Η «οικολόγος» Δημοτική μας Αρχή. Του Σπύρου Παπασπύρου

Papaspiros Sp.2

Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου συντελέσθηκε, στην πόλη μας, μια ακόμη αυθαιρεσία της (οικολόγου) Δημοτικής μας Αρχής. Που την κάνουν ειδεχθέστερη ο τρόπος και η τακτική που ακολουθήθηκε.
Κατά την χρονική περίοδο που πολύς κόσμος αλλά και μέλη της Αντιπολιτεύσεως έλειπαν σε διακοπές, η Δημοτική μας Αρχή, χωρίς διαβούλευση, χωρίς καν να ενημερώσει κανέναν, προέβη σε κάποιες παρεμβάσεις στο Πάρκο «Σταύρος Κώτσης» (πρώην Στρατόπεδο «Σπυρούδη»). Κατ΄αρχάς, γέμισε με τόνους μπετόν χωμάτινα μονοπάτια και, κατά δεύτερον, τοποθέτησε συρματοπλέγματα σε σημεία γύρω από τον χώρο του Δημοτικού Κινηματογράφου. Μας έχει συνηθίσει στις προχειρότητες, σε δουλειές του «ποδαριού» και σε παρανομίες, αλλά κάποτε πρέπει να μπει και ένας φραγμός.

1

2
Τα ερωτήματα και οι απορίες, νομίζω ότι είναι πολλές και εύλογες.
-Γιατί επελέγη ο μήνας Αύγουστος, για να γίνουν αυτές οι ακαλαίσθητες και καταστροφικές για το περιβάλλον παρεμβάσεις;
-Γιατί δεν ενημερώθηκε, έστω, η Αντιπολίτευση;
-Υπάρχει άδεια εκτελέσεως τέτοιων εργασιών στον χώρο αυτό, για τον οποίο ακόμη δεν υπάρχουν όροι δομήσεως;

3
-Αφού ο Δημοτικός Κινηματογράφος, για φέτος τουλάχιστον, έχει δωρεάν είσοδο, ποιός ο λόγος τοποθετήσεως αυτών των ακαλαίσθητων συρματοπλεγμάτων που τον μετέτρεψαν από χώρο Πολιτισμού, σε «Στρατόπεδο Συγκεντρώσεως»;
-Σε έναν χώρο που αποτελεί ένα από τους τελευταίους αστικούς χώρους πρασίνου και πρέπει να βρεθεί τρόπος να αποθαρρυνθεί η υπερβολική είσοδος οχημάτων, γιατί έριξαν τόσο μπετόν και διάνοιξαν δρόμους;

4


Κατά την άποψή μου η Δημοτική Αρχή έδρασε δολίως, παρανόμως, πρόχειρα, χωρίς ίχνος καλαισθησίας και σεβασμού στο περιβάλλον και εγκληματικά. Ο χώρος του πρώην Στρατοπέδου δεν είναι τσιφλίκι του κ. Σταθόπουλου, για να τον μεταχειρίζεται με αυτόν τον τρόπο. Είναι γνωστό ότι αναμένεται το ΦΕΚ με τους όρους δομήσεως. Θα έπρεπε να αναμένει την έκδοσή του, να διαβουλευθεί με την Αντιπολίτευση και τους δημότες (τουλάχιστον της περιοχής), να αποφασίσουν τί τελικώς θέλουν να κάνουν, να συνταχθεί μελέτη, η οποία και να εφαρμοσθεί έστω τμηματικώς. Με υλικά που είναι φιλικά και δένουν με το περιβάλλον. Παραδείγματος χάριν, στη θέση του τσιμέντου που έριξε αφειδώς, πρόχειρα και αποσπασματικά, θα μπορούσε να είναι ένα πέτρινο καλντερίμι. Και στη θέση των συρματοπλεγμάτων, ξύλινος φράκτης ή φράκτης από θαμνοειδή φυτά.

5
Θα ζητούσα από τον Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο, να αντιληφθεί το εγκληματικό λάθος των παρεμβάσεών του αυτών. Και να ξηλώσει και το μπετόν και τα συρματοπλέγματα. Αλλά μάλλον θα ματαιοπονήσω. Εν πάση περιπτώσει, θα αναζητηθούν και άλλοι τρόποι για να επανέλθει ο χώρος στην πρότερη κατάσταση.

6


ΥΓ. Θα ήθελα να συγχαρώ την Δημοτική Αρχή, γιατί με την απόφασή της να επιτραπεί να λειτουργήσει κινητή καντίνα, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του κινηματογράφου, έδωσε έναν «πανηγυρτζίδικο» τόνο στον χώρο. Είναι «όνειρο», με τα λαμπιόνια, με την υπαίθρια ψησταριά που ψήνει σουβλάκια και τσικνίζει όλη η περιοχή… Το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της καντίνας (που είναι γνωστός της Δημοτικής Αρχής) εγκαταστάθηκε χωρίς προηγούμενη ενημέρωση (με αυθαίρετη απόφαση της Διοικήσεως), χωρίς καμμία διαγωνιστική διαδικασία και χωρίς να πληρώνει αντίτιμο (από τα κέρδη του) στον Δήμο για την χρήση δημόσιου χώρου (όπως ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ), θα εξετασθεί λίαν συντόμως. Αλλά διερωτώμαι, πόσα «γραμμάτια» έχει να ξεπληρώσει ακόμη ο κ. Δήμαρχος; Γι΄αυτά, θα μας «ενημερώσει» για να μην έχουμε συνέχεια απορίες;

 


Σπύρος Παπασπύρος
Σχηςε.α.
πρ. Δημοτικός Σύμβουλος «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»
Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.