Ανακοίνωση του Συλλόγου Τσακού για την κατάργηση της γραμμής Β5

sullogos TsakouΜε ανακοίνωση,της 27-10-2015, στην ιστοσελίδα του Δήμου, ενημερωθήκαμε,ότι η λεωφορειακή γραμμή ΚΟΡΜΟΥ Β5,θα καταργηθεί από τα μέσα του Νοεμβρίου,μετά από συνάντηση του ΟΟΣΑ με τον Δήμαρχο,δίχως να έχει προηγηθεί καμμία ενημέρωση με τους φορείς και συλλόγους.

Όπως είναι γνωστό η γραμμή του Β5 ,εξυπηρετεί και ενώνει τις συνοικίες του Τσακού-Νέας Ζωής-Αγίου Ιωάννου,με χρόνο διέλευσης ανά 10 λεπτά.

Επίσης ,η συγκεκριμένη γραμμή,ενώνει την πόλη μας με το Κέντρο,εφόσον διασχίζει όλη την οδό Μεσογείων,Λεωφ.Αλεξάνδρας, Πατησίων και καταλήγει στον σταθμό Λαρίσης.

ΝΑ ΠΡΟΣΘΈΣΟΥΜΕ,ότι είναι μια γραμμή που σε όλες τις αλλαγές των δρομολογίων παρέμεινε σταθερή,επειδή έχει κριθεί αναγκαία για τους λόγους που προαναφέραμε.

Στην ίδια ανακοίνωση του Δήμου,ενημερωθήκαμε,ότι σε αντικατάσταση της λεωφοριακής γραμμής κορμού του Β5,θα μπεί τοπική λεωφοριακή γραμμή 417 η οποία θα καλύψει την διαδρομή του Β5,όσον αφορά τις συνοικίες του Τσακού-Νέας Ζωής-Αγίου Ιωάννου και θα ενώνει την επάνω περιοχή της πόλης με τους σταθμούς Μετρό,Νομισματοκοπείου και Αγίας Παρασκευής,με 12λεπτη διέλευση στις ώρες αιχμής και με 15λεπτη διέλευση τις άλλες ώρες.

Η εμπειρία μας,με τις άλλες δύο τοπικές γραμμές 406 και 407 ,όπως και αυτής του όμορου Δήμου Χολαργού,που αντικατέστησετην γραμμή κορμού Γ5,μας κάνει να είμαστε δύσπιστοι και αντίθετοι στην αποδοχή της προτεινόμενης νέας λεωφοριακής τοπικής γραμμής του 417.

Η μετεπιβίβαση επίσης από το προτεινόμενο 417,στο Β5,επί της λεωφόρου Μεσογείων ,δημιουργεί πρόσθετο χρόνο αναμονής και ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας.

Για όλους τους πιο πάνω λόγους,

  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ,ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ,ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.
  • ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΙΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΟΥ Β5,ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ, ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΜΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ.
  • ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΛΕΟΦΩΡΕΙΩΝ ΜΕ ΣΥΧΓΡΟΝΑ 17ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΡΥΠΟΓΟΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ .
  • ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΠΛΕΟΝ ΑΙΤΗΜΑ ,ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ.

 

                     ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Bασίλης Σαββίδης                                           Ιωάννα Κουτσουρά

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter