Άννα Αλβέρτου: “… ΟΛΟΙ οι αθλητές της πόλης είναι δικά μας παιδιά … “

anna alvertouΚάθε χρόνο και καλύτερα τερματίζουν τα κορίτσια του βόλλευ της Αγίας Παρασκευής (Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ). Από την περυσινή χρονιά φάνηκε ήδη η ανοδική τους πορεία. Στο πρωτάθλημα πετοσφαίρισης Ανατολικής Αττικής και Αθήνας (ΕΣΠΑΑΑ) 2013-14 οι παγκορασίδες-1 μας τερμάτισαν για πρώτη φορά στην 5η θέση της γενικής κατάταξης ( μία θέση πριν το final-4). Φέτος, στο πρωτάθλημα των κορασίδων-1 της ΕΣΠΑΑΑ 2014-15 ανέβηκαν για πρώτη φορά στη 13η θέση στο σύνολο περίπου 70 ομάδων!!! Τους ευχόμαστε του χρόνου να φτάσουν ακόμα ψηλότερα!!!


Με προπονητή τον Γιάννη Παύλου μέσα σε δύο χρόνια αφ’ότου ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Πήγασο Αγίας Παρασκευής, κάτω από αντίξοες συνθήκες (λίγες και ακατάλληλες ώρες προπόνησης) τα παιδιά μας απέδειξαν ότι «Ο επιμένων νικά». Τα κορίτσια αγάπησαν το βόλλευ τόσο που δεν πτοήθηκαν από την άδικη και άνιση αντιμετώπιση που είχαν στον καταμερισμό των ωρών προπόνησης συγκριτικά με τα παιδιά των άλλων αθλητικών σωματείων της πόλης μας. Ευελπιστούμε του χρόνου που θα φτιάξουμε γυναικεία ομάδα και θα συμμετέχουμε κι εμείς στο πρωτάθλημα γυναικών της ΕΣΠΑΑΑ 2015-16 να δείξουν οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής την ίδια ευαισθησία που δείχνουν στις ομάδες των άλλων αθλητικών σωματείων της Αγίας Παρασκευής. Μέχρι στιγμής πάντως, αυτή την ευαισθησία δεν την εισέπραξαν τα κορίτσια μας παρ’όλες τις επιτυχίες τους στα φετινά πρωταθλήματα της ΕΣΠΑΑΑ 2014-15, παρ’όλο που είναι μαθήτριες των σχολείων μας, δημότες μας, ερασιτέχνες του βόλλευ, όχι επαγγελματίες. ΟΛΑ τα αθλητικά σωματεία εκπροσωπούν την πόλη μας, ΟΛΟΙ οι αθλητές τους αισθάνονται εξίσου υπερήφανοι γι’αυτό, ΟΛΟΙ μας οφείλουμε να τους αγκαλιάζουμε με την ίδια αγάπη και το ίδιο ενδιαφέρον, κυρίως διότι ΟΛΟΙ είναι δικά μας παιδιά, συγκάτοικοι και συμπολίτες μας.


Προς ενημέρωση όσων δεν γνωρίζουν:
Κανένα αθλητικό σωματείο της πόλης μας δεν ανήκει στον Δήμο. ΟΛΑ τα αθλητικά σωματεία μας, καθώς και ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ έχουν την αναγνώριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Οι συνδρομές τους δεν εισπράττονται από τον Δήμο, αλλά από τα σωματεία για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Τα 2 κλειστά γυμναστήρια ΝΟΤΟΥ και ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ ανήκουν αποκλειστικά στον δήμο Αγίας Παρασκευής, ο οποίος μέσω του ΠΑΟΔΑΠ (Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής) παρέχει τα 2 γήπεδα στα αθλητικά σωματεία και έχει την αποκλειστική ευθύνη της κατανομής των ωρών προπόνησης του κάθε αθλητικού σωματείου.
Ας σταματήσουμε επιτέλους να συμπεριφερόμαστε ως αποκλειστικοί οπαδοί κάποιων συγκεκριμένων αθλητικών σωματείων, αλλά ως εκπρόσωποι όλων των συμπολιτών μας, και αυτών που μας στήριξαν, αλλά και αυτών που δεν μας στήριξαν κάποτε…

Άννα Αλβέρτου

Δημότης Αγίας Παρασκευής, γονέας.