Απόφαση – Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

 

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής εκτιμά ότι:

1.H πατρίδα μας βρίσκεται σε μια σκληρή διαπραγμάτευση (όχι σε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, όχι αύξηση ΦΠΑ, όχι εκποίηση δημόσιου πλούτου), η έκβαση της οποίας θα είναι καθοριστική για τη μελλοντική της πορεία και οι πιέσεις εκ μέρους των δανειστών για τη συνέχιση των αδιέξοδων δημοσιονομικών πολιτικών έχουν γίνει ασφυκτικές για τη ρευστότητα της χώρας.

2.Στο πλαίσιο αυτό, κατανοούμε και υποστηρίζουμε κάθε ενέργεια που θα επιτρέπει στο κεντρικό κράτος να ανταποκρίνεται στις οικονομικές υποχρεώσεις του προς την κοινωνία που δοκιμάζεται.

Ωστόσο, δεν ξεχνάμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί, στο πλαίσιο των πολιτικών λιτότητας, περικοπές των πόρων της που ξεπερνούν το 65%, όπως και απολύσεις εργαζομένων και πάρα ταύτα έχει συμβάλλει στη στήριξη του κοινωνικού κράτους πολύπλευρα.

Με βάση τα ανωτέρω, δηλώνουμε την κατηγορηματική μας διαφωνία με τη μεθόδευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Οικονομικών. Η Κυβέρνηση όφειλε να ενημερώσει και να διαβουλευτεί με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, που είναι, με βάση τη Νομοθεσία, οικονομικά, δημοσιονομικά και διοικητικά αυτοτελής και αποτελεί βασικό συντελεστή στη συλλογική εθνική αναπτυξιακή προσπάθεια.

Τέλος, εφόσον τηρηθούν στο ακέραιο οι διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργού και δεν υπάρξει πρόβλημα στην αποπληρωμή των ταμειακών υποχρεώσεων των ΟΤΑ σε εργαζομένους, κοινωνικές δομές, έργα και προμηθευτές, και μετά το διάλογο των θεσμικών οργάνων των ΟΤΑ με την Κυβέρνηση, θα υπάρξει τελική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής επί του θέματος.

Αγία Παρασκευή, 23/4/2015

 

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.