Σημαντικές παρουσίες στην εκδήλωση για το βιβλίο του Δημήτρη Φωτόπουλου “ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ”

IMG_9965-copy

Το νέο του βιβλίο με τίτλο “ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ” παρουσίασε ο μαθηματικός-συγγραφέας Δημήτρης Φωτόπουλος στο αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιουνίου 2015 συγκέντρωσε σημαντικά πρόσωπα στην Αγία Παρασκευή.

IMG_9969 copy

Τον συντονισμό έκανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Διαμαντίδης.

IMG_9986 copy

Ομιλητές οι κ.κ. Γιώργος Μαρκόπουλος (ποιητής), Θόδωρος Σακελλαρόπουλος (καθηγητής & κοσμήτορας στο Πάντειο Παν/μιο), Γιώργος Παπαβασιλόπουλος (καθηγητής ΕΜΠ), Τάσος Πατρώνης (καθηγητής παν/μιο Πατρών) και Κέλλη Κουτσουνά (καθηγήτρια πρ. διευθύντρια εκπαιδευτικής τηλεόρασης ΥΠΕΠΘ).

IMG_9889 copy

Ο πρ. πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης και ο πρ. υφυπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης τίμησαν τον συγγραφέα με την παρουσία τους.

IMG_9947 copy

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο συγκροτείται από ένα κείμενο 22 κεφαλαίων, τα οποία διατηρούν μια σχετική θεματική αυτονομία μεταξύ τους, κινούνται όμως σταθερά πέριξ της προσωπικής μνήμης και αισθητικής του συγγραφέα. Δεν συναποτελούν μια στείρα και αφηγηματικού τύπου αυτοβιογραφία, γι αυτό η εξιστόρηση δεν καθορίζεται και δεν περιορίζεται στο πλαίσιο μιας γραμμικής αφήγησης των πεπραγμένων του συγγραφέα, αλλά εμπλουτίζεται και καθίσταται πιο περιεκτική με αξιολογήσεις πράξεων, καταστάσεων και διατυπώσεων εμπεριστατωμένης γνώμης που αφορούν σε επεισόδια και συμβάντα, σε γεγονότα, σε κινήματα, σε φαινόμενα, σε εποχές, τόπους και χώρους, με πρόθεση εποπτείας, ει δυνατόν, στη βάση της αποδειξιμότητας, της επαληθευσιμότητας και της επιστημοσύνης.

Είναι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί.

Χαιρετισμοί

IMG_0012 copyΧαιρετισμό απηύθυνε ο πρ. Δήμαρχος και φίλος του κ. Φωτόπουλου Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος δήλωσε εξαιρετικά ευτυχής που βρέθηκε σε αυτή τη θέση. Αναφέρθηκε στη γνωριμία του με το συγγραφέα τόσο ως οικογενειακός του γιατρός, όσο και ως πολιτικός “… αντισυμβαλλόμενος, είτε στον προσωπικό, είτε στον δημόσιο διάλογο μαζί του, όπου μέσα από τις αντιθέσεις μας, πάντα συνθέταμε και καταλήγαμε στο ότι:

“για να ανοίξεις τα φτερά σου πρέπει να βγεις από το κλουβί των αγκυλώσεών σου”… “  όπως χαρακτηριστικά είπε. Αλλά και στη συνεργασία που είχε μαζί του ως Δήμαρχος ζητώντας την αντικειμενική, έγκυρη και έγκριτη θέση του. Επίσης δήλωσε χαρούμενος γιατί υλοποιήθηκε η απόφαση του συγγραφέα να πρωτοπαρουσιάσει το νέο του έργο στην πόλη μας την Αγία Παρασκευή. Έδωσε, τέλος, εγκάρδιες ευχές για καλή επιτυχία.

IMG_0025 copyΟ πρ. Δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος μίλησε για ένα ξεχωριστό μέλος της τοπικής κοινωνίας τον Δημήτρη Φωτόπουλο. Το βιβλίο παρουσιάζει την ιστορία της νεώτερης Ελλάδας και φέρνει αναμνήσεις από το παρελθόν και την πορεία μας στα δύσκολα χρόνια, είπε ο κ. Γιαννακόπουλος. Χαρακτήρισε τον Δημήτρη Φωτόπουλο ως άκρως πολιτικοποιημένο άτομο και αναρωτήθηκε που βαδίζουμε σήμερα και πως και πόσο μπορεί να συμβάλλει η τοπική κοινωνία στην επίλυση του προβλήματος.

Παρόντες

Στην παρουσίαση του βιβλίου είδαμε το μέλος της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ Δημήτρη Χατησωκράτη, τον πρ. Δήμαρχο Λεωνάρδο Χατζηανδρέου, τους δημοτικούς συμβούλους Τσιαμπά Κων/νο και Σωτήρη Ησαΐα, τον περιφερειακό σύμβουλο Παναγιώτη Γαβρά, τους πρ. δημοτικούς συμβούλους Μιχάλη Γαβρά, Σπύρο Παπασπύρο και Μίνα Μουχτούρη και την υπεύθυνη του Κοινωνικού Μαγειρείου Ντίνα Μανωλοπούλου.

IMG_9977 copy

IMG_9911 copy

IMG_9935 copy

IMG_9957 copy

IMG_9940 copy

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων