Μια σημαντική συζήτηση με τον κ. Φώτη Αλεξόπουλο και μια είδηση

αλεξοπουλος

Γράφει η Λένα Μαρκή

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχα την ευκαιρία και τη χαρά να έχω μία σημαντική συζήτηση με τον πρώην δημοτικό σύμβουλο κ. Φώτη Αλεξόπουλο. Ο κ. Αλεξόπουλος είναι από τους ανθρώπους που ασχολούνται σοβαρά με τα κοινά και με τα προβλήματα της Αγίας Παρασκευής, προσπαθώντας για μια καλύτερη πόλη. Στη συζήτηση αυτή προέκυψε και μια είδηση για τα μελλοντικά πολιτικά σχέδια του κ. Αλεξόπουλου.

Τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντησή μας, φιλοξενούνται από την ιστοσελίδα AgiaParaskevi-images.

********

1. Κε Αλεξόπουλε διατελέσατε για 4 χρόνια δημοτικός σύμβουλος στην Αγία Παρασκευή. Πως ξεκινήσατε να ασχολείστε με τα κοινά;


Απάντηση: Kαλησπέρα σας κ. Μαρκή και ευχαριστώ για την φιλοξενία την Ιστοσελίδα Agia-Paraskevi-Images.gr .
Θέλω να ευχηθώ σε εσάς και τους φίλους της ιστοσελίδας, Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα με υγεία , ευτυχία για όλον τον Κόσμο .
Να μην ξεχνάμε ότι στηρίζοντας τα τοπικά καταστήματα για τις αγορές μας, στηρίζουμε την Πόλη μας .
Κ. Μαρκή η ενασχόληση μου με τα κοινά δεν ξεκίνησε προχθές αλλά έχει ξεκινήσει εδώ και δυο δεκαετίες . Φυσικά, δεν το μετάνιωσα ποτέ και ας έχω κολυμπήσει σε «ρηχά», αλλά και σε «βαθιά» νερά , αυτά τα 20 έτη . Άλλωστε το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησης μου, έθεσα όρια Αρχών & Αξίων και πολιτικής αξιοπρέπειας , πιστεύω ότι ήταν και το κίνητρο, να κινούμαι πάντα με γνώμονα το συνολικό συμφέρον και όχι το προσωπικό . Πιστεύω ότι μέχρι και σήμερα που μιλάμε, έχω καταφέρει να υπηρετώ με ευλάβεια αυτά τα όρια . Για μένα προσωπικό στοίχημα είναι να παραμείνω στην πολιτική με τις ίδιες Αρχές και Αξίες που πρωτοξεκίνησα και πιστεύω ότι μέχρι και σήμερα το έχω καταφέρει .

2. Τώρα εξακολουθείτε να ενδιαφέρεστε για τα προβλήματα της πόλης μας; Συμμετέχετε σε κάποιες άλλες ομάδες κοινωνικής προσφοράς;


Απάντηση: Συνεχίζω κ. Μαρκή . Με την ιδία δύναμη και το ίδιο πάθος .
Δεν θα μπορούσα άλλωστε να σταματήσω ή να κλείσω τα μάτια , στα προβλήματα των συνδημοτών μου, που άλλωστε κατά επέκταση είναι και δικά μου προβλήματα, ως μέλος της ιδίας κοινωνίας . Όταν στις πρόσφατες εκλογές διαχώρισα την θέση μου με τον επικεφαλής της παράταξης «Αγία Παρασκευή Μια Γενιά Μπροστά» του Αλέξη Μουστόγιαννη, ήταν γιατί θεώρησα ότι ήταν λάθος επιλογή , τότε θα θυμάστε ότι είχα ζητήσει από τους πολίτες, με καταχωρημένες δημοσιεύσεις στο τοπικό τύπο να μην με στηρίξουν . Ίσως κάποιος άλλος στην θέση μου να είχε αντιδράσει τελείως διαφορετικά , όμως εγώ από την στιγμή που ένιωσα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν άξιζε την εμπιστοσύνη και την στήριξη μου , θεώρησα προτιμότερο να απέχω από την διαδικασία .
Πραγματικά είναι πρωτόγνωρο για την Πόλη μας, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος να ζητά από τους πολίτες παραμονή των εκλογών να μην τον ψηφίσουν.
Επίσης είναι συγκινητικό το γεγονός ότι οι πολίτες έκαναν ακριβώς το αντίθετο .

