Αίτημα του ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ προς τον ΠΑΟΔΑΠ

pigasos

Ο Αθλητικός Όμιλος ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ κατέθεσε στον ΠΑΟΔΑΠ και κοινοποίησε το παρακάτω αίτημα, με την παράκληση φέτος  το πρόγραμμα χρήσης των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων να γίνει πριν το Σεπτέμβριο, για την καλύτερη λειτουργία των Σωματείων και τον καλύτερο προγραμματισμό των εξωσχολικών δραστηριοτήτων των μαθητών.

*****

 

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (Π.Α.Ο.Δ.Α.Π)

ΚΟΙΝ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ

του νομίμως εκπροσωπούμενου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ» που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής, οδός Νικίου αρ.3

περί του υπό κατάρτιση προγράμματος χρήσης των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αγίας Παρασκευής εν όψει της νέας περιόδου 2015-2016

—————————————————————————————

Αξιότιμοι κ.κ.

Όπως καλώς γνωρίζετε, δυνάμει του άρθρ. 15α) του εγκεκριμένου και ισχύοντος Κανονισμού Λειτουργίας σας, εμπίπτει στην αποκλειστική αρμοδιότητά σας, ο καθορισμός του προγράμματος χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων που σας έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο Αγίας Παρασκευής και η κατανομή των ωρών χρήσης τους από τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας, ανά ημέρα και για κάθε άθλημα.

Πλην όμως, και για την παρελθούσα αθλητική περίοδο 2014-2015, η σχετική απόφαση δεν ελήφθη σύμφωνα με τα ανωτέρω, αλλά το εν λόγω θέμα ρυθμίστηκε μονομερώς και χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος, δια της με αριθμ. 456/12-9-2014 απόφασης του κ. Δημάρχου Αγίας Παρασκευής με την αιτιολογία του «κατεπείγοντος» και για το λόγο αυτό μάλιστα κατά την παρθενική συνεδρίαση του Διοικητικού σας Συμβουλίου το Σεπτέμβριο του 2014, υπήρξε η ρητή εκ μέρους σας δέσμευση ότι το παραπάνω πρόγραμμα θα ήταν «προσωρινό», ότι επιτέλους θα έμπαινε τάξη στο μέχρι τότε καθεστώς αυθαιρεσίας κατά τα λεγόμενά σας, με τη θέσπιση και εφαρμογή αυστηρών κριτηρίων για όλους, και ότι συντομότατα το καθ’ύλην αρμόδιο όργανό σας θα ελάμβανε την «οριστική» απόφαση.. Τότε βέβαια είχαμε επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι μάλλον βρισκόμαστε ενώπιον τετελεσμένων γεγονότων και προειλημμένων αποφάσεων και είχαμε προβλέψει (και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε) ότι τίποτε δεν θα άλλαζε μέχρι και το τέλος της σεζόν, διότι και στην περίπτωσή μας τελικά έτυχε εφαρμογής το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»…

Όπως επίσης καλώς ενθυμείστε, όλη η προπεριγραφείσα κατάσταση έφερε μεγάλη αναστάτωση και αγανάκτηση στους δημότες της Αγίας Παρασκευής. Εμείς από την πλευρά μας ως αθλητικό σωματείο, διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για την κατάφωρη σε βάρος μας αδικία, επιλέξαμε όμως συνειδητά να μην οξύνουμε την κατάσταση και συμμορφωθήκαμε με το «προσωρινό» πρόγραμμα, χάρη στις προσπάθειες των ανθρώπων του σωματείου μας, αλλά κυρίως των παιδιών αθλητών μας και των γονέων τους. Και σε πείσμα όλων όσων επιδίωκαν (και προφανώς συνεχίζουν να επιδιώκουν) την εξαφάνισή μας από το χάρτη των αθλητικών δρώμενων της πόλης μας, όχι μόνον δεν κλείσαμε αλλά την χρονιά που μας πέρασε, καταφέραμε αθλητικές επιτυχίες σε πανελλήνιο επίπεδο.

Με την παράθεση του παραπάνω ιστορικού, δεν αποσκοπούμε στην αναμάσηση του παρελθόντος, άλλωστε ό,τι έγινε, έγινε και πέρασε. Είναι χρήσιμο όμως να μην ξεχνάει κανείς πως διαμορφώθηκαν τα πράγματα πέρυσι, ώστε φέτος να γίνουν πράξη οι περυσινές υποσχέσεις και εξαγγελίες σας και να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη, αστοχίες, ολιγωρίες κλπ.

