Ο αγώνας ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας συνεχίζεται

κεραίες Κοντοπεύκου IMG_8931 copy

Την Κυριακή 26/4 /2015 στις 11π.μ. πραγματοποιήθηκε στη συμβολή των οδών Ολυμπίας και Θήρας στο Κοντόπευκο , η συγκέντρωση διαμαρτυρίας-συνέλευση , που είχαν συγκαλέσει η επιτροπή Κατοίκων Κοντοπεύκου , η ΑΣΚΑΠ και το Δίκτυο Αλληλεγγύης , προκειμένου οι κάτοικοι στην περιοχή να επικοινωνήσουμε και να συναποφασίσουμε για την κλιμάκωση του κοινού αγώνα για την απομάκρυνση της κεραίας. Η ανταπόκριση και προσέλευση στο κάλεσμα ήταν ικανοποιητική , ενδεικτική της αντίθεσης του κόσμου στην εγκατάσταση και λειτουργία της κεραίας cosmote και της νέας αίτησης του ασυνείδητου ιδιοκτήτη στην ΕΕΤΤ, για εγκατάσταση και δεύτερης κεραίας, της wind , όπως ανακαλύφθηκε μετά από ενέργειες της επιτροπής .


Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρευρέθηκαν και ο δήμαρχος κ. Σταθόπουλος , οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, κ. Α.Γκιζιώτης και κ.Σπ.Αλεξίου , καθώς και ο δημ.σύμβουλος κ.Παπασταθάκης . Στις ομιλίες τους , δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι , δήλωσαν εκ νέου πως ‘υποστηρίζουν τους κατοίκους της περιοχής και βρίσκονται δίπλα στον αγώνα τους για την απομάκρυνση της κεραίας ‘ , όπως κι ομόφωνα είχε αποφασιστεί στο δημοτικό συμβούλιο (1/2015) όταν και κλήθηκε να αποφανθεί :


Το Δημοτικό συμβούλιο
Ομόφωνα
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
1) Δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί και θα σταθεί στο πλευρό της Επιτροπής Κατοίκων Κοντόπευκου στο ζήτημα της διεκδίκησής τους .
2) Συστήνει διαπαραταξιακή επιτροπή για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες .
3) Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο να ζητήσει γνωμοδότηση από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, να έρθει σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου , όπως και τον αρμόδιο εκπρόσωπο της εταιρείας .
4) Αρνείται την τοποθέτηση της κεραίας και εμπράκτως .


Στη συζήτηση που ακολούθησε , πήραμε το λόγο πολλοί κάτοικοι της περιοχής που εκφράσαμε τις απόψεις μας και την αγανάκτησή για την εγκατάσταση της κεραίας , την υφιστάμενη νομοθεσία , που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τα κέρδη των εταιρειών ,αγνοεί ωστόσο τις συνέπειες στη Ζωή των ανθρώπων και το περιβάλλον . Γιατί οι εταιρείες σήμερα παρέχουν υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας μέσω μιας φτηνής , τεχνολογικά ξεπερασμένης και επιβλαβούς τεχνολογίας . Και αποφεύγουν , για παρδγμ., ως λύση , την αντικατάσταση των κεραιών με συστήματα μικροκυψελών , ώστε να περιορίσουν τις επιπτώσεις στην υγεία μας .


Οι κάτοικοι της περιοχής διεκδικούμε το αυτονόητο: Το δικαίωμα στη ζωή , απέναντι στα κέρδη των εταιριών, το δικαίωμά να υπερασπιζόμαστε την ποιότητα της ζωής στην περιοχή ,απέναντι σ’ αυτούς που τοποθετούν κεραίες στα σπίτια τους και δίπλα στα σχολειά των νέων παιδιών , το δικαίωμά να έχουμε λόγο για τη γειτονιά και την πόλη που ζούμε .


Για τη συνέχεια , προτάθηκε να πραγματοποιηθεί ανοικτό δημοτικό συμβούλιο για το ζήτημα αυτό , μπροστά στο κτήριο οπου έχει εγκατασταθεί η μια κεραία (Ολυμπίας και Θήρας) , ώστε να παρευρεθούνε και οι κάτοικοι της περιοχής εκ νέου . Ο αγώνας για ενημέρωση και συνειδητοποίηση με συντονισμένη δράση που θα φέρει νικηφόρα αποτελέσματα συνεχίζεται .

Επιτροπή Κατοίκων Κοντοπεύκου

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.