Ενώ περίμενα να είμαι στο “μηδέν” , με έκπληξη διαπίστωσα ότι πήρα τελικά 90 Ψήφους!!!!!!!! στο συνολικό ποσοστό της παράταξης Μουστόγιαννη του μόλις 4% , χωρίς καν, να έχω ασχοληθεί καθόλου .
Μετά από αυτό αποφάσισα να είμαι παρά πολύ προσεκτικός στις μελλοντικές πολιτικές μου επιλογές και συνεργασίες , πρώτα από όλα ως οικογενειάρχης , ως Δημόσιος Υπάλληλος ,ως σεβαστό μέλος της Πόλης μας.
Εγώ κ. Μαρκή δεν «χρωστώ σε κανέναν» ούτε Σεντς .
Μόνο στους Πολίτες που με στηρίζουν τόσα χρόνια με την αγάπη τους .
Πραγματικά είναι τόσα πολλά τα ευχαριστώ, προς όλους τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο μου, που μου έδωσαν κουράγιο να συνεχίσω τον προσωπικό μου αγώνα για το καλό της Πόλης μας και των συνδημοτών μου .
Ακόμα και οι καθημερινές μου παρεμβάσεις- προτάσεις καθώς και ο προσωπικός μου αγώνας , πιστεύω ότι δεν είναι αρκετά ώστε να τους ευχαριστήσω .
Οι πολίτες& Κάτοικοι του Δήμου μας πραγματικά με έχουν αγκαλιάσει με αγάπη από την πρώτη ημέρα .
Μην ξεχνάτε ότι στις προηγούμενες εκλογές του 2010 οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής με είχαν αναδείξει 11ο Δημοτικό Σύμβουλο( κατά σειρά) με την παράταξη του Δήμαρχου Βασίλη Ζορμπά . Όσο για την καταπολέμηση των προβλημάτων της Πόλης μας πιστεύω ότι εκτός από το «μαγικό ραβδί», θα πρέπει να αναζητήσουμε και κάποιες «μαγικές μπαγιονέτες» ώστε να ξεβουλώσουμε τα αυτιά των Διοικούντων .


3. Πολλές φορές έχετε κάνει παρεμβάσεις για τις γραμμές των λεωφορείων, για το Μπαρμπίκα κλπ. Πείτε μας γι’ αυτές.


Απάντηση : Οι Προτάσεις και οι παρεμβάσεις μου όλα αυτά τα χρόνια στον Δήμο Αγίας Παρασκευής είναι αρκετές και καθημερινές . Έχουν κατατεθεί και είναι καταγραμμένες στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβούλιου καθώς και στον τοπικό τύπο. Κάποιες εισακουστήκαν και προσπάθησε να τις εφαρμόσει η πρώην δημοτική αρχή αλλά επίσης και κάποιες άλλες προσπαθεί η σημερινή διοίκηση του Δήμου να εφαρμόσει .
Όμως επί της ουσίας έχω ενστάσεις επί του θέματος στον τρόπο αντιγραφής και εκτέλεσης των προτάσεων μου .
Είχα εξηγήσει τον τρόπο λειτουργίας του νεοσύστατου γραφείου ευρέσεως ανέργων στον πρώην Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων της πόλης μας .

