Πλήθος πιστών και ιερέων στη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Προφήτη Ηλία Τσακού

περιφορα πρ. Ηλία 2015 IMG_0644 copy

Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου απόψε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό επί της εορτής του Ιερού Ναού προφήτου Ηλία στον Τσακό. Ακολούθως οι πιστοί συνόδευσαν την Ιερή Εικόνα στην λιτάνευση στις οδούς πέριξ του Ναού.

Χοροστάτησαν: ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι Αρχιμανδρίτες Τιμόθεος Μανωλέας,  Σέργιος Βαρελιάς, Αναστάσιος Μάσιας και Ιωάννης Γαζέτας, οι ιερείς Σταύρος Γούλας, Νικόλαος Σιάτος, Αθανάσιος Ρήγας, Αθανάσιος Ζιμπούνης και Ιωάννης Πιλέρι-Μπρούνο.

Η λιτάνευση περιελάμβανε επίσης την Τίμια Κάρα του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία και τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Αικατερίνης και των Αγίων Αναργύρων.

περιφορα πρ. Ηλία 2015 IMG_0627 copy

Πέρα από το πλήθος των πιστών, τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας ακολούθησαν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, οι επικεφαλής παρατάξεων και πρώην Δήμαρχοι κκ Βασίλης Ζορμπάς και Βασίλης Γιαννακόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σωτήρης Ησαΐας και Κώστας Κρητικίδης και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Μανώλης Κωνσταντακόπουλος και Σπύρος Παπασπύρος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανεγέρσεως του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Γιάννης Αρβανιτάκης και η πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών Εργαστηρίων Τέχνης Νικολέτα Μπελεχρή-Κυριάκου.

περιφορα πρ. Ηλία 2015 IMG_0628 copy

Στις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας ο κόσμος στρέφει τις ελπίδες του στο Θεό και στους Αγίους αυτού, ζητώντας βοήθεια και στήριξη. Η ενορία του Προφήτη Ηλία για άλλη μια φορά φάνηκε ενωμένη και σύσσωμη στη γιορτή του Αγίου της και ζωντάνεψε τις οδούς Πελοποννήσου, Ναυπακτίας, Επτανήσου  και Προφήτη Ηλία απ’ όπου πέρασε.

περιφορα πρ. Ηλία 2015 IMG_0641 copy

Αύριο ανήμερα της εορτής το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 (ΚΥΡΙΩΝΥΜΟΣ ΗΜΕΡΑ)
7-10:30πμ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος Αρχιερέως.
12πμ Ιερά Παράκληση προς τον Όσιο Δαυίδ.
5 μ.μ. Ιερά Παράκληση προς τον Προφήτη Ηλία.
7 μ.μ. Μεθεόρτιος Εσπερινός και Παράκληση του Προφήτου Ηλιού.
8:30 μ.μ. Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στον προαύλιο χώρο του Ενοριακού Κέντρου Διακονίας.

περιφορα πρ. Ηλία 2015 IMG_0650 copyΟι ιερείς του ναού κατά τη λιτάνευση της Εικόνος και των Ιερών λειψάνων

περιφορα πρ. Ηλία 2015 IMG_0664 copyΟ κόσμος έδωσε το παρόν με ευλάβεια και κατάνυξη

περιφορα πρ. Ηλία 2015 IMG_0634 copyΗ περιφορά έγινε με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγίας Παρασκευής

περιφορα πρ. Ηλία 2015 IMG_0635 copy

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.