Πατρίδα, ώρα «0»

4

«Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας». Τάδε έφη Εμμανουήλ Ροΐδης.
Ενώ κάποτε όλος ο κόσμος αναφερόταν στο τί οφείλει στην Ελλάδα, σήμερα έχουμε καταφέρει να συζητά όλος ο κόσμος, τι τους χρωστά η Ελλάδα. Και να σκέφτονται αν θα πρέπει να φύγουμε ή να μας διώξουν από την Ευρώπη. Από πού; Από το σπίτι μας δηλαδή, που ακόμη και το όνομα του εμείς του το δώσαμε.
Και ενώ η Χώρα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, ενώ απειλούμεθα με καταστροφή (είτε εντός είτε εκτός Ευρώ), εμείς βρήκαμε τρόπο να διχασθούμε. Μιας 5ετίας γελοία προπαγάνδα, περί «μνημονιακών», «γερμανοτσολιάδων», «προσκυνημένων», εθελόδουλων», από την μια μεριά, και «αντιμνημονιακών», «πατριωτών» από την άλλη, έφερε αποτελέσματα. Ενώ αυτά αφορούσαν σε χαρακτηρισμούς κατά πολιτικών προσώπων, έγινε διάχυση και προς τον απλό λαό. Ο διχασμός διεπότισε τους πάντες.

3
Τις τελευταίες ημέρες, πραγματοποιήθηκαν διάφορα συλλαλητήρια. Άλλα που υποτίθεται ότι στήριζαν την Κυβέρνηση και άλλα που, πάλι υποτίθεται, ήταν εναντίον της. Αυτά που έχω διαβάσει κατά των δεύτερων, των «Μένουμε Ευρώπη», ξεπερνούν κάθε όριο φαντασίας. Αποπνέουν μίσος, χολή και, ούτε λίγο ούτε πολύ, καλούν τους «πατριώτες» σε εγρήγορση, γιατί δήθεν οι «κακοί» θα επιχειρήσουν έκτροπα και θα προσπαθήσουν να ρίξουν την Κυβέρνηση. Σενάρια, που ενισχύουν με δηλώσεις τους κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες. Μάλιστα, η Κυβέρνηση έθεσε σε επιφυλακή Στρατό και Αστυνομία, ωθώντας την σύγχυση ακόμη μακρύτερα.

2
Πιστεύοντας ότι πρέπει να πάω στην χθεσινή συγκέντρωση των «Μένουμε Ευρώπη», κατέβηκα με φίλους που είχαμε την ίδια άποψη. Ήταν μια αξιοπρεπής και ήρεμη συγκέντρωση, απλών ανθρώπων, που σκοπό είχε να διαδηλώσει την κοινή της άποψη, σύμφωνα με το δημοκρατικό δικαίωμά της. Το γεγονός ότι κάποιο άλλο τμήμα του λαού έχει διαφορετική άποψη, που την διαδήλωσε σε προηγούμενη συγκέντρωση, είναι και αυτό σεβαστό, έστω κι αν διαφωνώ με την άποψη αυτή. Ας προσέξουν όμως οι ανεγκέφαλοι αυτοί, που προσπαθούν να στρέψουν το ένα τμήμα εναντίον του άλλου. Αν ανοίξουν τον «Ασκό του Αιόλου», η κατάσταση δεν θα είναι αναστρέψιμη ούτε διαχειρίσιμη. Ας προσέξουμε όμως περισσότερο όλοι εμείς, ο απλός λαός, ακόμη περισσότερο. Ας μην επιτρέψουμε σε κανέναν να μας κάνει να ζήσουμε έναν νέο Εθνικό Διχασμό.
Σπύρος Παπασπύρος
Σχης ε.α.
πρ. Δημοτικός Σύμβουλος «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»
Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ

1

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.