Δεν με εμπιστεύτηκε .
Δεν με άκουσε.
Έδωσε βάση σε αλλά θέματα και όχι σε αυτά της κοινωνικής πολιτικής και το πλήρωσε .
Μετά τις εκλογές του 2014 ανέλαβε ο νέος δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και αντί να καλέσει όλους εμάς σε ένα κοινό μέτωπο για την καταπολέμηση των προβλημάτων της Πόλης μας , αλλά και την στήριξη των κοινωνικών Δράσεων , προτίμησε τον μοναχικό δρόμο και την απλή γραφειοκρατική διαχείριση του Δήμου .
Θέλω να καταλήξω ότι κάποια στιγμή τα θέματα που θα πρέπει να περάσουν από την θεωρία στην πράξη θα πρέπει να εκτελούνται με τέτοιο τρόπο και από άτομα , τα όποια έχουν κάποια ειδίκευση και εξειδίκευση στο θέμα ώστε να μπορεί και ο πολίτης να απολαμβάνει θετικό αποτέλεσμα .

Να μην συνεχίζουμε δηλαδή στην λογική της πολιτικής : «Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε».
Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε κ. Μαρκή σε αυτήν την πόλη κάποτε, ότι όλοι χρειάζονται και κανείς δεν περισσεύει . Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα .
Όταν λοιπόν όλοι μαζί ενωμένοι λειτουργήσουμε συλλογικά , τότε να είστε σίγουροι , θα δούμε θετικά αποτελέσματα για την πρόοδο πολλών εκκρεμών θεμάτων της πόλης μας .
Όσο για το Ε.Π.Α.Λ Αγίας Παρασκευής που αναφερθήκατε , σας γνωρίζω ότι έχω δώσει προσωπικό αγώνα για να ανοίξει εδώ και τώρα .
Δυστυχώς όμως από ότι πληροφορήθηκα, η νέα δημοτική αρχή έχει πλάνο για να το λειτουργήσει την σχολική περίοδο 2016 – 2017 . Εγώ όμως είμαι σίγουρος ότι ούτε τότε θα λειτουργήσει και πραγματικά είναι κρίμα, γιατί είναι ένα πανέμορφο έτοιμο κτίριο που θα πρέπει να δοθεί προς χρήση στην σχολική κοινότητα . Μια άλλη πρόταση που είχα κάνει στο Δημοτικό συμβούλιο και είναι επίκαιρη όπως παρακολούθησα από την νέα δημοτική αρχή , που προσπαθεί να την υλοποιήσει είναι η πρόταση μου για την σωστή καταγραφή των πραγματικών δηλωθέντων τετραγωνικών μέτρων όλων των κτιρίων ώστε να αποδίδονται στον δήμο τα πραγματικά δημοτικά τέλη από την ΔΕΗ .


4. Γιατί ασχοληθήκατε με το ΙΝΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτών) και αν δεν κάνω λάθος, είστε υπεύθυνος για το γραφείο της Αγίας Παρασκευής;


Απάντηση: Το ινστιτούτο Καταναλωτών Βόρειου Τομέα με έδρα την Αγία Παρασκευή ήταν στα σχέδια μου εδώ και πολύ καιρό . Δυστυχώς όμως κάποια στιγμή το σταμάτησα γιατί προσπάθησαν κατά την ίδρυση του, να εισχωρήσουν κάποιοι «εξωγενείς» τοπικοί κομματικοί παράγοντες . Πολλοί θεωρούν ότι τα κινήματα πολιτών στην Ελλάδα, είναι για προσωπική τους προβολή .
Αυτό είναι μεγάλο λάθος . Στο εξωτερικό τα κινήματα ανήκουν στους πολίτες και λειτουργούν για το συλλογικό συμφέρον .
Πλέον σήμερα που το πολιτικό τοπίο του Δήμου μας είναι πιο ξεκάθαρο, με πολλούς από τους «παλιούς κομματικούς» , να οδηγούνται στην πολιτική “σύνταξη” , πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να το ξανά οργανώσουμε έξω από κομματικές και παραταξιακές ταμπέλλες . Το ΙΝΚΑ πλέον είναι έτοιμο να στεγαστεί και στην Πόλη μας με επίσημη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών .

