Περιφέρεια, έξι Δήμοι, Εκκλησία και άλλοι φορείς επιταχύνουν για τις δράσεις του ΤΕΒΑ στο βόρειο τομέα

2015-06-23 11.28.30

Τα επόμενα βήματα για την οργάνωση και την υλοποίηση του Επισιτιστικού Προγράμματος που χρηματοδοτεί το ΤΕΒΑ (Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους), ήταν το αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος με τους Κοινωνικούς εταίρους της «Κοινωνικής Σύμπραξης Βόρειου Τομέα», μετά τη συμμετοχή του στη πρώτη συνάντηση συντονισμού μεταξύ της Αν. Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώς Φωτίου και των συντονιστών των Κοινωνικών Συμπράξεων.


Στο διάλογο που έγινε μεταξύ της Περιφέρειας ως συντονιστή του προγράμματος και της της «Κοινωνικής Σύμπραξης Βόρειου Τομέα», ο κ. Καραμέρος ανέφερε ότι για το τρέχον έτος η Γενική Γραμματεία Εμπορίου θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για 7 βασικά είδη διατροφής, ενώ το 2016 το διαγωνισμό θα προκηρύξουν οι ίδιες οι Κοινωνικές Συμπράξεις.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου, τον Οκτώβριο του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και η προμήθεια των ειδών για να αποσταλούν στις Συμπράξεις, των οποίων οι ωφελούμενοι των παροχών θα είναι άτομα και οικογένειες τα οποία διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τους 6 συμμετέχοντες Δήμους στη συνάντηση να ληφθούν αποφάσεις από τα Δημοτικά Συμβούλια για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των εταίρων της Σύμπραξης, χαιρετίζοντας παράλληλα την συμμετοχή της Αρχιεπισκοπής μέσω της Αποστολής της Εκκλησίας και των Ιερών Μητροπόλεων Κηφισίας και Νέας Ιωνίας.


Στην ενημερωτική συνάντηση στην οποία οι Κοινωνικοί Εταίροι της Σύμπραξης κατέθεσαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους συμμετείχαν:
Από πλευράς της Περιφέρειας Αττικής η κ. Παρασκευή Βασιλόπουλου, Προϊσταμένη τμήματος κοινωνικής αλληλεγγύης της ΠΕΒΤΑ, Γιάννης Τρίγκαςπεριφερειολόγος – ειδικός συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχηκκαθώς επίσης εκπρόσωποι των Δήμων Κηφισιάς Νέας Ερυθραίας, Εκάλης, Ηρακλείου, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου Νέας Ιωνίας, Βριλησσίων και συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, ο γενικός γραμματέας Στέφανος Κασαπίδης και η διευθύντρια κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Αντωνία Γκίνη, ο αντιπρόεδρος ΟΚΠΑΔ Βριλησσίων και η υπάλληλος της κοινωνικής υπηρεσίας Αθανασία Τσίτσα. Από τον Δήμο Ηρακλείου, ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Γιώργος Οικονομίδης, η προϊσταμένη κοινωνικής πρόνοιας Αφροδίτη Κουρελέση και η διευθύντρια κοινωνικής πολιτικής Μαρία Καραμπέτσου. Από τον Δήμο Κηφισιάς η γ.γ κ. Χριστίνα Κοντάκου. Από το Δήμο Νέας Ιωνίας η αντιδήμαρχος κ Όλγα Ακιανίδου και ο ειδικός συνεργάτης Σταύρος Κυρανάκης. Από το Δήμο Χαλανδρίου η αντιδήμαρχος Έλενα Χριστούλη, ο σύμβουλος Δημάρχου Κώστας Ευθυμίου και η προϊσταμένη προγραμματισμού και ανάπτυξης Αλεξάνδρα Αλεξανδροπούλου.
Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών εκπροσωπήθηκε από την διευθύντρια προγραμμάτων Βασιλική Λεοντάρη
Η Ιερά μητρόπολις Κηφισίας, Αμαρουσίου Ωρωπού από τον υπεύθυνο του εκλησιαστικού παντοπωλείου πατέρα Χαράλαμπο Θεοδόση
Η Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιωνίας , Νέας Φιλαδέλφειας , Χαλκηδόνας από την υπεύθυνη προγραμμάτων Λουκία Συνοδινού.
Από το τμήμα κοινωνικής εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας συμμετείχε ο πρόεδρος του τμήματος καθηγητής Χάρης Ασημόπουλος.
Συμμετείχαν επίσης από το Μαρούσι ο Δημήτρης Μπιρμπίλης εκπρόσωπος της οργάνωσης Αλληλέγγυοι Δρόμοι και από τις περιοχές Παπάγου Χολαργού ο δημοτικός σύμβουλος Περικλής Ζήκας εκπροσωπώντας το δίκτυο πολιτών Παπάγου Χολαργού.

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.