για να το ψηφίσουμε όλοι μαζί. Ο Δήμαρχος ενώπιον όλων των παρευρισκομένων δεσμεύτηκε ότι θα το κάνει και η συνάντηση έληξε. Στις 4/9/14 πληροφορήθηκα προφορικά από τον κ. Παπαμιχαήλ, ότι ο κ. Δήμαρχος δεν προτίθεται τελικά να στείλει εισήγηση προς το ΔΣ. Παρόλα αυτά αν και επέμενα προς τον κ. Παπαμιχαήλ ότι πρέπει να γίνει ένας διαγωνισμός μέχρι τέλους της περιόδου,  εκείνος αποφάσισε να κάνει δυο διαγωνισμούς. Ο ένας να λήγει στα τέλη του 2014 και ο άλλος απο αρχες του 2015 μεχρι Ιούνιο. Όπως αντιλαμβάνεστε η θέση μου ήταν εξαιρετικά λεπτή και δεν μπορούσα να κάνω τίποτε άλλο, παρά να στείλω έγγραφο προς τον Δήμαρχο στις 8/9/2014 με αρ. πρωτ. 34319, όπου και αναφερόμουν συνοπτικά  στην κατάσταση που είχε δημιουργηθεί. Ουδέποτε έλαβα απάντηση του Δημάρχου και μετά από τρεις (3) ημέρες περιπου έγινε η αντικατάστασής μου.

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

FullSizeRender
Γιατί κατα τη γνωμη σας προέκυψε τώρα αυτή η ανωμαλία με τους γυμναστές;
Β. ΣΑΡΚΟΥΛΑΣ: Πραγματικά η εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή ο Οργανισμός με ανησυχεί ιδιαίτερα. Σε ότ,ι έχει να κάνει με τους γυμναστές, η εμμονή του προέδρου να πάει σε δυο διαγωνισμούς ξεχωριστούς και όχι σε έναν, όπως τον προέτρεπα, σε συνδυασμό και με τις αδικαιολόγητες τεράστιες καθυστερήσεις στις ενέργειες που έπρεπε να κάνει, δημιούργησαν αυτά τα προβλήματα στην μισθοδοσία τους και που δεν είναι τελικά τα μόνα.


Οπότε κ. Σάρκουλα σύμφωνα με τα λεγόμενα οι κατηγορίες εις βάρος σας είναι ανυπόστατες;
Β. ΣΑΡΚΟΥΛΑΣ: Ειλικρινά θλίβομαι βαθύτατα για την εικόνα που παρουσιάζει ο Οργανισμός ύστερα από τους πρώτους 6 μήνες της νέας διοίκησης Είμαι σίγουρος ότι ο Δήμαρχος γίνεται καθημερινά δέκτης παραπόνων, για την κατάσταση που επικρατεί στον Οργανισμό, τόσο από δημότες όσο και απο εργαζόμενους, αλλά ή δεν μπορεί ή δεν θέλει να λάβει θέση. Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο Πρόεδρος κ. Παπαμιχαήλ, αλλά είναι αποτέλεσμα των επιλογών του. Παρόλα αυτά δεν μπορεί να συνεχίσει να καλύπτει την ανεπάρκεια του με ψεύδη και ανυπόστατες κατηγορίες προς την προηγούμενη Διοίκηση.Αυτή η τακτική δεν τιμά ούτε τον ίδιο, ούτε τον Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο που του εμπιστεύθηκε αυτή τη δύσκολη θέση.
Κλεινοντας, θα μου επιτρέψετε να κανω και μια επισημανση. Δεν είναι δυνατόν να είναι όλοι οι καθηγητές απλήρωτοι και την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος προκλητικά να κάνει ανάθεση στον εαυτό του 500 € και μάλιστα παραπλανώντας το  Δ.Σ.  Σας ευχαριστω για την επικοινωνια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.