Ο “Παρατηρητής” κατακεραυνώνει το Δήμαρχο Αγ. Παρασκευής σχετικά με την ΠΝΠ

Άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 21 Απριλίου 2015 στην ηλεκτρονική ενημερωτική σελίδα “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ Παρατηρητής” παρουσιάζεται η δήλωση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Ιωάννη Σταθόπουλου σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων. Σημαντικό είναι το σχόλιο της σελίδας που ακολουθεί τη δήλωση. Αναδημοσιεύουμε αυτούσιο το άρθρο.

******

Παρατηρητής - Άρθρο

Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ-ΣΟΚ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ!

Eίναι γεγονός ότι η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια σκληρή διαπραγμάτευση μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, η έκβαση της οποίας θα είναι καθοριστική για τη μελλοντική της πορεία. Είναι επίσης γεγονός ότι οι πιέσεις εκ μέρους των δανειστών για τη συνέχιση των αδιέξοδων δημοσιονομικών πολιτικών έχουν γίνει ασφυκτικές για τη ρευστότητα της χώρας…
Στο πλαίσιο αυτό, χωρίς πανικό, κατανοούμε και υποστηρίζουμε κάθε ενέργεια που θα επιτρέπει στο κράτος να ανταποκρίνεται στις οικονομικές υποχρεώσεις του και θα σταθούμε στο πλευρό της Κυβέρνησης όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποστεί από το 2010, στο πλαίσιο των πολιτικών λιτότητας περικοπές των πόρων της που ξεπερνούν το 65%.

Με βάση τα ανωτέρω, δεν συμφωνούμε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Οικονομικών στην περίπτωση που δεσμεύει πλήρως και μόνιμα τα ταμειακά μας διαθέσιμα και μεταβάλλει με αυτόν τον τρόπο αρνητικά τις ταμειακές ροές των Δήμων μας, ροές οι οποίες δίνουν ανάσα στις τοπικές μας κοινωνίες.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Σχόλιο δικό μας: Κυρίες και κύριοι, είπατε τίποτε; Καλύτερα, μην πείτε. Αγαπητέ Δήμαρχε σε έχουμε αποκαλέσει Μαγκάϊβερ. Δηλ. ως άνθρωπο ικανότατο και επιδέξιο που βρίσκει λύσεις. Τι χρειάζότανε αυτό το “θα σταθούμε στο πλευρό της Κυβέρνησης όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση”; Με ποιο τρόπο; Θεωρητικά; Σου λέει λοιπόν η κυβέρνηση, “Φέρτα. Αφού κατανοείς κάθε ενέργεια που θα επιτρέπει στο κράτος να ανταποκρίνεται στις οικονομικές υποχρεώσεις του. Φέρτα.Έτσι θα δείξεις τη συμπαράστασή σου”. Περιμέναμε να ήσουνα απευθείας καταγγελτικός στην απαράδεκτη αυτή απόφαση της κυβέρνησης να ξεσκίσει τους δήμους για χάρη των τοκογλύφων! Ούτε οι Σαμαροβενιζέλοι δεν τόλμησαν να το κάνουν. Τελικά αυτή η κυβέρνηση είναι πολύ επικίνδυνη, Τα είπαμε εμείς για σένα Δήμαρχε! Αριστερά είναι αυτή;

ΠΗΓΗ: http://indobserver.blogspot.gr/2015/04/blog-post_326.html

 

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.