“ΟΧΙ στην κατάργηση του Β5 …… Αδιαφορεί η Δημοτική Αρχή” κατά τον Βασίλη Γιαννακόπουλο

Β5 - Γιαννακόπουλος Βασίλης

Γράφει η Λένα Μαρκή

Μετά τη διαμαρτυρία του Συλλόγου “Άγιος Ιωάννης” για την κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής Β5, έρχεται και η αντίδραση του Βασίλη Γιαννακόπουλου, πρώην Δημάρχου και επικεφαλής της Συμμαχίας Ευθύνης.

Ο κ. Γιαννακόπουλος σε προσωπικό του λογαριασμό σε ιστό κοινωνικής δικτύωσης γράφει

“Καταργειται η βασικη λεωφορειακη γραμμη β5 που θεσπισαμε το 2001 με την ανοχη της δημοτικης αρχης”

και

“Οχι στην καταργηση της λεωφορειακης γραμμης Β5 Θεσαμε το θεμα στο Δημοτικο Συμβουλιο Αδιαφορει η Δημοτικη αρχη”

Πράγματι ο κ. Γιαννακόπουλος έθεσε το ζήτημα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Θύμισε επίσης ότι το 2000 είχε τεθεί ξανά το θέμα της κατάργησης της γραμμής Β5, αλλά η Διοίκησή του το απέτρεψε. Κάτι τέτοιο θα άλλαζε τη ζωή των κατοίκων που το χρησιμοποιούν και θα ανάγκαζε ηλικιωμένους ανθρώπους να περιμένουν μέσα στο κρύο αλλάζοντας συγκοινωνίες.

Είναι γεγονός ότι το Β5 εξυπηρετεί την πόλη σε μεγάλο βαθμό και την συνδέει με την Αθήνα.

Ο κ. Γιαννακόπουλος κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή ότι αδιαφορεί. Με τη στάση της αυτή πάλι δείχνει ότι επιθυμεί την κατάργηση του Β5 και την αντικατάστασή του από τη γραμμή 417 για δικούς της λόγους. Θα περιμένουμε μέχρι αύριο (2/11/15) να δούμε την τοποθέτησή της στη Συνέλευση γειτονιάς στον Τσακό. Η περιοχή του Τσακού εξυπηρετείται κατά κύριο λόγο από το Β5, μιας και αυτό διέρχεται από το μήκος των οδών Ελ. Βενιζέλου, Πατρ. Γρηγορίου Ε΄και Πελοποννήσου.

Η γειτονιά του Τσακού, που ανέκαθεν ήταν πεδίο του κ. Γιαννακόπουλου, αποδεικνύεται δύσκολος στόχος για τη Δημοτική Αρχή και αυτό φάνηκε και στις πρόσφατες εκλογές του Συλλόγου. Τις μέρες των εκλογών κυκλοφορούσαν έντονα φήμες πως η “ΝΙΚΗ” προωθούσε μανιωδώς δικούς της ανθρώπους για το ΔΣ του Συλλόγου (ακούστηκε από δημοτικό σύμβουλο κάτι για λεωφορειάκια που έφερναν ψηφοφόρους την ημέρα των εκλογών, αλλά το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη), οι οποίες μάλλον έμειναν φήμες, αν κρίνουμε από το εκλογικό αποτέλεσμα. Εκτός Δ.Σ. βρέθηκαν δύο στελέχη της ΝΙΚΗΣ, οι Μπεθάνης και Σκόνδρα, αλλά και οι υπόλοιποι υποψήφιοι της δεν είχαν τύχη,  ενώ στις 3 πρώτες θέσεις καλά κρατούν οι Μίχας και Κουτσουρά υποψήφιοι της Συμμαχίας Ευθύνης. Μήπως αυτό αποτελεί μήνυμα προς τη Διοίκηση Σταθόπουλου, ο οποίος τυγχάνει και κάτοικος της περιοχής;

Να σημειώσουμε επίσης ότι στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο, δηλαδή αντίθετοι στην κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής Β5,  είναι και οι Βασίλης Ζορμπάς και Ανδρέας Γκιζιώτης.

Συμπερασματικά όλων των παραπάνω, καταλήγουμε στο ότι η αυριανή συνέλευση θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα!

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter