Η κ. Έφη Καψοκεφάλου ξεκαθαρίζει το τοπίο περί “ελλείμματος” στους ΠΑΙΣΔΑΠ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7 Οκτωβρίου 2015 ψηφίστηκε ο ισολογισμός των Παιδικών Σταθμών για το 2012. Κατά τη συζήτηση του θέματος αναφέρθηκε έλλειμμα της τάξης των 108.918€ και στις επόμενες ημέρες κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που άφηναν σκιά και αιχμές για την τότε Διοίκηση!

Εμείς απευθυνθήκαμε στο πλέον αρμόδιο πρόσωπο για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, την πρώην Πρόεδρο των ΠΑΙΣΔΑΠ και νυν δημοτική σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Έφη (Ευπρέπεια) Καψοκεφάλου.

Της θέσαμε συγκεκριμένες ερωτήσεις και μας απάντησε άμεσα, σαφέστατα και ειλικρινά.

Καψοκεφάλου-παισδαπ

 

  1. Κα Καψοκεφάλου στις 7 Οκτωβρίου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίστηκε ο ισολογισμός των Παιδικών Σταθμών για το 2012. Εκεί διαπιστώθηκε σωρευτικό έλλειμμα 108.918€. Υπάρχει πραγματικά αυτό το έλλειμμα και αν ναι από που προήρθε;

Ε.ΚΑΨΟΚΕΦΑΛΟΥ –Το έλλειμμα του 2012 είναι λογιστικό και δεν πρέπει να ταυτίζεται με το χρηματικό ή ταμειακό εν γένει έλλειμμα.

Να θυμίσω ότι το Νομικό Πρόσωπο ΠΑΙΣΔΑΠ ΔΕΝ εισπράττει μετρητά, οι καταθέσεις των τροφείων (φιλοξενούμενων παιδιών και μέσω επιχορήγησης ΕΣΠΑ) γίνονται σε Τραπεζικό Λογαριασμό που διαχειρίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου, που υπάγεται στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας!

Τα οφειλόμενα τροφεία του 2012 από τον Ισολογισμό της επόμενης χρονιάς, δηλαδή του 2013, ο οποίος είναι ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΣ, φαίνεται ΣΑΦΩΣ ότι εισπράχθηκαν και επομένως το «έλλειμμα» ή αλλιώς «ΖΗΜΙΕΣ» σε επιχειρηματική γλώσσα ξεπεράστηκαν με «ΚΕΡΔΗ»!!!! μάλιστα.

 

  1. Είναι σύνηθες κάποια τροφεία να μην καταβάλλονται από τους γονείς λόγω αδυναμίας ή συνέβη πρώτη φορά; Γνωρίζετε αν η σημερινή διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα;

Ε.ΚΑΨΟΚΕΦΑΛΟΥ –Είναι γεγονός ότι κάποιοι γονείς αμελούν και κάποιοι όμως αδυνατούν να πληρώσουν τα τροφεία. Η υπηρεσία του Νομικού Προσώπου πάντα προσπαθούσε να ελαχιστοποιήσει το έλλειμμα. Στο τέλος του Β΄ τριμήνου 2015 –της φετινής χρονιάς, της Διοίκησης της κ. Δημητρίου – το έλλειμμα στα ΕΣΟΔΑ του Νομικού Προσώπου έχει ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑΣΘΕΙ(!) παρόλο που συγκρατούνται οι ΔΑΠΑΝΕΣ (άραγε ποιες;) … πως θα πορευθεί το Νομικό Πρόσωπο;

 

  1. Πιστεύετε ότι με τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα, η λύση είναι να εφαρμοστεί η νομοθεσία εναντίον γονέων που δεν καταβάλλουν τα τροφεία, με σκοπό την προάσπιση του «τελευταίου ματωμένου ευρώ του δημότη» όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών;

Ε.ΚΑΨΟΚΕΦΑΛΟΥ –Προφανώς όσο η οικονομική κρίση βαθαίνει επικίνδυνα η αδυναμία συμμόρφωσης των δημοτών – γονέων του Νομικού Προσώπου στις οικονομικές τους υποχρεώσεις θα γενικευθεί και θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Το Νομικό Πρόσωπο θα εξαναγκαστεί έτσι να αντιμετωπίζει κάθε περίπτωση «Υπόχρεου» γονέα με οφειλές μεγαλύτερες των 294,00€ ξεχωριστά … και με κριτήρια κοινωνικής ευαισθησίας και διαφάνειας, να δώσει αποτελεσματικές λύσεις!

Ο χρόνος θα δείξει αν «το ματωμένο ευρώ» (περιγραφή του κ. Αντιδημάρχου Οικονομικών) το διαφυλάττει ως «υπερπολύτιμο αγαθό» όλη η σημερινή Διοίκηση του Δήμου μας και ως προς τις Δαπάνες και τα Έξοδα εν γένει τα οποία πραγματοποιούνται .

Αναμένομεν …!

 

Ευχαριστούμε την κ. Καψοκεφάλου για την προθυμία της να μας δώσει διευκρινιστικές απαντήσεις. Επί σειρά ετών που ασχολείται με τα δημοτικά από τη θέση της δημοτικής συμβούλου, έδωσε δείγματα ακεραιότητας, σωστής διαχείρισης και σκληρής δουλειάς σε όποιο τομέα και αν αναλάμβανε. Υπήρξε πάντα σεμνή και δραστήρια. Σίγουρα δεν θα διαφωνούσαμε με την πρόταση δημοτικής συμβούλου της συμπολίτευσης, που ακούστηκε στην ίδια συνεδρίαση, για ανάληψη από την κ. Καψοκεφάλου αρχηγικής θέσης στην παράταξη. Μιλώντας αντικειμενικά, πιστεύουμε ότι έχει το δυναμισμό και την εξυπνάδα να διαπρέψει και σε αυτή τη θέση.

Όσον αφορά το σεβασμό προς το ευρώ του δημότη, καλό θα ήταν η εκάστοτε Δημοτική Αρχή να το σέβεται με έργα και όχι με λόγια.

 

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.