Σκάνδαλο με το νέο πυροφυλάκιο Τσακού; Τι είπε ο Βασίλης Ζορμπάς; Τι διαπιστώσαμε;(ηχητικό)

Β. Ζορμπάς στο πυροφυλάκιο Τσακού

Μετά τις καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού) από την εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Στέλλα Ψύλλα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ακούγεται από πολλές πλευρές η πρόταση για ηρωική αποχώρηση του Δήμου από τον ΣΠΑΥ.
Συγκεκριμένα η κ. Ψύλλα ανέφερε ότι ενώ από το 1984 που συμμετέχει ο Δήμος μας στο ΣΠΑΥ έχουν δοθεί προς αυτό αρκετές χιλιάδες χρημάτων, η ανταπόδοση στην Αγία Παρασκευή ήταν και είναι μηδαμινή. Σε ερωτήσεις της για πρακτικά θέματα όπως προμήθεια ρούχων, λουκέτων κλπ, δεν πήρε σαφείς απαντήσεις και πρόσεξε ότι στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού το νέο πυροφυλάκιο που τοποθετήθηκε τελευταία στο λόφο Τσακού, το έχουν κοστολογήσει για 67.000€, ποσό που φαντάζει εξωπραγματικό! Η κ. Ψύλλα, με τα λεγόμενά της κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ, αφήνει υπόνοιες για ατασθαλίες και ανοργανωσιά στον ΣΠΑΥ και πρότεινε την αποχώρηση του Δήμου από το Σύνδεσμο.


Πρόταση στο ΔΣ για αποχώρηση από το ΣΠΑΥ έκανε και ο πρ. Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, αν και εφόσον ξοδεύονται έτσι τα χρήματα των δημοτών. Και σήμερα βρέθηκε στο λόφο Τσακού για να δει το περιβόητο πανάκριβο πυροφυλάκιο.


Ο κ. Ζορμπάς δήλωσε απερίφραστα ότι κατά την άποψή του η συγκεκριμένη κατασκευή δεν αξίζει πάνω από 5-6.000€, επίσης καλό θα ήταν να γίνει εκτίμηση και από τεχνίτη του Δήμου μας, όπως τόνισε. Ο ίδιος ζήτησε ήδη επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΠΑΥ και Δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Βασίλη Βαλασόπουλο, με σκοπό να ενημερωθεί άμεσα.
Σύμφωνα με τον κ. Ζορμπά , αν όσα κατήγγειλε η κ. Ψύλλα είναι αληθή, τότε υπάρχει θέμα διαπλοκής και θα πρέπει να επέμβει εισαγγελέας, διαφορετικά η κ. Ψύλλα θα αναγκαστεί να ζητήσει συγνώμη για την εμπλοκή. Τόνισε βέβαια ότι αν το ποσό είναι αληθές, δεν ευθύνεται γι’ αυτό ούτε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, ούτε η κ. Ψύλλα.
Αναμένει ωστόσο την απάντηση του κ. Βαλασόπουλου.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:


1. Η κ. Ψύλλα ανέφερε στο ΔΣ ότι από το 2008 έως σήμερα το ποσό που αποδόθηκε στον ΣΠΑΥ από το Δήμο Αγίας Παρασκευής ανέρχεται στις 677.000€, σύμφωνα όμως με έγκυρες πληροφορίες το ποσό αυτό αφορά και τους 12 Δήμους που μετέχουν στον ΣΠΑΥ (Αναλογεί περίπου 56.416€ στον κάθε Δήμο και πάλι αποτελεί σεβαστό ποσό).


2. Μετά από έρευνα ανακαλύψαμε Μελέτη του ΣΠΑΥ στις 24-4-2014 για προμήθεια 6 παρατηρητηρίων νέων προδιαγραφών με κόστος 9.000€ το ένα, δηλαδή 54.000€ συν ΦΠΑ 23% 12.420€ = 66.420€ τελικό κόστος, στο οποίο περιλαμβάνονται: αγορά υλικών, μεταφορά, τοποθέτηση, χρήση απαιτούμενων μηχανημάτων, έξοδα προσωπικού και ασφάλεια αυτού. Στη μελέτη αναφέρεται σε αυτά που είναι «άκρως απαραίτητο να αντικατασταθούν» και αυτό του Τσακού. (Ενότητα 2. ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΩΝ, 2.3 Τσακός Παπάγου-Χολαργός).

ΣΠΑΥ – ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΩΝ 24-4-14


3. Την ώρα που ο πρ. Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς βρισκόταν στο λόφο Τσακού απορριμματοφόρο του Δήμου Χολαργού ξεφόρτωνε στην άλλη πλευρά του λόφου κομμένα κλαδιά πεύκων, άκρως εύφλεκτα υλικά!!!, στην περιοχή που ανήκει στο Δήμο Αγίας Παρασκευής.



4. Υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης με τις υπηρεσίες του Δήμου; Αν καταλάβαμε καλά, σε πρόταση της η κ. Ψύλλα για προσθήκη σε κωδικό του ποσού των 3000€ για επισκευή του πυροφυλάκιου κοντά στο μοναστήρι και τοποθέτηση αναγκαίου παραθύρου, δέχτηκε την άρνηση από τις υπηρεσίες του Δήμου; Και μάλιστα είπε ότι: «… δηλαδή αντιμετωπίζουμε και τέτοιου είδους προβλήματα μέσα στο Δήμο»;

Το όλο θέμα το είχε τρέξει ένας πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Ζωγράφου, δηλαδή αυτός είχε καταγγείλει την κακοδιαχείριση του ΣΠΑΥ.

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.