Ένα έχω να πω : Ότι είναι μεγάλη τιμή για την Αγία Παρασκευή να φιλοξενεί τέτοιου μεγέθους σωματεία πολιτών όπως το ΙΝΚΑ με μια ιστορία στην «πλάτη « άνω των 46 ετών.


5. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να ασχολείστε με όλα αυτά; Έχετε ελεύθερο χρόνο για την οικογένειά σας;


Απάντηση: Παρά πολύ δύσκολο . Μην ξεχνάτε ότι εγώ δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής . Λειτουργώ με μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνω. Ούτε περιμένω να ζήσω από τον Δήμο ως έμμισθος αντιδήμαρχος αλλά ούτε εταιρείες έχω , ώστε να περιμένω κάποιες δουλειές από τον Δήμο . Δηλαδή θέλω να καταλάβετε, ότι δεν κατεβαίνω στην πολιτική ώστε να ζήσω την οικογένεια μου .

Δεν είμαι “Ανεπάγγελτος” .

Εδώ και πολλά χρόνια είμαι μόνιμος Υπάλληλος του Υπουργείου Ανάπτυξης &  Ανταγωνιστικότητας ( Ε.Β.ΕΑ).


6. Υπήρξατε υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Ηλείας. Θα συνεχίσετε να πολιτεύεστε?


Απάντηση: Έχω πραγματική τρέλα με τον τόπο καταγωγής μου .

Εγώ για να γνωρίζετε κ. Μαρκή αλλά και οι αναγνώστες του Agia-Paraskevi-images.gr, παρά το γεγονός ότι έχω γεννηθεί στην Ηλεία έχω μεγαλώσει στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στην Χερσόνησο . Εκεί μέχρι και το 2004 μεταξύ άλλων, διετέλεσα επί πολλά χρόνια πρόεδρος εργαζόμενων , στέλεχος στο Γραφείο του Πρ. Δήμαρχου Σπύρου Δανέλλη και σημερινού Βουλευτή Ηρακλείου ( Ποτάμι) καθώς επίσης Γενικός Γραμματέας του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χερσονήσου , μέλος Δ.Σ απόφοιτων Τουριστικών Σχολών Νομού Ηρακλείου κ.λ.π .
Παρά το γεγονός λοιπόν , ότι συγκινούμαι κάθε φορά που επισκέπτομαι την χερσόνησο από την αγάπη και την αποδοχή των συμπολιτών μου, δεν σας κρύβω ότι η Ηλεία είναι από τις «κρυφές αγάπες» της ζωής μου . Τώρα για το αν συνεχίσω να πολιτεύομαι στην Ηλεία είναι λιγάκι δύσκολο να σας απαντήσω αυτήν την στιγμή . Θα ήθελα να σας ενημερώσω επίσης , ότι εδώ και δυο μήνες με απόφαση του Απόστολου Γκλέτσου ( Δήμαρχου Στυλίδας & Προέδρου του κινήματος τελεία ) είμαι και επίσημα γενικός συντονιστής του κινήματος στον Νομό Αττικής . Όπως καταλαβαίνετε ως συντονιστής του Κινήματος δεν έχω την ευχέρεια του Πολιτευτή για πολλούς και διάφορους λόγους , όμως αν χρειαστεί, για το καλό του κινήματος είμαι έτοιμος ανά πάση στιγμή, να κατέβω ως υποψήφιος Βουλευτής , όπου ο Απόστολος θεωρεί ότι θα βοηθήσω το Κίνημα . Πιστεύω ότι σε αυτήν την ερώτηση θα είμαι έτοιμος να απαντήσω στην επόμενη συνέντευξη μας, αφού πλέον μετά και το συνέδριο του κινήματος που θα διεξήχθη στην Στυλίδα στα τέλη Απριλίου, θα έχω ξεκαθαρίσει τις επόμενες πολιτικές μου κινήσεις .
Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες, Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα .

 

 

 

—-

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.