Πικρές και σκληρές εκφράσεις κατά της Προέδρου από συνδημότισσα για τον Παιδικό σταθμό στα Πευκάκια

παιδ copy
Κύριε Σταθόπουλε,
σήμερα πήγα κι έκανα μία υπεύθυνη δήλωση στον βρεφονηπιακό σταθμό της Αισώπου η οποία έλεγε: “Δηλώνω υπεύθυνα ότι,λόγω της επιλογής μόνο ενός εκ των δύο παιδιών μου,δεν αποδέχομαι την εγγραφή του παιδιού Μ.Μ. στον βρεφονηπιακό σταθμό της Αισώπου για παιδαγωγικούς,ψυχολογικούς και οικονομικούς λόγους.”
Κε Δήμαρχε,εσείς μπορεί να θεωρείτε ότι όλα καλώς καμωμένα με τον “διαφανή” τρόπο που χειριστήκατε φέτος τις εγγραφές και μετεγγραφές (ανάρτηση μορίων) αλλά εγώ ως μητέρα έρχομαι να σας διαβεβαιώσω ότι τα αποτελέσματα ήταν σε μεγάλο βαθμό άδικα.
Είμαστε και οι δύο γονείς δημότες Αγίας Παρασκευής, μισθωτοί με πλήρες ωράριο και ως αφελείς πιστέψαμε ότι τα 2,5 και 4,5 χρόνων παιδιά μας είχαν τα απαραίτητα μόρια για να μπουν στον Σταθμό της Αισώπου τον οποίον παρεμπιπτόντως τον βλέπουμε από το μπαλκόνι μας. Τελικά,όμως,όπως αποδείχτηκε,εσείς δεν λάβατε υπόψη κανένα χωροταξικό κριτήριο με αποτέλεσμα να έχουμε να “αναμετρηθούμε” με τα μόρια όλων των οικογενειών της Αγίας Παρασκευής.
Το αποτέλεσμα; Πήραν το 2,5 χρόνων παιδί στα νήπια και το 4,5 χρόνων ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΝ…Τί κωμικοτραγικό! Καλούμαι,δηλαδή,το πρωί να τα πάρω από το χεράκι και τα δύο και να αφήσω το μικρότερο να κάνει προσαρμογή στο σχολείο ενώ το μεγαλύτερο να επιστρέψει μαζί μου σπίτι…Κι όταν ρώτησα,για να κάνουμε ως γονείς τον προγραμματισμό μας,αν υπάρχει ελπίδα να πάρετε το μεγάλο παιδί τέλη Σεπτέμβρη,μου απάντησαν,μετά από συνεννόηση με την Πρόεδρο,ότι αν ήταν στις πρώτες 10 με 15 θέσεις των επιλαχόντων ίσως να είχαμε μία ελπίδα αλλά τώρα που βρίσκεται στην 25η…δύσκολα τα πράγματα…Εδώ να σας ενημερώσω ότι είμαι δημόσιος υπάλληλος και δεν δικαιούμαι να διεκδικήσω ούτε θέση ΕΣΠΑ.
Πέστε μου, Κε Δήμαρχε ,δεν θα έπρεπε να υπάρχει μία πρόνοια όχι μόνο για τις μετεγγραφές,που κι εκεί νομίζω ότι δημιουργήθηκαν προβλήματα φέτος,αλλά και για τα αδελφάκια; Και,φυσικά,είναι αδύνατον να δεχθώ σε αυτό το ερώτημά μου την απάντηση της Προέδρου των ΠΑΙΣΔΑΠ, Κας Δημητρίου-Καβρουδάκη: “Ας μην κάνατε 2 παιδιά.Τί φταίμε εμείς;“.Νομίζω ότι αυτή η απάντηση συμπυκνώνει όλη την καφρίλα ορισμένων εκπροσώπων σας ως προς την παιδαγωγική προσέγγιση των θεμάτων που προκύπτουν και τους λόγους της πικρίας μου και της απογοήτευσής μου ως δημότη και μητέρας.
Κι επειδή δεν θέλω να αδικήσω κανέναν οφείλω να συγχαρώ την Κα Γιαννάκη,διευθύντρια των ΠΑΙΣΔΑΠ, για την ευγένεια και το ενδιαφέρον με τα οποία αντιμετωπίζει τους γονείς.
Καλή σχολική χρονιά,λοιπόν,σε όλα τα παιδάκια του Δήμου μας με την ευχή του χρόνου για διαφανή αλλά και δίκαια αποτελέσματα.
                                                                                                                                                                                                       Σας ευχαριστώ                                                                                                               Χρυσούλα Ζιάκα

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των

φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.