Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κεραία στην Καραϊσκάκη & Μακεδονίας (video)

Κεραία Καραϊσκάκη 20150426_183842 copy

Δεύτερη κεραία κινητής τηλεφωνίας στο στόχαστρο των κατοίκων σήμερα 26/4/15, αυτή τη φορά στην περιοχή του Τσακού. Κοντά στη συμβολή των οδών Καραϊσκάκη & Μακεδονίας βρίσκεται κεραία που δυστυχώς  είναι τοποθετημένη σε κατοικημένο κτίριο.

Εκεί έγινε η δεύτερη προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ. Παρασκευής, η Επιτροπή Κατοίκων Κοντοπεύκου και το Δίκτυο Ανταλλαγής & Αλληλεγγύης. Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος, οι επικεφαλής παρατάξεων Αντρέας Γκιζιώτης και Σπύρος Αλεξίου, η αντιδρ/χος Ελισσάβετ Πετσατώδη, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Γκόνης, μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Τσακού όπως η Παναγιώτα Σκόνδρα και ο Δημήτρης Μωραΐτης και κάτοικοι της περιοχής.

Κεραία Καραϊσκάκη 20150426_190339 copy

Το αξιοσημείωτο γι’ αυτήν την κεραία, σύμφωνα με όσα ανέφερε μια κάτοικος της περιοχής, είναι ότι βρίσκεται σε τμήμα της ταράτσας πολυκατοικίας που, ναι μεν κάνει χρήση ο ένοικος του δώματος που υπάρχει εκεί, στην ουσία όμως αποτελεί κοινόχρηστο χώρο. Ο ένοικος αυτός λοιπόν έχει κάνει σύμβαση με την εταιρεία για την τοποθέτηση της κεραίας σε χώρο 12τμ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όπως ανέφεραν οι ένοικοι της πολυκατοικίας, έχουν μπλέξει σε ένα κυκεώνα γραφειοκρατίας, όπου η πολεοδομία έδωσε την άδεια, τα αστικά δικαστήρια κρίνουν ότι δεν είναι αρμόδια για την αδειοδότηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας και η κεραία παραμένει σε κοινόχρηστο χώρο.

Σύμφωνα με τον κ. Γκιζιώτη στο Χολαργό υπάρχει δικαστική απόφαση με ασφαλιστικά μέτρα που έγινε ανάκληση τοποθέτησης κεραίας και μπορεί ο Δήμος να ζητήσει το φάκελο και να κινηθεί ανάλογα.

Κεραία Καραϊσκάκη 20150426_190246 copy

Βέβαια και εδώ, όπως και το πρωί στο Κοντόπευκο, η λύση για το πρόβλημα των κεραιών φαίνεται πως πρέπει να έρθει από την ίδια την κυβέρνηση με τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου. Ο κ. Γκιζιώτης εκτός των άλλων πρότεινε να απευθυνθεί ο Δήμος στην ΚΕΔΕ και μαζί με τους άλλους Δήμους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα να αναζητήσει τη λύση.

Στο πλευρό των κατοίκων και ο κ. Αλεξίου που μίλησε και αυτός για αντιμετώπιση του προβλήματος σε συνεργασία με τους άλλους Δήμους. Και φυσικά πάντα χρειάζεται η μαζική και δυναμική  συμμετοχή των κατοίκων.

Ο Δήμος θα σταθεί συμπαραστάτης σ’ αυτόν τον αγώνα, όπως δηλώθηκε και στη συνεδρίαση του ΔΣ, αλλά και στη συγκέντρωση στο Κοντόπευκο.

Κεραία Καραϊσκάκη 20150426_184747 copy

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.