Παραμένει “χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων” το κτήμα Ιόλα, απορρίφθηκε η έφεση για αποχαρακτηρισμό του

IMG_9559 κτήμα ΙΟΛΑ copy

H ιστορία του κτήματος «Ιόλα» ξεκινάει από αρκετά χρόνια πριν. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής περίπου το 1998 με 1999 είχε ζητήσει από το ΥΠΕΧΩΔΕ την τροποποίηση του σχεδίου Πόλης και τον χαρακτηρισμό του χώρου που βρίσκεται το κτήμα των 6.683τμ με την κατοικία του Αλέξανδρου Ιόλα, ως «χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων», το οποίο και έγινε με το Προεδρικό Διάταγμα 10/8/2000, Δ’ 541.
Ο ιδιοκτήτης κ. Σπύρος Γεωργίου έκανε αίτηση ανάκλησης της απόφασης αυτής, ζήτησε την αποχαρακτήριση και την πλήρη οικοδόμησή του χώρου, η οποία απορρίφθηκε. Στη συνέχεια έκανε έφεση, που εκδικάστηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στις 13 Ιουνίου 2012, όπου ήταν παρούσα η ιστοσελίδα μας, όπως κάνει σε όλα τα σημαντικά ζητήματα της πόλης.
Σε όλο αυτό τον αγώνα ο Δήμος παρίσταται με σταθερό παράγοντα τη Νομική Υπηρεσία, ανεξάρτητα ποιος είναι στη Δημαρχιακή ηγεσία. Η Νομική Υπηρεσία στη συγκεκριμένη εκδίκαση παρουσίασε ένα εμπεριστατωμένο και σωστά τοποθετημένο κείμενο και αντιπροσώπευσε επάξια το Δήμο. Εκτός αυτού όμως και όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι, Αντώνης Σιδέρης, Βασίλης Γιαννακόπουλος και Βασίλης Ζορμπάς, αγωνίστηκαν προς την ίδια κατεύθυνση.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που κοινοποιήθηκε στο Δήμο Αγίας Παρασκευής στις 4/9/2015, με την οποία το Εφετείο απέρριψε την έφεση του κ. Γεωργίου, επικυρώνοντας την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου ως ανέκκλητη απόφαση επί του θέματος του κτήματος Ιόλα.
Στη διεκδίκηση του κτήματος Ιόλα ως χώρο πολιτισμού, θα ήμασταν άδικοι αν δεν αναφέραμε τον μεγάλο αγώνα που κάνει επί σειρά ετών ο Σύλλογος Κατοίκων Κοντοπεύκου, ο οποίος παρακολουθεί εντατικά το ζήτημα, επαγρυπνεί και δρα ανάλογα με τις περιστάσεις.

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.