Για τους λόγους αυτούς, σας υποβάλλουμε συνημμένα τον πίνακα με την πρόταση-αίτημά μας για την χρήση των αθλητικών χώρων του Δήμου μας, καθώς και όλα τα νομιμοποιητικά μας έγγραφα που αφορούν το σωματείο μας. Πέραν αυτών όμως, σας εφιστούμε την προσοχή και στα εξής ειδικότερα σημεία:
• Το σωματείο μας, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα, δεν έχει λάβει όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του, ούτε ένα ευρώ από το Δήμο, γεγονός που πρέπει να συνεκτιμηθεί και να ελεγχθεί, όπως δεσμευτήκατε και κατά την ανωτέρω εναρκτήρια συνεδρίαση του Διοικητικού σας Συμβουλίου το Σεπτέμβριο του 2014.
• Το σωματείο μας έχει ήδη λάβει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ν.2725/99) και έτσι «ακυρώθηκε» και το τελευταίο προσχηματικό επιχείρημα όσων το επικαλούνταν αδιάκοπα, μονότονα, αλλά και αλυσιτελώς.. Ίσως βέβαια η εφευρετικότητα κάποιων γεννήσει νέα «φωτογραφικά» κριτήρια, αλλά θα τα αντιμετωπίσουμε και αυτά…
• Σύμφωνα με το περυσινό πρόγραμμα, μας έγινε η …«χάρη» να μας παραχωρηθεί το κλειστό της Νότου και του Κοντόπευκου, τα Σάββατα και τις Κυριακές από τις 08.00΄ το πρωί..για προπονήσεις και αγώνες.. Εάν κάποιοι δεν έχουν τη στοιχειώδη λογική να κατανοήσουν το πρόβλημα, ας τους το εξηγήσουμε και πάλι: τα παιδιά αθλητές του ΠΗΓΑΣΟΥ και φυσικά οι γονείς τους, είναι οι ΜΟΝΟΙ από την αθλητική οικογένεια της Αγίας Παρασκευής που αναγκάζονται να ξυπνούν από τα χαράματα για να κάνουν αυτό που αγαπούν. Πέραν τούτου, προέκυψαν κατά την αγωνιστική περίοδο συνεχή προβλήματα ως προς τη διεξαγωγή των αγώνων των πρωταθλημάτων, αφού ακόμη και οι διοργανώτριες αρχές δεν δέχονται να γίνονται αγώνες τόσο νωρίς…Παρά ταύτα και πάλι τα καταφέραμε, όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι (προπονητές, αθλητές, γονείς), μένοντας πιστοί στη μεγάλη αθλητική οικογένεια του ΠΗΓΑΣΟΥ και σε όσα αθλητικά ιδεώδη πρεσβεύει και για αυτό και τους ευχαριστούμε θερμά.Το γεγονός όμως ότι ανταποκριθήκαμε πέρυσι και σταθήκαμε όρθιοι, δεν πρέπει από κανέναν να εκληφθεί ως αδυναμία αντίδρασης..

Κλείνοντας, θέλουμε να αναφερθούμε σε μία πολύ πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Δημάρχου Αγίας Παρασκευής που έγινε μόλις στις 14-6-2015 στο κλειστό της Νότου, με αφορμή τη βράβευση της ομάδας μας ποδοσφαίρου junior για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Π.Ε.Π.Σ.Σ. Εκεί ο κ. Δήμαρχος, αφού συνεχάρη την ομάδα και το σωματείο για την επιτυχία που έφερε στην πόλη μας, δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί αρωγός με όλες του τις δυνάμεις, στην προσπάθεια ανάπτυξης του αθλητισμού στην Αγία Παρασκευή.. (ημών συμπεριλαμβανομένων θέλουμε να πιστεύουμε..). Είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. Δήμαρχος δεν κινείται πλέον σε προεκλογικούς ρυθμούς, αλλά όσα λέει τα αισθάνεται, τα πιστεύει και θα τα υλοποιήσει. Άλλωστε εμείς ως σωματείο δεν ζητάμε, ούτε ποτέ ζητήσαμε οποιαδήποτε ευνοϊκή μεταχείριση, αλλά το αυτονόητο: ισονομία και ισοπολιτεία.

Εν όψει όλων των ανωτέρω, αιτούμαστε να κινηθούν άμεσα και έγκαιρα όλες οι νόμιμες από μέρους σας διαδικασίες για τη λήψη της σχετικής απόφασης (καθορισμός χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων) με την πιστή εφαρμογή των κριτηρίων που έχετε εξαγγείλει και στα πλαίσια της συνταγματικής επιταγής που επιβάλλει τα διοικητικά όργανα να παρέχουν εγγυήσεις αμερόληπτης κρίσης κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους.
Ως εκ τούτου προκύπτει η ανάγκη της φυσικής μας παρουσίας κατά την συζήτηση του εν λόγω θέματος, με σκοπό την αναλυτική παρουσίαση των θέσεων μας.

Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα παρακολουθούμε στενά και θα μετέχουμε διαλεκτικά και καλόπιστα στη συνδιαμόρφωση των αποφάσεων και των εξελίξεων, προασπίζοντας όμως με κάθε νόμιμο μέσο τυχόν δικαιώματά μας που θα θιγούν. Και αυτό γιατί το μήνυμα ολόκληρης της αθλητικής οικογένειας του ΠΗΓΑΣΟΥ (παιδιών αθλητών, γονέων, προπονητών) είναι ένα και σαφές:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΓΙΟΠΑΡΑΣΚΕΥΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ

Αγία Παρασκευή, 10-7-2015

Μετά τιμής,
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ
Σίμος Αντωνίου

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.